A New Orleans színeiben tér vissza az NBA-be Isaiah Thomas

A kétszeres All-Star játékos egyelőre csak egy tíznapos szerződéssel a zsebében próbál újra megkapaszkodni a legjobbak között.

Február közepén több mint egy év után játszott újra tétmeccset az Egyesült Államok válogatottjának színeiben az egykoron szebb napokat is megélt Isaiah Thomas, aki Shams Charania (The Athletic) és Andrew Lopez (ESPN) értesülései szerint is aláírt a New Orleans csapatához, bár egyelőre csak egy tíznapos szerződés keretében.

A harminckét esztendős hátvéd 2020. február 3-án lépett utoljára pályára NBA mérkőzésen a Washington Wizards játékosaként, akik aztán három nappal később elpasszolták őt a Clippershez, ám a Los Angeles-iek hamar útilaput kötöttek a talpára.

A mindössze 175 centis irányító a 2011-es NBA draft 60. helyén kelt el, majd a 2016/2017-es idényben egy igazi sikersztorit írva ért fel pályafutása csúcsára – ebben az évben a Boston játékosaként 28,9 pontot átlagolt, 46% feletti mezőnymutatóval, majdnem 38%-os triplázással, valamint 90% feletti büntetőzéssel és közel 6 gólpasszal. A rájátszásban azonban egy fránya csípősérülés miatt az oldalvonalra került, ahonnan sajnos már soha többé nem sikerült eredeti fényében visszatérnie, így a következő három évben négy csapatnál is megfordult (Cleveland, Lakers, Denver, Washington), ám ez idő alatt mindössze 84 mérkőzést játszott.

A legfrissebb hírek szerint a Pelicans színeiben április 4-én a Houston Rockets ellenében debütálhat. Leigazolása azonban kérdéseket vet fel, példának okán, hogy mennyi lehetőség juthat majd neki, hisz a louisianaiak hátvédsorában Lonzo Ball, Nickeil Alexander-Walker, Kira Lewis Jr., Eric Bledsoe és Josh Hart ötösével kell felvennie a harcot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus