Warriors-Rockets a Sport TV-n, Miamiban a San Antonio

A két rangadón felül nagy meccs lehet a Mavs-Jazz, a remeklő Boston Milwaukee-ba látogat, az edzőt váltó Knicks a Washingtont fogadja.

Miami Heat – San Antonio Spurs 02:00

A San Antonio szinte mindenhova esélyesként utazik, és így lesz ez ezen a mérkőzésen is – még akkor is, ha Tim Duncan és Manu Ginobili hiányozni fog az együttesből. A texasiak most kezdik hosszú idegenbeli túrájukat és saját pályájuktól távol azért sebezhetőbbek, így is bízhatnak kőkemény védekezésükben, valamint a Leonard-Aldridge párosban. A matchupok ezzel együtt érdekesek lehetnek, mire megy egymással Bosh és Aldridge, Deng és Winslow tudja-e limitálni Leonardot, Wade milyen napot fog ki, és mennyire tud domináns lenni Dragic vagy Parker – ráadásul a floridaiak védekezése is rendkívül stabil. Spoelstra csapata az utóbbi négy hazai meccséből hármat elveszített, de a kérdés az lesz, hogy ki tud jobban alkalmazkodni az ellenfél parádés védekezéséhez – ha ezt megoldják Wade-ék, lehet keresnivalójuk.

New York Knicks – Washington Wizards 02:00

A Knicksnél egy sérülésekkel tarkított gyengébb széria után meglepetésre kirúgták Derek Fishert, ez pedig kérdés, hogy milyen hatással lesz a csapatra – egyébként sincsenek jó passzban, ez pedig nem valószínű, hogy nagy pozitív hatással lenne rájuk rövidtávon. A Wizards sincs jó formában, főleg a védekezésük botrányos, elöl John Wall képes menedzselni a problémákat – Calderon ellen könnyen produkálhat nagy estét, ami döntő lehet. Nagy színvonalra és jó védekezésre nem igazán számíthatunk ezen a meccsen, de mindenképpen érdekes összecsapásnak ígérkezik – a vendégeknél Nené nem léphet pályára, a hazaiaknál pedig Carmelo Anthony nem 100%-os továbbra sem.

Milwaukee Bucks – Boston Celtics 02:00

A Celtics óriási formában van és már stabil harmadik Keleten, az utóbbi 15 meccsből 12-t megnyert és ez idő alatt 112 pontot átlagolt – a Milwaukee halovány védekezése ellen most is nekik áll a zászló. A vendégeknél nagyon olajozott a támadójáték és agresszív a védekezés is, ezzel szemben a hazaiak nem veszélyesek kintről, a festékből pedig rengeteg pontot kapnak – a felek között az egyetlen hasonlóság a rohanós stílus, valószínűleg sok leindítást látunk majd. Erősen kérdéses, hogy ilyen harcmodorral megverhető-e egy jól dobó Boston jelenleg, ráadásul a Milwaukee hajlamos könnyelmű labdaeladásokra, amik most nem fognak beleférni – a hazai pálya Middletonék mellett szól, de nagyon extra teljesítmény kell ahhoz, hogy nyerni tudjanak.

Dallas Mavericks – Utah Jazz 02:30

Egy gyenge szériát követően a Mavs nagy meccsen verte meg a Memphist, és most arra készülnek Nowitzkiék, hogy hazai pályán lenyomják a száguldó Jazzt is – könnyű feladatuk aligha lesz ezen az estén. A vendégek zsinórban hat találkozót nyertek meg, több fegyverük is van elöl-hátul, a lehetőségekhez képest egészségesek, és bár az utóbbi meccseken gyengébben dobtak, a védekezésük ezt bőven ellensúlyozta. A Dallastól a Memphis elleni forma kell a sikerhez, az azelőtti meccseken bemutatott szenvedős támadójátékkal esélyük sem lesz, különösen a kinti dobásokon múlhat sok – ideje lenne Matthewsnak magára találnia, és Deron Williamsnek is a legutóbbi formáját kell mutatnia.

Golden State Warriors – Houston Rockets 04:30 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A tavalyi nyugati döntő két résztvevője idén már kétszer találkozott Houstonban, és mindkétszer győzött a GSW – hazai pályán pedig természetesen mindenki ellen masszív esélyesek Curry-ék. Ezeli azért hiányzik a rotációból náluk, a vendégeknél pedig Terrence Jones nem léphet majd pályára, de nekik ennél súlyosabb gondjaik is vannak: az utóbbi hat meccsen négyszer kikaptak, gyengén dobnak és szintén gyengén védekeznek. A triplaszázalék minden bizonnyal fontos lesz, hiszen ez a két csapat emeli rá a legtöbb hármast a ligában, de a GSW 42,7%-kal, a Rockets pedig csak 35,1%-kal értékesíti ezeket. A Golden State a hazai veretlenségét, a Houston pedig az 50% feletti mérlegét őrizné meg, ráadásul Hardenék akár a nyugati hetedik helyüket is elveszíthetik – tét tehát van, de természetesen bravúr lenne a vendégektől a győzelem.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus