De'Aaron Fox volt az FA-piac első napjának legnagyobb nyertese

Az irányító idő előtti szupermax-hosszabbítást kapott a Kingstől - Danilo Gallinarinak a Hawks, Jerami Grantnek pedig a Detroit fizet nagy összeget - Joe Harris, Goran Dragic, Davis Bertans, Marcus Morris, Malik Beasley és Jordan Clarkson a hosszabbítással jártak jól.

Lement a szabadügynökpiac első napja, ahol többen is jóval a várt alatt kaptak pénzt, néhányan viszont kifejezetten szép összeggel a zsebükben várhatják a folytatást.

A legnagyobb nyertes De'Aaron Fox volt - egyelőre csak ő kapott idő előtti szupermax-hosszabbítást azok közül, akik újonc szerződésük utolsó évébe lépnek. Fox 5 év alatt 163 millió dollárt fog keresni a Sacramento Kingsnél, amely 195.6 millió is lehet, amennyiben eléri a szupermaxhoz szükséges kritériumot a következő idényben. Az új szerződése természetesen csak 2021-től indul majd.

Fox legalább 32.5 milliós éves fizetéséhez képes mindenki csak "aprópénzt" keres majd, viszont a többiek már most felvehetik majd a "nagy lóvét" - Foxnak erre várnia kell még egy évet. A második legjobban Danilo Gallinari jött ki a mai napból, ő 3 évre 61.5 millió dollárt vihet majd haza az Atlanta Hawkstól - tehát évente 20.5 milliót. Kereken 20 milliós éves átlagfizetése lesz a Detroit Pistonsnál Jerami Grantnek.

Hat darab hosszabbító játékos következik a listán. Joe Harris 4 évre 75 millió dollárét maradt a Brooklyn Netsnél - közel 19 milliós éves bére lesz. Szinte ugyanennyi éves összeget kapott, de csak 1+1 évre Goran Dragic a Miami Heattől (37.4 millió dollár), míg Davis Bertans kereken évi 16 milliót vihet majd haza, 5 évre 80 millió dollárt adott neki a Washington Wizards. Ugyanilyen jól járt anyagilag Marcus Morris a 4 éves, 64 milliós fizetésével, amelyet a Los Angeles Clippers ajánlott fel neki.

Évi 10 millió fölött vihet majd még haza Malik Beasley, akit 4 évre 60 millió dollárért hosszabbított a Minnesota Timberwolves. Jordan Clarkson 4 évre 52 millió dollárt kapott a Utah Jazztől (13 millió/év), Christian Wood pedig közel ugyanennyit vihet majd haza a Houston Rocketsnél (3 év, 41 millió dollár).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus