Az ex-szolnoki Lazeric Jones a Grizzliesnél

Az előző idényt a Szolnoki Olaj KK-nál töltő Lazeric Jones szerződést kapott a Memphis Grizzliestől az edzőtáborra.

Az előző idényt a magyar bajnok és kupagyőztes Szolnoki Olaj KK-nál töltő Lazeric Jones megegyezett a Memphis Grizzlies-zel, jelentette Shams Charania (Yahoo Sports). Jones szerződése nem garantált, tehát az edzőtáborra szól gyakorlatilag - ez tehát nem jelenti azt, hogy az alapszakaszt is biztosan a Memphisnél kezdheti meg, de esélyt kapott. A nyári ligában egyébként a New Orleans Pelicansnél kosarazott Jones, ahol 5 meccsen 16.2 perc alatt 7.8 pontot átlagolt, többször is csapata egyik legjobbja volt.

A UCLA-n 2012-ben végző, 25 esztendős hátvéd a 18. (vagy a 17., erről lentebb olvashattok) játékosa a Grizzliesnek, viszont csak 14 kosaras kontraktusa garantált egyelőre - JaMychal Green szerződése jelenleg csak 150.000 dollárig garantált, Michael Holyfieldé pedig egyáltalán nem.

Kettes poszton szinte biztosan nincs esélye bennmaradni a Memphisnél, hiszen ezen a poszton Tony Allen, Courtney Lee és Vince Carter mellett a tavalyi draft 22. helyén kiválasztott Jordan Adams is bevethető, és mindegyikük szerződése garantált. Valószínűleg Russ Smith-t kell "lenyomnia" Jonesnak az edzőtáborban, aki Mike Conley és Beno Udrih mögött a harmadik számú irányító jelenleg, és hozzá hasonlóan inkább scorer hátvéd - ha nála jobb tud lenni, van esélye megragadni a keretben az alapszakaszra is.

Andrew Harrison kavarhat be, mert amennyiben vele ténylegesen számol a Grizzlies - ellentmondásos információk vannak arról, hogy van-e már szerződése vagy nincs -, akkor Jones esélyei szinte a nullára csökkennek.

Mint ismert, egy évvel korábban Justin Holiday megjárta már ezt az utat (az Olajból vissza az NBA-be), és aranygyűrűt ért ez neki idén nyáron.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus