Frei Tamás és Miami a Trash Talk-ban

A Sport TV amerikai talkshow-ja, a Trash Talk csütörtök este Miamival és a miami sportélettel foglalkozik kiemelten. Frei Tamásnak kézenfekvő ez a téma, mivel az év egyharmadában a napfényes városban él. Ő lesz a 21:30-kor, a Sport1 HD-n kezdődő élő adás sztárvendége - akivel a műsorvezető, Szaniszló Csaba és a szakértők, Dávid Kornél, Kangyal Balázs és Kovács Sándor beszélgetnek.


Miaminak NBA, NFL és NHL csapata is van. A Florida Panthers egy kísérlet volt a hoki Floridába csábítására, de népszerűségét még nem lehet egy kalap alatt említeni a Miami Dolphins-szal vagy a Miami Heat-tel, melyek az Egyesült Államok legerősebb franchise-ai közé tartoznak. Frei Tamás testközelből látja, mi történik a városban, mikor a két sztárcsapat hazai pályán fogadja az ellenfeleket.

„Amikor a Heat vagy a Dolphins otthon játszik, felpezsdül az egész város, teljes őrület lesz úrrá mindenkin. A miami szurkolókat négy csoportra osztják. Az első kategóriába a kiváltságosak tartoznak, akik ott lehetnek a helyszínen. A másodikba azok sorolhatóak, akik nem tudnak kimenni, de látni, élvezni akarják a meccset. Ők - mondjuk Nagy-Britanniával ellentétben - a pubok helyett, ahol nem látnak túl sokat, inkább otthon nézik végig az egész találkozót. A harmadik csoport tagjai ülnek a bárokban, de ők ott a meccs sportértékét nem tudják élvezni a tömeg és a hangzavar miatt. A negyedik tábor szurkolója pedig a boltban megvesz egy sört, majd kimegy a stadionhoz, és ott a parkolóban éli át a meccs atmoszféráját, focimeccsen pedig még a kiszűrődő hangokat is élvezheti” – mondott el egy érdekességet Miamiról az író. Azt azonban már csak a csütörtök esti Trash Talkban árulja el, hogy ebből a négyből ő melyik csoportba tartozik, és melyik sportág áll a legközelebb a szívéhez.

Ha Miamiban élnétek, ti melyik meccskövetési formát választanátok - figyelemmel például arra, hogy a csarnokban közel sem olyan a hangulat és a szurkolás, mint amilyet Európában "csinálnak" a drukkerek?

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus