Ayton az 1/1, Doncic Dallasban

A ma hajnali NBA draft legelejében nem történt meglepetés, Deandre Ayton került a Sunshoz, Marvin Bagley III Sacramentóba, Luka Doncicért pedig végül cserélt a Dallas. A Knicks szurkolói megint kifütyülték saját választottjukat, rengeteget csúszott Michael Porter Jr., Donovan Mitchell egyik nagy ellenfelét köszönthette Utah-ban, a Lakers egy német játékossal erősített, a draft stealje pedig a Bostoné lehet - lássuk, mi történt.

A ma hajnali NBA draft előtt hivatalosan úgy volt, hogy senki nem fog spoilerezni előre, hogy mi fog történni - ebből természetesen semmi nem valósult meg, sokszor ugyanúgy kettő, de általában egy húzással mindig előrébb jártak az újságírók twitteren, még az az Adrian Wojnarowski is, aki ott volt az ESPN élő draft közvetítésében.

Az 1/1-en és az 1/2-n nem történt meglepetés, órákkal a játékosbörze előtt lehetett már tudni, hogy a Phoenix Suns Deandre Aytont fogja kiválasztani, míg a Sacramento Kings Marvin Bagley III mellett tette le a voksát. Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy az Atlanta Hawks nem tud megegyezni a Dallas Mavericksszel, mert az Atlanta még egy Kent Bazemore - Wesley Matthews cserét is akart, végül azonban csak az 1/5-ért, illetve egy 2019-es Top5 védett első körösért odaadta az 1/3-at a Hawks.

A Dallas kiválasztottja Luka Doncic lett, ami így szintén nem volt meglepő, hiszen azt tudni lehetett, hogy a Mavs őt akarja, míg a Hawks Trae Youngot szemelte ki magának napok óta, ő pedig még elérhető volt az 1/5-nél is - a Hawks egyébként Kevin Huerterrel (1/19) és Omari Spellmannal (1/30) vette körbe Youngot, támadópotenciálban ugrottak egyet előre. A Memphis Grizzlies köszönte szépen, és Doncic és Young között, az 1/4-en Jaren Jackson Jr.-t húzta.

Az 1/6-on Mo Bamba kelt el, aki így elég érdekes helyzetbe került az Orlando Magicnél Nik Vucevic és Bismack Biyombo jelenléte miatt, ott valószínűleg további takarítás lesz a keretben. Az 1/7-nél a Chicago Bulls Wendell Carter Jr.-t választotta, majd az 1/22-nél Chandler Hutchisonra esett a választás, itt egyértelműen az előre várt páros jött be. 1/8-on a Cleveland Cavaliers Collin Sextonra tette le a voksát, aki jelezte is LeBron Jamesnek azonnal, hogy akkor gyerünk, kerüljenek be újra a döntőbe.

Az 1/9-en kiválasztott Kevin Knoxnál ugyanakkora füttykoncertet rendeztek a Knicks-drukkerek, mint anno Kristaps Porzingisnél, ez jó jel. Az 1/10-en kiválasztott Mikal Bridges és édesanyja pedig hiába mondták el, hogy mennyire örülnek, hogy a fiú szülővárosában játszhat majd, a Philadelphia Sixers később elcserélte őt az 1/16-on kiválasztott Zhaire Smith-re, illetve a Miami Heat 2021-es, védettség nélküli első körös draftjogára. A Sixersnek egy húzása volt még, Landry Shamet az 1/26-on.

Az érdekesebb választások közül még kiemelendő, hogy a Los Angeles Clippers előrecserélt az 1/12-ről az 1/11-re, és az 1/13-mal együtt Shai Gilgeous-Alexander, illetve Jerome Robinson került hozzájuk. Michael Porter Jr. egészen a 14. helyig zuhant az új orvosi eredményei miatt, a Denver Nuggets már nem hagyta ott. Az idei egyetemi Final Four legértékesebb játékosának választott Donte DiVincenzo a Milwaukee Bucksnál kötött ki (1/17), Lonny Walker IV egy pickkel később a San Antonio Spursé lett.

Az egyetemi ligában nem túl közkedvelt Grayson Allen a Utah Jazzhez került az 1/21-gyel, Donovan Mitchell már a bemutatkozó interjújánál köszöntötte korábbi ellenfelét a helyszínen. A Los Angeles Lakers 1/25-ön a német Moritz Wagnert húzta, a Boston Celticsé lehet a draft egyik stealje a 27. helyen draftolt Robert Williams személyében, Dzanan Musa pedig a Brooklyn Netsnél kötött ki az 1/29-en állítólag azért, mert megmondta, hogy azonnal átjönne, így pár helyet csúszott - voltak, akiket úgy érdekelt volna, hogy 1-2 évig még marad Európában, és utána hozzák csak át, a bosnyák pontgép azonban nem akar várni.

A második körben a Portland TrailBlazers a 2/37-et két későbbi második körös draftjogért szerezte meg a Sacramento Kingstől, és az oregoniak Gary Trent Jr.-t választották. Az Oklahoma City Thunder pedig a 2/45-ön kiválasztott Hamidou Diallót szerezte meg a Charlotte Hornetstől

A draft teljes végeredménye:

Első kör

1. Phoenix Suns: Deandre Ayton
2. Sacramento Kings: Marvin Bagley
3. Dallas Mavericks: Luka Doncic
4. Memphis Grizzlies: Jaren Jackson Jr.
5. Atlanta Hawks: Trae Young
6. Orlando Magic: Mohamed Bamba
7. Chicago Bulls: Wendell Carter Jr.
8. Cleveland Cavaliers: Collin Sexton
9. New York Knicks: Kevin Knox
10. Phoenix Suns: Mikal Bridges
11. Los Angeles Clippers: Shai Gilgeous-Alexander
12. Charlotte Hornets: Miles Bridges
13. Los Angeles Clippers: Jerome Robinson
14. Denver Nuggets: Michael Porter Jr.
15. Washinton Wizards: Troy Brown
16. Philadelphia 76ers: Zhaire Smith
17. Milwaukee Bucks: Donte DiVincenzo
18. San Antonio Spurs: Lonnie Walker
19. Atlanta Hawks: Kevin Huerter
20. Minnesota Timberwolves: Josh Okogie
21. Utah Jazz: Grayson Allen
22. Chicago Bulls: Chandler Hutchison
23. Indiana Pacers: Aaron Holiday
24. Portland Trail Blazers: Anfernee Simons
25. Los Angeles Lakers: Moritz Wagner
26. Philadelphia 76ers: Landry Shamet
27. Boston Celtics: Robert Williams
28. Golden State Warriors: Jacob Evans
29. Brooklyn Nets: Dzanan Musa
30. Atlanta Hawks: Omari Spellman

Második kör

31. Phoenix Suns: Elie Okobo
32. Memphis Grizzlies: Jevon Carter
33. Dallas Mavericks: Jalen Brunson
34. Charlotte Hornets: Devonte Graham
35. Orlando Magic: Melvin Frazier
36. New York Knicks: Mitchell Robinson
37. Portland Trail Blazers: Gary Trent Jr.
38. Detroit Pistons: Khyri Thomas
39. Los Angeles Lakers: Isaac Bonga
40. Brooklyn Nets: Rodions Kurucs
41. Denver Nuggets: Jarred Vanderbilt
42. Detroit Pistons: Bruce Brown
43. Orlando Magic: Justin Jackson
44. Washington Wizards: Issuf Sanon
45. Charlotte Hornets: Hamidou Diallo
46. Houston Rockets: De'Anthony Melton
47. Los Angeles Lakers: Sviatoslav Mykhailiuk
48. Minnesota Timberwolves: Keita Bates-Diop
49. San Antonio Spurs: Chimezie Metu
50. Indiana Pacers: Alize Johnson
51. New Orleans Pelicans: Tony Carr
52. Houston Rockets: Vince Edwards
53. Oklahoma City Thunder: Devon Hall
54. Philadelphia 76ers: Shake Milton 
55. Charlotte Hornets: Arnoldas Kulboka
56. Dallas Mavericks: Ray Spalding
57. Oklahoma City Thunder: Kevin Hervey
58. Denver Nuggets: Thomas Welsh
59. Phoenix Suns: George King
60. Dallas Mavericks: Kostas Antetokounmpo

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus