Wolves-Lakers a Sport TV-n, újabb rangadó vár a Torontóra

Most a Pacersszel találkozik a Raptors - pályán az OKC és a Clippers is - három meccset is rendeznek 21:30-tól - nézzük, hogy mire számíthatunk. 

 

Chicago Bulls - Brooklyn Nets 21:30

A Nets az egyik legjobb formában lévő keleti csapat az elmúlt hetekben és legutóbb idegenben is nyerni tudott a Grizzlies vendégeként, míg a Bulls nem játszott rosszul, de hosszabbításban vereséget szenvedett a Pacerstől. Viszont ha meg tudja ismételni azt a teljesítményét, akkor most jó esélyei lehetnek, a Brooklynnál nagy csodák nincsenek, hasonló szintet hoznak többé-kevésbé mindig Russellék, a Chicagónál viszont elég nagy az ingadozás - legutóbb egyszerre volt jó a Dunn-LaVine-Markkanen trió, az most elég lehet a sikerhez. Új sérültek nincsenek egyik oldalon sem, az aktuális forma és a mérleg mellettük szól, de a hazai pálya segíthet a Bullsnak. 

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 21:30 (00:00 Sport 1)

Fontos meccs ez mindkét fél számára, hiszen a Minnesota szeretne közelíteni a playoff-helyek felé és erre a legjobb esélyei a hazai meccsein vannak az eddigi, nagyon eltérő mérlege alapján, ráadásul a nyolcadik helyen éppen a Lakers áll jelenleg - a vendégeknél pedig továbbra sincs sem LeBron James, sem Rajon Rondo, így pedig nagyon kellene már valami pozitívum. A Knicks elleni vereség elég fájdalmasra sikerült LA-ben, ahhoz képest lehet, hogy Kyle Kuzma már visszatérhet (utazik, de kérdéses a játéka), de más segítség nem lesz, idegenben, egy jó hazai csapat ellen kellene bizonyítaniuk Balléknak. Ezt persze a Wolvesnál is tudják és ha ötös poszton Karl-Anthony Towns érvényesíti fölényét, akkor saját közönsége előtt hozhatja a győzelmet a gárda - Jeff Teague jó játékkal tért vissza, lehet, hogy Rose is pályára léphet, igaz, Rob Covington védekezése eléggé hiányozni fog Ingramék ellen. 

Los Angeles Clippers - Orlando Magic 21:30

A Magicnél egy szép győzelmet egy komolyabb verés követ mostanában, legutóbb nagyon jól kezdett a gárda, majd végül simán kikapott egy komoly összeomlást követően, úgyhogy most a sorminta szerint a szép győzelem következik. A Clippers sincs igazán jó formában, bár legutóbb a hamar megszerzett hatalmas előnyét beosztotta Phoenixben, de meccsek óta mindig rengeteg pontot kapnak Harrisék és ezt nem tudják mindig ellensúlyozni. Idén egyszer már találkoztak a felek, akkor simán nyert Orlandóban a LAC és ha most nincs is olyan jó passzban a gárda, azért hazai pályán mindenképpen esélyesebb, mint keleti playoffért küzdő, lassabb, támadásban nagyon ingadozó ellenfele. 

Atlanta Hawks - Miami Heat 00:00

0-3-mal zárta idegenbeli túráját az előtte szebb időszakot megélő Hawks és most abban bíznak John Collinsék, hogy hazai pályán több szerencséjük lesz - ehhez elsősorban a védekezésüket kellene összerakni, mert ezen a három meccsen rendre 110 pont felett kaptak, utoljára konkrétan 144-et engedtek a Bucksnak. A Heat ellen ez aligha fog beleférni, mert a Miami ellen nagyon nehéz sok pontot szerezni, a floridaiak pedig összességében kiváló formában vannak, egy-egy vereség ugyan becsúszik náluk, de az előző két meccsüket megint megnyerték és már 50% felett vannak a pocsék szezonrajt után - sőt, idegenben 10-7-re állnak, szóval most is ők számítanak inkább esélyesnek. A játékstílusuk azért nem életbiztosítás az ilyen kötelező meccseken, mert mindenki ellen akkor tudnak eredményesek lenni, ha fizikálisan felőrlik ellenfelüket, de azért hozniuk kellene a sikert - igaz, érdekes módon idén eddig az egymás elleni csatában 2-0-ra vezet az Atlanta...

Oklahoma City Thunder - Washington Wizards 1:00

A december végi kisebb botlások után a legutóbbi három meccsét már megnyerte az OKC, az előző kettőt idegenben, Portlandben ráadásul egy rangadót is behúzott, úgyhogy jó formában várhatja ezt a találkozót, ahol előzetesen kötelező lenne számára a győzelem. A Wizards ugyan jól kezdte a Wall és Morris nélküli időszakát, de legutóbb Miamiban már nem működött olyan kiegyensúlyozottan a gépezet, a ligaelső védekezés ellen pedig valószínűleg semmivel sem lesz könnyebb dolguk Bealéknek - főleg, hogy közben a túloldalon Westbrook és George bármikor, bármennyi pontot képes szerezni. Idei első találkozásukat 23 ponttal nyerte Washingtonban a Thunder és a fővárosiak idegenben azért jóval erőtlenebbek, mint otthon, úgyhogy jelenleg minden Westbrookék mellett szól. 

Toronto Raptors - Indiana Pacers 1:30

Újabb kiemelt keleti rangadót játszik a Toronto, amely előző este némi meglepetésre, Lowry és Valanciunas nélkül, remek játékkal nyert a Bucks otthonában - korábban volt már hasonlóan kemény, 2-0-val lehozott back-to-beckje a gárdának és természetesen most is erre készül. Pedig a Pacers összességében az elmúlt hetekben már ligaelső, legutóbb egy "trap game-et" is behúzott nagy nehezen Chicagóban, most pedig frissebben, energikusabban érkezhet meg Torontóba, ahol szeretne nagy skalpot ejteni. A Raptorsnál ugyanúgy nem lesz a stabilan hiányzó két alapember, kérdés, hogy Siakamék közül mindenki képes-e 24 óra alatt még egyszer ennyire jól és koncentráltan játszani - a hazai pálya azért segíti őket, de a liga top3 védekezése ellen nagyon megszenvedhetnek, főleg egy back-to-back második felén. A hírek szerint egyébként Leonard most először léphet pályára a back-to-back mindkét részén. 

Phoenix Suns - Charlotte Hornets 2:00

A Hornets is back-to-backet vív, előző este Denverben kapott ki és nem tudta kezelni a matchup-problémáit, ezek pedig most sem fognak megoldódni - Cody Zeller továbbra sincs és Jeremy Lambet is nélkülözniük kell, sőt, a back-to-back miatt lehet, hogy Tony Parkert sem fogják erőltetni. A Sunsnál ilyen gondok nincsenek, viszont most már zsinórban öt vereséget gyűjtöttek össze Bookerék, képtelenek érdemi védekezést bemutatni, ez pedig még otthon is kevés a győzelmekhez - igaz, hogy a jelenlegi Hornets ellen akár az is lehet, ha elöl hozzák a szokott pontmennyiséget. Deandre Aytonnak muszáj feljavulnia a legutóbbi gyászos produkciója után, de ha dominálni tud ötös poszton, akkor a fáradtabb, tartalékos, ráadásul idegenben egyébként sem túl meggyőző Charlotte ellen megtörhetik a rossz szériát. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus