Cserél a Sixers és a Pelicans

Újfent a Philadelphia Sixers játékosa lesz Ish Smith, miután a Philly két jövőbeli második körös draftjogot ad érte a Pelicansnek.

Marc Stein (ESPN) jelentette először, hogy a Philadelphia Sixers és a New Orleans Pelicans Ish Smith cseréjéről tárgyalnak és az utolsó simításokat végzik a tranzakción. Nemrég Marc J. Spears (Yahoo Sports) kiegészítette azzal a megjelenteket, hogy a Philly két jövőbeli második körös draftjogot ad az irányítóért - azt egyelőre nem tudni, melyik két pickről van szó, mivel a Sixers tele van ilyen választási lehetőséggel, de amint ismertek lesznek a pontos részletek, beszámolunk róla.

Még érdekesebb, hogy Spears úgy tudja, a csapat Tony Wrotent fogja kitenni a keretből, hogy legyen helyük Smith átvételére. Wroten irányítóként nem működött, kettes poszton pedig valószínűleg inkább shootert, jó kinti dobót akarnak majd használni. Ettől függetlenül érdekes, hogy a szezon előtt még első számú hátvédként jegyzett játékostól búcsúznak, hatodik emberként talán még lehetett volna szerepe a későbbiekben.

A dolog azért érdekes, mert Smith tavaly 25 mérkőzés erejéig megfordult a Phillynél, ráadásul nem is nyújtott rossz teljesítményt, 27.1 perc alatt 12.0 pontot, 6.1 gólpasszt és 2.9 pattanót átlagolt - ebben az idényben 27 meccsen 22.9 perc alatt 8.9 pont, 5.7 gólpassz és 3.4 pattanó voltak a mutatói eddig. Kissé érthetetlen volt, hogy nem tartották meg a nyáron, főleg hogy veterán minimumért valószínűleg szívesen maradt volna. A lépésnek Nerlens Noel örülhet a legjobban - a magasember egy normális pass-first irányító nélkül kis túlzással használhatatlan támadásban, Smith mellett azonban ő is sokkal jobb teljesítményt nyújtott az előző szezon második felében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus