Washington-Golden State a Sport TV-n

A fővárosba látogat a száguldó bajnok - a Minnesotát fogadja a Lakers - az OKC ellen javítana a Pelicans - kötelező előtt a Portland - íme a játéknap felvezetője.

Washington Wizards - Golden State Warriors 2:00 (Sport 1)

Ebből jó meccs lehet, mert bár természetesen a bajnok a favorit, a Wizards mostanában azért szépen hozza a győzelmeket, az elmúlt öt meccsükből négyet nyertek Bealék, csak a Raptors elleni dupla hosszabbítást bukták el - megvan a sebesség, szépen megoszlanak a terhek, összeállni látszik a védekezésük és a korábbi hibáik valahogy elhomályosulnak. Más kérdés, hogy a Warriors idei legjobb időszakát futja és az előző nyolc mérkőzését zsinórban behúzta, most már idegenben is sorra nyeri a meccseit és jelen állás szerint meglepetés lenne, ha most megszakadna ez a széria - főleg hogy csak Jones és Jerebko sérült a csapatnál, Cousinst is elkezdték beépíteni. A hazaiaknak azért nagyon jó lenne egy bravúr, hiszen a keleti playoffért állnak harcban, de egy esetleges mostani sikerhez szinte tökéletes meccset kell játszaniuk. 

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 2:00

A Pelicans back-to-backet játszik, méghozzá egy meglehetősen gyenge meccs másnapján, hiszen előző este nagyon erőlködve kaptak ki otthon a Detroittól - ezek után idegenben, továbbra is Anthony Davis nélkül, egy sokkal jobb csapat ellen, fáradtabban nem jósolunk nekik túl sok pozitívumot. Persze magukra találhatnak, ülhetnek a kinti dobásaik, de az OKC védekezése most már ismét korábbi önmagát idézi, legutóbb a Portlandet is szétszedték és az előző három meccsüket megnyerték, jó úton járnak, azt pedig nem nagyon látni, hogy az idegenben még teljes kerettel is szenvedő New Orleans hogyan fogja lelassítani Westbrookékat. Ide tartozik még az is, hogy Nikola Mirotic is megsérült a Pistons ellen, valószínűleg ő sem tud most pályára lépni.

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 3:00

Ez a mérkőzés kötelezőnek számít a Portland számára, hiszen a nyugati sereghajtó ellen idegenben sem hibázhat az, aki jelenleg a pályaelőnyért van harcban, bár Damian Lillard játéka most kérdéses - az elmúlt meccseket egy kézsérüléssel együtt vívta meg, de most már pihentetnie kellene. A Sunsnál Deandre Ayton és TJ Warren sem fog játszani, úgyhogy a Blazersnél akár bele is férhet Lillard kiültetése, McCollumnak, a nagy formában lévő Nurkicnak és a padról esetleg nagyobb szerepet kapó Evan Turnernek így is meg kell oldania a feladatot - két fontos pontszerző hiányzik az amúgy is sokszor nagyon vérszegény hazaiaktól, úgyhogy Devin Bookeréknek nincs túl sok fegyver a kezükben.

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 4:30

Kiemelten fontos mérkőzés ez mindkét csapat számára, a Minnesotának idegenben muszáj lenne virítania valamit egy közvetlen riválissal szemben, míg a Lakersnek borzasztó sokat érne, ha jelen helyzetében megverné a Wolvest otthon - James és Ball biztosan nem léphet még pályára, de Rondo játékára is csak nagyon halvány esély van, nem tudott még 100%-on edzeni. Így majd meglátjuk, hogy Ingramék hogyan oldják meg a játékszervezést, illetve a pontszerzést, míg a túloldalon a biztosan hiányzó Covington és Jones mellett Teague hiányzik, de ott azért Rose, Wiggins, vagy éppen a passzjátékban sokat javuló Towns is képes lehet előlépni. A LAL legutóbb a GSW ellen nem nagyon tudott mit tenni, de az nem is feltétlenül mérvadó meccs, a Minny viszont oda-vissza legyőzte a Sunst, erre szeretnének építeni Gibsonék.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus