DeMarcus Cousins már ma hajnalban is bevethető a Golden State-nél

A GSW centere az idei playoff első körében dőlt ki, a döntő első mérkőzésén viszont visszatérhet a pályára.

A nagyon hosszú kihagyást igénylő Achilles-sérüléséből az idei szezon közben visszatérő DeMarcus Cousins a Clippers elleni első playoff-körben ismét kidőlt, akkor a legtöbben azt hihettük, hogy véget ért számára az idény - az utóbbi napokban azonban egyre közelebb került a meglepő visszatéréshez, a ma hajnali, torontói találkozó előtt pedig hivatalossá vált, hogy már most bevethető is lesz.

"DeMarcus hihetetlen munkát végzett, így visszatérhet a sérülésből, amivel kapcsolatban akkor úgy éreztük, hogy a szezon végét jelenti" - mondta róla Steve Kerr vezetőedző, aki szerint játékosának nem fáj semmije, teljes értékű edzésmunkát végzett, úgyhogy számolhat vele ma hajnalban.

Cousins szerint ő már remekül érzi magát, most már minden összeállt számára, elvégezte a szükséges munkát és bevethető állapotban van. A center a mai dobóedzésen mindent végigcsinált, úgyhogy a most már nagyon régóta tartó vesszőfutásának jutalmaként élete első NBA-nagydöntőjére készülhet...

Az persze kérdés, hogy Kerr mennyit fogja használni, Cousins 100%-os állapotban sem igazán illik a GSW rendszerébe, elöl igényli a labdát, hátul pedig lassú, de részfeladatokra így is nagyon komoly fegyver lehet, hiszen a tehetsége és a támadópotenciálja vitathatalan.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus