Anthony: Jó volt megint ott lenni, ahova szerintem tartozom

Terry Stotts is értékelte Carmelo Anthony portlandi bemutatkozását. 

A Damian Lillardot hátfájdalmak miatt nélkülöző, back-to-back érkező Portlandben ma hajnalban visszatért az NBA-be a korábbi pontkirály, Carmelo Anthony, de egyelőre meglehetősen felemás teljesítményt nyújtott: rögtön kezdőként kapott szerepet, 24 percet játszott, de csak 4/14-es mezőnymutatóval jutott el tíz pontig, négy lepattanójára és egy blokkjára jutott öt eladott labda, illetve öt fault, a 24 perce alatt pedig -20-ban volt vele a csapata, ami messze a legrosszabb mutató volt a Blazersnél. Melo egyébként nem sokat vacakolt, a meccs első portlandi dobását rögtön ő vállalta el (és hagyta ki), majd a másodikból már bevert egy triplát, a következő védekezésnél pedig kiosztott egy blokkot, meglehetősen aktívan kezdte a meccset. 

A borzasztó mélyen lévő, minden szempontból rossz Blazers vezetőedzője, Terry Stotts úgy értékelte új játékosa teljesítményét, hogy egyelőre edzés nélkül, egyetlen dobóedzéssel a kezében, több mint egy év kihagyás után nem volt rossz. "Őszintén szólva úgy gondolom, hogy jól nézett ki. Támadásban megvoltak a helyzetei, szerintem legalább két-három alkalommal faultolták, amikor elindult, de nem kapta meg a fújást, ami befolyásolta a statisztikáit, de szerintem egy dobóedzés után ez elég jó volt" - mondta Stotts a meccs után.

Anthony játékának másik részét persze legalább ennyi kritika éri, hiszen védekezésben fénykorában sem számított jónak. "Nézzék, csapatként nem voltunk jók. Rengetegszer kommunikáltunk rosszul, szóval nem tudom. Amikor csapatként ennyire rosszak vagyunk védekezésben, nehéz ráfogni egy valakire. Hogy kezdő marad-e? Nem látom, hogy miért ne maradhatna."

Maga Melo egyébként bevallotta, hogy kicsit azért más most a helyzete, mint korábban. "Más a játék fizikalitása, ahogy fújnak, ahogy az egész játékot játsszuk, szóval ehhez hozzá kell szokni megint. De jó volt újra meccset játszani, ott lenni a pályán, ahova szerintem tartozom. Sok olyan rutin része van (buszozás, csapatebéd, stb.), amihez hozzászoktam az utóbbi tizenhét év során és ahogy jött a meccs, jó érzés volt megint ott lenni."

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus