A Bulls menesztette Thibodeau-t

A Chicago Bulls menesztette Tom Thibodeau vezetőedzőt - jelentette be az együttes.

A gárda GM-je, Gar Forman azt mondta, hogy 2010-ben, mikor Thibodeau-t szerződtették, ő volt a megfelelő ember az állományukhoz és rendszerükhöz, és értek is el sikereket vele az elmúlt években. Most azonban megnézték, hogyan tudnak előrelépni, és úgy döntöttek, hogy a váltás lesz a leghelyesebb.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint ma délután közölték a trénerrel, hogy megválnak tőle. Thibodeau a hírek szerint számított erre - hetek óta másról sem szólnak a hírek a Bullsszal kapcsolatban -, és a szerződéséből hátralévő 9 millió dollárt szépen meg is fogja kapni. Több együttesnél is felmerült a neve, a hírek szerint a New Orleans Pelicans és az Orlando Magic is komolyan fontolgatta még pár hete, hogy leigazolja, de azóta több új név is merült mindkét csapatnál - most változhat megint a helyzet, hogy szabadon igazolható, nem kell érte kompenzációt fizetni.

Nem ebben a szezonban merült fel először Thibodeau idő előtti távozása a klubtól, régóta ismert, hogy nincs jó munkakapcsolata Gar Formannel és John Paxsonnal. Az is régóta ismert, hogy helyére nagy valószínűséggel Fred Hoiberg érkezik majd az Iowa State egyetemről.

A vezetőség és a tréner közötti nézetkülönbséget egyébként Jerry Reinsdorf tulajdonos is beismerte közleményében. Elmondása szerint a jó csapatok a játékosoktól egészen a vezetőségig egy oldalon állnak, egy célért harcolnak, így bizalom alakulhat ki a felek között és együtt fejlődhetnek. Náluk sajnálatos módon nem ez volt a helyzet, ezért a vezetőedző posztján változtatniuk kellett, hogy a céljaikat el tudják érni. Azt is hozzátette Reinsdorf, hogy nagyon köszöni Thibodeau munkáját, és a legjobbakat kívánja neki a továbbiakban. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus