Visszavághat a Pelicansnek a Lakers, a Portlandet fogadja a Celtics

Sacramentóba látogat a Milwaukee, Miamiban meccsel a Golden State, Charlotte-ba utazik a Houston - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a hajnali tizenegy NBA-mérkőzés előtt.

 

Charlotte Hornets - Houston Rockets 1:00

A Hornets az elmúlt négy meccséből hármat elvesztett, bár a Nets és a Warriors ellen sem volt messze a győzelem, most a Rockets ellen megint megpróbálják Kemba Walkerék. A W mindkét félnek nagyon kellene, a Charlotte a keleti playoffért kapar, de körülötte többen is ezt teszik, míg a Houston a nyugati playoff-állóháborúban szeretne minimum a jelenlegi pozícióban maradni, de lehetőleg előrébb osonni - ehhez az ilyen mérkőzéseket mindenképpen nyerniük kellene. Legutóbb James Harden már visszatért, bár közel sincs 100%-os állapotban, Chris Paul viszont idei legjobb formáját mutatja és egyébként is "kész van" a keret, most tulajdonképpen mindenki bevethető, lehet dolgozni, csiszolódni, márpedig teljes kerettel ők sokkal komolyabb célokat fogalmaznak meg, mint a Charlotte idegenbeli legyőzése. Persze ez se lesz egyszerű, ha Batumék kifognak egy jó dobóformát, akkor okozhatnak meglepetést, főleg ha Harden esetleg megint gyengébben adja elő, mint kéne.

Atlanta Hawks - Minnesota Timberwolves 1:30

A Minnesota saját magát tartja (kissé váratlanul) meccsben a playoffért, ötből négy győzelmükkel utolérték a Lakerst Wigginsék, a kérdés az, hogy idegenben is felnőnek-e arra a szintre így a szezon vége felé, amellyel be lehet jutni a legjobb nyolc közé Nyugaton. Az Atlanta nem rossz csapat, Trae Young most már jó ideje abszolút igazolja, hogy mit láttak benne a klubnál, John Collins 20/10-es átlagot hoz, legutóbb a Houstont is szorongatták idegenben, úgyhogy bámire képesek lehetnek, de azért a Minny oldalán nagyobb a tét, ők tényleg az életükért hajtanak. Kérdés, hogy ez elég lesz-e a sikerhez - Towns legutóbb parádés játékkal tért vissza, Teague játéka viszont most kérdéses, pedig nagy szükségük lenne rá.

Brooklyn Nets - Washington Wizards 1:30

A Wizards továbbra sem tudja összeszedni a védekezését és amíg ez így marad, addig nem nagyon lesz esélye meccseket nyerni, főleg idegenben, úgyhogy hiába van nagy formában Bradley Beal, illetve hiába működik jól a támadójáték, ez önmagában most is kevés lehet. A Brooklyn az előző két meccsét megnyerte, a charlotte-i siker után lenyomta a Spurst is és bár nem parádéznak Russellék, jelenleg mindenképpen előrébb tartanak a Washingtonnál, főleg otthon. Új sérült egyik oldalon sincs, a mostanában megszokott rotációkra készülhetünk és ha a Nets úgy tud védekezni, ahogy legutóbb, illetve nem fog ki (mostanában azért elő-előforduló) rossz napot kintről, akkor újabb fontos győzelmet pipálhat ki.

Miami Heat - Golden State Warriors 1:30

A Miamiról elég nehéz pozitívumot írni, a Suns elleni hazai vereséggel valószínűleg leért a padlóra Erik Spoelstra csapata, ennél lejjebb aligha van - a tankoló csapatok szintjét, vagy még azt sem hozza most már hetek óta a Heat és bár még így is közel van a playoffhoz, nem nagyon látni, hogy mi fordíthatná meg a csapat szezonját. Egy GSW elleni bravúr persze éppen lehetne ilyen esemény, de ez most valószínűleg a játéknap messze legnagyobb meglepetése lenne annak ellenére is, hogy a címvédő két gyengébb meccsen van túl - ebből a legutóbbit így is megnyerték Curryék, úgyhogy baj abszolút nincs náluk. Cousins legutóbb nagyon agresszíven játszott és valószínűleg most is próbálják majd őt erőltetni, de egyébként mindenki bevethető náluk és mivel a Denver belendült, nyerniük is kell, hogy megőrizzék nyugati első helyüket.

Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 2:00

Elvileg tét nélküli meccs mindkét csapat számára, a gyakorlatban egyik fél sem úgy viselkedik mostanában, mint aki már a szezon végét várja, a Chicago zsinórban három meccset nyert, mielőtt legutóbb nem bírt a Milwaukee-val, míg a Grizzlies a Lakerst viccelte meg a legutolsó meccsén. A Bullsnál legutóbb nem játszott a sikerek egyik fő letéteményese, Otto Porter, valamint Kris Dunn sem, most mindkettejük pályára lépése kérdéses, de ha ott lesznek, akkor Markkanenéknek abszolút jó esélyei lehetnek, hiszen támadásban sokkal komolyabb tűzerővel bírnak, mint a Grizzlies - a két kezdő nélkül persze azért más a helyzet. A Memphis oldalán a szokásos játékosok hiányoznak, Avery Bradley kisebb sérülése viszont nem olyan súlyos, hogy ne játsszon, ő ott lesz a pályán.

Boston Celtics - Portland Trail Blazers 2:00

Ez komoly rangadó lesz, de a Bostonnak nagyon komolyan bizonyítania kellene ezen a mérkőzésen, mert most ismét meglehetősen mélyen van a gárda - a belső széthúzás teljesen egyértelmű, ők maguk is erről beszélnek, a pályán pedig a 2-5-ös periódussal, benne az All-Star óta hozott 0-3-mal "mondják el", hogy mi a helyzet. Most ráadásul back-to-backet játszanak egy sima torontói vereség után, ami fizikálisan és mentálisan sem tett nekik igazán jót, Aron Baynesre pedig továbbra sem számíthatnak, úgyhogy érdekes matchupra számíthatunk centerposzton. A Blazersnél a Nurkic-Kanter duó ugyanis pusztít a török megérkezése óta, meglátjuk, hogy az alacsonyabb szerkezettel, Horforddal operáló Celtics rá tudja-e erőltetni akaratát ellenfelére, vagy a pihentebb, fejben "tisztább", viszont idegenben játszó Portland tud diktálni. A vendégeknél csak Evan Turner sérült, ő nem is játszhat, a többiek viszont bevethetőek és mostanában elég kiegyensúlyozottak is, úgyhogy idegenben is minden esélyük meglehet a sikerre.

San Antonio Spurs - Detroit Pistons 2:30

A Pistons elsöprő ütemben zárkózik felfelé, a Pacers legyőzésével újabb komoly üzenetet küldött a gárda a riválisoknak és bár San Antonióba nem nyerni járnak az ellenfelek, így is jó esélyeik lehetnek most Griffinéknek. A Spurs 1-7-tel zárta idegenbeli túráját, alaposan elfáradt és bár Gregg Popovich szerint az akarat az utolsó meccsen rendben volt, most otthon már az eredményeket is hozniuk kell, különben bajba kerülhenek a rájátszást illetően. Saját pályájukon azért egész mást mutattak eddig DeRozanék, mint idegenben, úgyhogy van miben bízniuk, elvileg mindenki bevethető náluk, nincs mire várni, nyerniük kell, de a nyolcból hét győzelemnél tartó Pistons ellen ez nem lesz egyszerű - ha a hazaiak triplái megint nem fognak ülni, akkor könnyen bajba kerülhetnek. Még egy dolog: érdeklődve várjuk az Aldridge-Griffin párharcot.

Dallas Mavericks - Indiana Pacers 2:30

Zsinórban öt vereségből érkezik a Dallas és ezen a meccsen is csak a hazai pálya szól Luka Doncicék mellett, hiszen az Indiana egyértelműen (sokkal) jobb csapat jelen pillanatban. Thad Youngék legutóbb ugyan kikaptak Detroitban, de összességében magabiztosak most már hosszú hetek óta, továbbra is szenzációsan védekeznek, támadásban pedig nagyon sok lábon állnak, onnan szerzik a pontokat, ahova az ellenfél "engedi" őket, márpedig a Mavs közel sem ez a szint: a Carlisle-legénység az öt vereségéből háromszor is legalább 120 pontot kapott, kétszer pedig 110 és 120 közé engedte aktuális ellenfelét. Az Indianánál nehezíti a helyzetet, hogy Sabonis nem fog játszani és Evans játéka is kérdéses, ha ő sem vállalja a pályára lépést, akkor azért a "maradéktól" nem nagyon fér már bele gyenge teljesítmény.

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 3:00

A Clippersnek most már a fele sem tréfa, Doc Rivers csapata négyből három győzelemmel feljött a nyugati hetedik helyre és bár mindenki várja, hogy mikor kezd el süllyedni a gárda, jelenleg ott tart, hogy ha ezen a meccsen nyerni tud, akkor megelőzi a Jazzt és hatodik lesz a tabellán. A papírforma persze nem ezt ígéri, Donovan Mitchellék három teljes napot pihenhettek, mióta otthon megverték a Dallast, egyébként is szinte mindenben jobbak ellenfelüknél, ha kellően pörögnek majd, akkor tudniuk kell kezelni a Clippers erőséggeit. A Williams-Harrell kettő-kettőkre elvileg megvannak a jó védőik és a teljesebb Clipperst is megverték idegenben húsz ponttal, ráadásul ők inkább közelíteni szeretnének most már az előttük állókhoz - otthon ez már-már kötelező nekik, az más kérdés, hogy Gallinariékat ezek annyira nem szokták zavarni...

Sacramento Kings - Milwaukee Bucks 4:00

A Sacramento egyetlen meccsre van a nyugati nyolcadik Spurstől és most hazai pályán még közelebb lopózhat, de a ligaelső Milwaukee-t megverni még otthon is brutálisan nehéz feladat - főleg, hogy a vendégeknél elvileg visszatérhet a legutóbb térdfájdalmai miatt pihenő Giannis Antetokounmpo is. A Kings jó csapat, a rotáció megkavarása óta nagyon robog a társaság, nincs sérültje, jó játékkal (bár 1-3-mal, de az ellenfeleket elnézve ez így is minimum oké) hozta le idegenbeli túráját, otthon pedig 19-11-re áll, úgyhogy elvileg minden oka meglehet a bizakodásra. A Bucks viszont akkor is esélyes mindenhol, ha nagyon azért nem brillírozik mostanában - Antetokounmpóval megerősödve mindenképpen esélyesebbek a vendégek.

Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 4:30

Nem nagyon lehet mit írni erről a találkozóról, kötelező a győzelem a szakadék szélén lévő Lakersnek, most már minden egyes vereség jókorát lök a csapaton a rossz irányba, de így volt ez az elmúlt két mérkőzés során is, melyből egyet éppen a Pelicans ellen vesztettek el LeBron Jamesék. Az nyilvánvaló, hogy a csapatnál rossz a hangulat, nagy a feszültség, nem védekeznek jól, a veteránok értékelhetetlen teljesítményt nyújtanak, nagy kérdés, hogy ki tudnak-e ebből lábalni, pedig kérdés nélkül hozniuk kellene ezt a meccset is. A Pels nyilván jóval nyugodtabb lehet és egyébként érdekes, hogy a Lakers legyőzése után kis híján a Phillyt is megfogta a gárda, amely a hírek szerint most teljes fegyverzetben állhat ki - Anthony Davis is pályára lép a LAL ellen, ez elég pikáns küzdelemnek tűnik. A vendégek részéről az a kérdés, hogy mennyire veszik megint presztízsnek a derbit, de akárhogy is lesz, a Los Angeles számára vereség esetén borzasztó közel kerül a szezon vége.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus