A vírus terjedése mégis megállíthatja az NBA-t?

Egyre több a koronavírusos eset a ligában. 

Tegnap a New Orleans Pelicans három játékosáról derült ki, hogy elkapta a koronavírust és most már egyre több esetet regisztrálnak a ligában, ami némileg azért aggodalomra adhat okot. Az sem segít az ügyön, hogy Floridában nagyon rossz a helyzet, de azt már sokan elmondták, hogy a buborék annyira el lesz különítve, hogy ez a csapatokat kevésbé aggasztja - ha viszont a buborékon belül terjed a vírus, akkor tényleg baj van.

Erről beszélt Adam Silver NBA-komisszár is a Time 100 Talksnak adott interjújában, ahol elmondta, hogy igenis benne van a pakliban az, hogy megállnak és nem tudnak meccseket rendezni. Mint mondta, a vírusról csak azt tudják, hogy kiszámíthatatlan, úgyhogy nem tehetnek mást, mint hogy naponta végeznek el teszteket - ha úgy látják, hogy terjed a járvány a közösségen belül, ha egyre több esetet regisztrálnak, akkor befejezik a szezont.

Hozzátette, hogy az elkülönített esetek más lapra tartoznak, akkor van gond, ha egyértelműen elindul egy hullám, ugyanakkor ő meg van győződve arról, hogy ez a helyszín sokkal biztonságosabb, mint minden más - már csak azért is, mert nem nagyon van még egy olyan munkahely, ahol a tünetmentes dolgozók tömegeit tesztelik minden nap. Ezzel együtt az ő felelősségük jól kezelni a helyzetet, így ha emelkedik az esetszám és úgy ítélik meg, akkor lezárják a szezont.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus