A Philadelphia kirúgta Doc Rivers-t

Az újabb playoff-kudarc megpecsételte a veterán szakvezető sorsát - már utódjelöltek is vannak.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy információi szerint a Philadelphia 76ers kirúgta Doc Rivers-t, akinek még két év és 16 millió dollár volt hátra a szerződéséből. A vezetőedző 2020 októbere óta irányította a Sixerst, ez idő alatt 154-82-es győzelem-vereség mérleget rakott össze az alapszakaszokban, idén 54 sikerig jutott, ami a 2000-01-es szezon óta a legtöbb volt a franchise-nál.

A problémát az jelentette, hogy sorozatban bukta el a playoffokat - mindhárom philadelphiai évében a második körben: 2021-ben a Hawks, 2022-ben a Heat, idén pedig a Celtics jelentette a végállomást. 

Bár idén zsinórban 16. pozitív mérlegű alapszakaszát hozta le, karrierje során már 10 darab hetedik meccset bukott el, az utolsó öt darab hétmeccses sorozata így ért véget - a Phillynél 2021-ben a Hawks, 2023-ban a Celtics ellen is elvesztette a G7-t. 

Woj forrásai szerint a Philly máris megkezdte az utód keresését: Mike Budenholzer, Sam Cassell, Mike D'Antoni, Nick Nurse, Frank Vogel és Monty Williams is a kalapban van. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus