Wembanyama bemutatkozik, New Yorkba látogat a megújult Boston

12 meccses dömpinggel jön az NBA alapszakaszának a második játéknapja, mutatjuk a programot.

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 01:00

Nem volt túlságosan nyugodt a Hornets elmúlt néhány hete, Kai Jonest szabadlistára kellett tenniük, az eltiltását töltő Miles Bridges ismét összetűzésbe keveredett, míg Frank Ntilikina hosszú hetekre kidőlt. A csapat előszezonja sem sikerült jól, mindössze 1-3-at értek el, ráadásul a Celtics ellen egy méretes zakóval hangolódtak a nyitányra, egyértelműen nem ők a találkozó esélyesei. A Hawksnál nincs komolyabb hiányzó, egyedül Wesley Matthews ülheti ki a meccset, viszont az előszezonjuk nekik is felemásan sikeredett, az első három megnyert meccs után két vereséget is begyűjtöttek, de papíron erősebb és mélyebb is a keretük. A találkozó különlegességét a 2023-as draft második választottjának, Brandon Millernek a bemutatkozása adhatja, bár kérdéses, hogy mennyire tud majd a játékra koncentrálni, miután néhány napja ismét előkerült a neve Jamea Jonae Harris meggyilkolásának az ügyében.

 

Indiana Pacers - Washington Wizards 01:00

A Pacers szeretné ott folytatni ezt a szezont, ahol az előzőt abbahagyták Tyrese Haliburton sérülése előtt, ráadásul Bruce Brown is megérkezett a csapathoz, aki tovább növeli Rick Carlisle variációs lehetőségeinek a számát. Első ellenfelük a komoly változásokon áteső Wizards lesz, ahol már nincs Bradley Beal, ellenben Jordan Poole szabad kezet kaphat – ebből az előszezonban mindkét végletet láthattuk, volt 41 pontos meccse és 1/15-ös mezőnymutatója is. Szintén a Pacers mellett szól, hogy nincs hivatalosan sérültjük, a vendégektől viszont Landry Shamet, Johnny Davis és Anthony Gill is hiányozhat, bár azért a vendégeket sem szabad leírni, kimondottan jól néztek ki a felkészülés során

 

New York Knicks - Boston Celtics 01:00

Összeállhat az újjáalakuló Boston, tétmeccsen először léphet pályára Jrue Holiday és Kristaps Porzingis is a Celtics színeiben, ugyanakkor nem lesz egyszerű dolguk, mert az elmúlt szezonban nagyon stabil teljesítményt nyújtó Knicks otthonába látogatnak. Sérült egyik oldalon sincs, úgyhogy könnyen lehet ebből a keleti rangadóból a játéknap legizgalmasabb találkozója is, az aktuális forma viszont inkább a vendégek mellett szól: amíg a Knicks 1-3-at hozott csak össze az előszezonban, addig a Celtics 4-1-et tudott felmutatni, ráadásul remekül működött a spacing is náluk, helyenként nagyon jól mutatott a White-Holiday-Brown-Tatum-Porzingis ötös.

 

Orlando Magic - Houston Rockets 01:00

A nyáron más úton indult el a két csapat, a Magic továbbra is inkább a belső fejlődésre fogadott, amire volt is okuk az előző alapszakasz második fele alapján, a Rockets viszont komoly bevásárlás után mutathatja meg magát, Fred VanVleet és Dillon Brooks is most mutatkozhat be náluk tétmeccsen. Egyik csapat sem várhatja teljes kerettel az összecsapást, a hazaiaknál Gary Harris bevetéséről a feldobás előtt dönthetnek, a vendégeknél viszont biztosan nem lesz ott a pályán Tari Eason, aki pályafutása során először mulaszthat meccset az NBA-ben. Az előszezonban mindkét csapat jó formát mutatott, ezért nehéz is jósolni, talán az összeszokottság szólhat a Magic mellett.

 

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 01:30

A Nets az elmúlt heteket részben arra fordította, hogy Ben Simmonst megpróbálják beépíteni a csapatba, és az irányító mutatott is biztató jeleket, ugyanakkor a gyengeségeiben sincs változás. A hazaiak várják jobb helyzetből a találkozót, még azzal együtt is, hogy Cameron Johnson kihagyta a felkészülést, mert a Cavaliersnél Jarrett Allen biztosan nem lehet ott a pályán, illetve Darius Garland és Dean Wade sem teljesen egészséges. A Nets az előszezonban kiemelkedően jól triplázott, és ha jó dobóformát fognak ki, akkor győzelemmel is kezdhetik az alapszakaszt, azt pedig külön is érdemes lesz figyelni, hogy a vendégek Allen nélkül is kitartanak-e a kétcenteres felállás mellett, vagy változtatnak ezen az előszezonhoz képest.

 

Miami Heat - Detroit Pistons 01:30

A Pistons nehéz helyzetben kezdi a szezont, tegnap bejelentették ugyanis, hogy Bojan Bogdanovic, Isaiah Livers és Monte Morris is hosszú hetekre van még a visszatéréstől, bár a Heatnél is lesznek hiányzók, Josh Richardson és Haywood Highsmith is az oldalvonalon kívülre szorulhat. Papíron egyértelmű esélyesek a hazaiak, Tyler Herro különösen motivált lehet náluk azt követően, hogy egész nyáron a cserepletykákban szerepelt a neve, míg Jimmy Butler kipihent lehet, mivel az előszezonban egyszer sem lépett pályára – a Pistons ebbe ugyanakkor kapaszkodhat, a Heat olyan kezdővel állhat majd ki, amit egyszer sem vetettek be az elmúlt hetekben.

 

Toronto Raptors - Minnesota Timberwolves 01:30

Az előszezon két hibátlan csapata találkozik Torontóban, potenciálisan nagyon izgalmas meccs kerekedhet ebből. A hazaiaknál Scottie Barnes bokasérülést szenvedett az előszezon végén, ugyanakkor úgy tűnik, hogy nincs nagyobb gond, így pályán lehet, ami azért is fontos, mert eddig remekül muzsikált együtt a Schröder-Barnes-Anunoby-Siakam-Pöltl ötös. A Timberwolves kezdője már nem mindig festett ilyen jól, Rudy Gobert és Karl-Anthony Towns párosa még mindig nem csiszolódott össze megfelelően, ráadásul Jaden McDaniels nem is játszhat vádlisérülés miatt, ugyanakkor a padjukban bízhatnak, illetve Anthony Edwards egymaga is képes lehet a maguk javára fordítani a találkozót – ehhez viszont minden bizonnyal lesz egy-két szava OG Anunobynak is, aki megpróbálhatja lelassítani őt.

 

Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 02:00

Egyik oldalon sem voltak túlságosan nagy változások a nyáron, és egyik csapat sem zárt túlságosan erős felkészülést, ugyanakkor Chet Holmgren bemutatkozása miatt mindenképpen érdemes lesz odafigyelni erre a találkozóra is. A 2022-es draft második választottja a teljes előző szezont kihagyta, viszont a nyári ligában és az előszezonban is voltak jó meccsei. A Bullsnak Lonzo Ballt leszámítva nem lesz komolyabb hiányzója, a Thundernél viszont Kenrich Williams és Jaylin Williams sem léphet pályára, ugyanakkor az eredményességük nem ezen múlhat majd, hanem azon, hogy milyen dobóformát fog ki Shai Gilgeous-Alexander, illetve a Bullsnál a LaVine-DeRozan párost mennyire tudják lassítani.

 

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 02:00

Mindkét csapat nehéz helyzetből kezdi a szezont, a Grizzlies az eltiltott Ja Morant mellett az Achilles-sérüléséből lábadozó Brandon Clarke szolgálataira sem számíthat, és néhány napja újabb komoly csapás érte őket, Steven Adams az egész idényre kidőlt. A Pelicans helyzete sem ideális, noha náluk Zion Williamson és Brandon Ingram is egészséges jelenleg, ellenben Trey Murphy III, Jose Alvarado és Naji Marshall maródi, ráadásul az előszezonban is gyengélkedtek. A lepattanózás kulcs lehet ezen az összecsapáson, Adams hiányában Jaren Jackson Jr. felelőssége jelentősen meg fog nőni, emellett arra is oda kell figyelnie a regnáló Év Védőjének, hogy Williamson ne tudjon vele szemben lendületet venni, különben könnyedén faultgondokba keveredhet.

 

Utah Jazz - Sacramento Kings 03:00

Az előző szezonban mindkét csapat messze felülteljesített az előzetes elvárásokhoz képest, és amíg a Kings inkább az állandóságra szavazott, addig a Jazz megszerezte John Collinst a kezdőjébe. Néhány nappal ezelőtt már megmérkőztek a felek, akkor az erős negyedik negyedének köszönhetően 116-113-ra a Kings nyert, viszont ebből nem érdemes következtetéseket levonni, a kulcsemberek közül többen is pihenőt kaptak mindkét oldalon. Egyik csapat sincs jó formában, a vendégeknél ráadásul Trey Lyles és Chris Duarte is sérüléssel küzd, ennek ellenére is rendkívül nehéz lenne megjósolni, hogy melyik csapat jöhet ki győztesen ebből az összecsapásból.

 

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 03:30

Hajnalban az 1/1-es Victor Wembanyama is megkezdi az NBA-s pályafutását, és teszi mindezt egy texasi rangadón. A Spursnek akár győzelmi esélyeik is lehetnek, mert a vendégek csak a meccs előtt döntenek Luka Doncic, Jaden Hardy és Dwight Powell bevetéséről is, mindhárom játékos sérülésekből lábadozik, viszont amiatt akár nélkülük is bizakodóak lehetnek Dallasban, hogy Kyrie Irving az előszezon végén jó játékkal tért vissza a maga sérüléséből. A Spurs sem biztos, hogy minden kulcsemberére számíthat, Zach Collins betegséggel küzd, róla szintén a feldobás előtti órákban dönthetnek. Mindkét csapat előtt még hosszú az út, a hazaiak még bőven az építkezési fázisnál tartanak, míg a vendégek aggasztó formát mutattak az előszezonban, a Real Madridtól is kikaptak például.

 

Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 04:30

Mindkét oldalon nagy jelentőséggel bír ez a meccs, a Clippersnél hosszú idő után ismét egyszerre tűnik egészségesnek Kawhi Leonard és Paul George, míg a Trail Blazersnél új időszámítás vette kezdetét, 2012 óta először nem Damian Lillard a csapat irányítója. Elméletileg egyértelmű esélyesek a hazaiak, jelentősen jobb keretük van, mint ellenfelüknek, még azzal együtt is, hogy Terance Mann biztosan nem lép pályára, illetve Bones Hylandről is csak a feldobás előtt döntenek majd – mindkét játékos bokasérüléssel küzd. A Trail Blazersnél Scoot Henderson bemutatkozása miatt lehet ez a meccs különleges, és mellette Anfernee Simons és Shaedon Sharpe is megmutathatja magát az eddiginél komolyabb szerepben.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

A szezon részletes felvezetését támogatói felületünkön olvashatjátok el (a hozzáférés hathavi támogatáshoz kötött). 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus