Az ex-paksi Rodney McGruder a Miami Heatnél folytatja

Justin Holiday után újabb játékos kerülhet az NBA-be a magyar bajnokságból, igaz, ezúttal nem közvetlenül - a paksi Atomerőmű SE egykori játékosa, Rodney McGruder 3 éves, részlegesen garantált szerződést kötött a Miami Heattel.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint a Miami Heat 3 éves, részlegesen garantált szerződést köt Rodney McGruderrel.

A dobóhátvéd 2013-ban végzett a Kansas State-en, majd első profi idényét a paksi Atomerőmű SE-nél töltötte 2013/14-ben. Azóta a D-Ligában húzott le két évet - egyet a Boston Celtics fiókcsapatánál, a Maine Red Clawsnál, egyet pedig a "kis-Heatnél", a Sioux Falls Skyforce-nál, ahol D-Ligát is nyert az előző szezonban. Gyakorlatilag állandó szereplője volt eddig is a nyári ligás küzdelmeknek - 2013-ban az Orlando Magic és az Oklahoma City Thunder, 2014-ben a Golden State Warriors, tavaly pedig a Heat Summer League keretében kapott helyet, és idén is a floridaiaknál játszik éppen Orlandóban.

Egyelőre ez még nem jelenti azt, hogy biztosan marad is a szezonra, de a részleges garancia azt mutatja, hogy van esélye a keretbe kerülésre az alapszakaszban is - korábban az OKC és a Celtics is leigazolta az edzőtáborra, az alapszakasz kezdete előtt viszont kitették az állományukból, ez még most is előfordulhat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus