Westbrook is besegített, a Bostoné az OKC elleni rangadó

Remek játékkal és nagy győzelemmel hangolt a Pats-Rams Super Bowlra a Celtics - bemutatkoztak a Knicks új játékosai - nem adott esélyt a Raptors a fáradt Clippersnek.

Ugyan Kyrie Irving vezetésével szinte végig a Celtics irányította a Thunder elleni rangadót az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) előző esti játéknapján, a végjátékban Russell Westbrook hibája is kellett a bostoni sikerhez - az OKC zsinórban hét győzelem után szenvedett vereséget. A New Yorknál vereséggel debütáltak a Porzingis-cserében megszerzett játékosok, a Toronto pedig nem adott esélyt a nagyon fáradt Clippersnek.

Visszajátszás: a Mike Conley-Marc Gasol páros hattyúdala? - videók

New York Knicks - Memphis Grizzlies 84-96

Az újak sem segítettek. Az előzetes hírekkel ellentétben már ezen a meccsen bemutatkoztak a Knicks Porzingis-cserében megszerzett játékosai annak ellenére, hogy még nem is tudtak együtt edzeni a csapattal - Dennis Smith Jr. és DeAndre Jordan rögtön a kezdőbe is bekerült, sőt, Smith-é (8 pont, 6 gólpassz) volt a meccs első kosara, Jordané (12 pont, 12 lepattanó) pedig az első gólpassza és első blokkja. Viszont mivel sem a figurákat, sem mást nem ismernek még, így összességében a csapat nem volt túl eredményes, főleg nem a Memphis védekezésével szemben, 22 pontnál egyik negyedben sem jutottak tovább, csapatszinten 38%-kal dobtak mezőnyből, 18 labdát adtak el és 44-32-re kikaptak a festékben. Dave Fizdale vezetőedző viszont nem volt elégedetlen, szerinte új játékosai elsőre nem voltak rosszak ahhoz képest, hogy mennyire nem ismernek semmit - a zsinórban 13. vereség nem nagyon számít már a csapatnál...

Megtört a széria. Zsinórban kilenc idegenbeli vereség után tudott újra vendégként győzni a Grizzlies és bár nem játszott igazán jól (0 pont leindításból, 40%-os mezőnymutató), de a labdára vigyázott, védekezésben megtette, amit kellett és akadt két jó egyéni teljesítménye a két sztárjától: Mike Conley (25 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz, 3 labdaszerzés) és Marc Gasol (24 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) is hozta magát és lehet, hogy ez a páros utoljára játszott együtt a Grizzliesben idegenbeli meccset, hiszen a deadline-ig már csak egy hazai találkozója van a csapatnak. Az első negyedet ugyan még a Knicks nyerte, de utána átvették az irányítást a vendégek és a záró etapot már 12 pontos előnnyel kezdhették, ami egy ilyen kosárszegény találkozón tetemesnek számított és onnantól már nem is rontották el - persze mivel a rájátszást már elengedték, ezek a győzelmek túl sokat nem jelentenek számukra, a klubvezetés mindenképpen a cserékre és az újjáépítésre koncentrál.

A Knicks legjobb dobói: Knox 17/9, Hezonja 14/6, Jordan 12
A Grizzlies legjobb dobói: Conley 25/6, Gasol 24/3, Holiday 19/15

Boston Celtics - Oklahoma City Thunder 134-129

A Boston irányította a meccset. A hazai alakulat kezdett jobban, meglépett 16-9-re és innentől gyakorlatilag az egész találkozón előrébb járt - ugyan a második és a harmadik negyedben egyszer-egyszer átvette a vezetést a Thunder, de ilyenkor mindig egy nagyobb rohammal tudott válaszolni a Celtics és ismét elszakadt nyolc-tíz ponttal. Így zajlott a mérkőzés, Kyrie Irving remekelt (30 pont, 11 gólpassz, 14/19 mezőnyből) és a Bostonnak egyébként sem volt ellenfél az OKC ligaelit védekezése, a Stevens-legénység 36 gólpasszal és 59%-os (!) mezőnymutatóval zárt, a kilenc pályára lépő játékos közül csak Gordon Hayward nem érte el a tíz pontot és minden remekül működött - szűk öt perccel a vége előtt is vezettek 12 ponttal, úgy tűnt, hogy lemenedzselik az ügyet. A végjáték azonban mégis szorosan alakult, a hibáik miatt kis híján elrontották a nagyrészt kézben tartott összecsapást - némi segítséggel azonban végül megúszták...

Westbrook kezében maradt. Az egész találkozó folyamán rohant az eredmény után a Thunder és ezt érdemes szó szerint is érteni, mert 37 pontot dobtak a vendégek leindításból (a Boston csak 15-öt), de egyrészt elrontottak kilenc büntetőt, másrészt a védekezésük egyáltalán nem működött, így pedig nagyon nehéz dolguk volt Irving és a Celtics ellen. Paul George ugyan megint szép számokkal zárt (37 pont, 11/27 mezőnyből, 10/12 büntető), de ezúttal a sorozatban hatodik tripla-dupláját szállító Russell Westbrook (22 pont, 12 lepattanó, 16 gólpassz) próbálta kontrollálni a dolgokat és ő vezényelte le az utolsó felzárkózást is - volt gólpassza, támadópattanója, labdaszerzése, büntetője is a végjátékban, ám hiába csinálták meg a vendégek, amit kellett és hiába hagyta ki a szükséges büntetőt Jayson Tatum, a döntő játéknál ismét előjött "Bad Russ". Tíz másodperccel a vége előtt, kétpontos hátrányban megkapta a labdát, de győztes játék helyett teljesen érthetetlen módon bevezette három ember közé, majd el is vesztette, ezzel az OKC kiharcolt esélyét egy szempillantás alatt eldobta - innentől már nem tudtak mit tenni, a Boston még egyszer nem hibázott. Westbrook természetesen magára vállalta a dolgot, de ez a Thunderen már nem segít, zsinórban hét győzelem után szenvedett vereséget Billy Donovan alakulata.

A Celtics legjobb dobói: Irving 30/3, Morris 19/6, Smart 18/12
A Thunder legjobb dobói: George 37/15, Westbrook 22/3, Adams 16, Schröder 16/6

Toronto Raptors - Los Angeles Clippers 121-103

A második negyedben dűlőre vitte a Toronto. A kipihent Raptors nem sokáig húzta ezt az összecsapást a back-to-backet játszó Clippers ellen, a kicsit tapogatózósabb első negyed után a másodikban sebességet váltott a gárda és átrohant fáradt ellenfelén - jött egy 11-0-s roham a hazaiak részéről, a játékrészt pedig összesen 42-28-ra nyerték meg. A fordulás után ez az előny csak tovább nőtt, a vendégek pedig el is engedték az összecsapást, úgyhogy a Kyle Lowryt hátfájdalmak miatt nélkülöző Torontónak nem kellett megszakadni - 20-26 percet játszottak a kezdők és a kispadról is mindenki megkapta a lehetőséget, bőven tudott rotálni Nick Nurse. Nagyon kellett ez a siker a társaságnak, mert az utóbbi négy találkozóból hármat is elbuktak Kawhi Leonardék, úgyhogy egy ilyen könnyed kötelező már rájuk fért - következőleg Philadelphiában játszanak ki-ki meccset, az sokkal nehezebb feladatnak ígérkezik.

Vereségre ítélve. Még egy átlagos back-to-backnél is nehezebb dolga volt most a Clippersnek, hiszen a Super Bowl miatti korai kezdési időpont még kevesebb időt engedett arra, hogy Detroitból átérjenek Kanadába és pihenjenek valamennyit, Doc Rivers szerint nem is volt értelme erőltetniük ezt az estét - annyira lassúak voltak lábon, hogy a második félidőben inkább le is kapta a kezdőjátékosait, elengedte a találkozót. Az 56-36-ra elvesztett lepattanózás mellett a csapatszinten összesen elsüllyesztett két (!) tripla is jól jelzi a vendégek formáját, ez utóbbi természetesen negatív szezoncsúcs. Rivers szerint egyetlen pozitívumot lehet kiemelni, a közelből származó Shai Gilgeous-Alexander játékát, aki dobott 19 pontot, kiosztott 3 gólpasszt és 2 blokkot is csökkentett játékideje alatt - sok barátjának és a családjának is adott jegyet a meccsre, úgyhogy ő azért pörgött, amennyire lehetett. A Los Angeles előnye egyetlen mérkőzésre csökkent a Kings és másfélre a Lakers előtt a nyugati nyolcadik helyen.

A Raptors legjobb dobói: Leonard 18/9, Ibaka 16/3, Siakam 15/3, Miles 15/9
A Clippers legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 19, L. Williams 18, Harris 13

A tabella ezen a linken megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus