DeMarcus Cousinst kitette a Lakers, Markieff Morris érkezik helyette

Villámgyorsan meglett a tegnap Detroitban kivásárolt Morris új csapata, ezért viszont be kell áldozni Cousinst - megvan, hogy mikor rendezik az elmaradt Lakers-Clippers meccset, a Lakersnek nagyon sűrű lesz a sorsolása.

Tegnap este mi is megírtuk, hogy Markieff Morrist is kivásárolja a Detroit Pistons, akkor még csak kérdőjellel merült fel, hogy a Lakersnél folytatja. Időközben Adrian Wojnarowski és Ramona Shelbourne (ESPN) jelentette, hogy a Lakers kivásárolja DeMarcus Cousins szerződését, kifejezetten azért, hogy amint letelik a kétnapos waiver-határidő, leszerződtethesse Markieff Morrist. 

Morris leigazolásával vasárnap estig várni kell, így addig valószínűleg Cousinst sem rakják ki - az ACL-szakadásból lábadozó egykori All-Star center várhatóan csak a playoffra lett volna bevethető, egyébként pedig 3.5 millió dolláros szerződéséből még 1 millió dollár van hátra, ennyit kell neki kifizetni. A Lakers a szezon korábbi szakaszában 1.75 millió dolláros Disabled Player Exceptiont kapott Cousins sérülése miatt, ezt március 10-éig fel tudja használni, jó eséllyel ebből fogják megoldani Morris szerződtetését. 

A kiscsatár-erőcsatár ikertestvére, Marcus Morris nemrég került a városi rivális Clippershez, tegnapelőtt szintén ide igazolt Markieff eddigi csapattársa, Reggie Jackson is - az egyébként is igen pikáns városi rivalizálás így új "frontokkal" erősödött, leghamarabb március 8-án fognak találkozn. 

A két csapat legutóbbi meccsét a tragikus események miatt elhalasztották, az új időpont április 9-e. Ehhez három másik mérkőzést is át kellett rakni: az április 8-ra kiírt Clippers-Bullst április 6-án, az április 9-ére kiírt Lakers-Warriorst április 7-én, az április 7-ére tervezett Lakers-Bullst április 8-án rendezik. Ez egyébként azt jelenti, hogy a Lakers három nap alatt három meccset fog játszani, sorrendben a Warriors, a Bulls, végül pedig a Clippers ellen. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus