Draymond Greent azért megviselte a Durant-balhé

A Warriors hangadóját kicsit azért kibillentette a Kevin Duranttel való szóváltása, de összeszedte magát és már csak nevet azokon, akik tovább gerjesztenék ezt a témát.

Emlékezetes pillanat volt az idei NBA-szezonban, amikor Draymond Green és Kevin Durant heves szóváltásba keveredett a Warriors egyik alapszakasz-meccsén még ősszel - Green részéről elég kemény szavak hangzottak el és sokan azt kezdték el rebesgetni, hogy a két sztár nem fér meg egymás mellett, Durant pedig nyáron ott is hagyja a csapatot. A "that's why I'm out" mondat pontos jelentésére azóta sem kaptunk magyarázatot, mindenesetre a témáról nem nagyon beszélnek a felek, viszont a pályán és a kispadon sem látszik, hogy gond lenne közöttük.

Tom Izzo, Green egyetemi edzője azonban érezte, hogy korábbi játékosát megviselte az eset, pontosabban nem a szóváltás, hanem az, ami abból kerekedett - különböző írások a médiában, edzők, vezetők, játékosok reakciói, Green és Durant különböző értékelése. Izzo érezte, hogy Green elbizonytalanodott és kicsit szétcsúszott fejben, ami nála komoly gondot jelenthet, úgyhogy korábbi hagyományaihoz tartva magát hívogatni kezdte, üzengetett neki. "Máskor is voltak őrült dolgai, de ez most egy kicsit más volt. Amikor elértem, azt mondta, amit minden kemény srác, hogy majd túllesz rajta, de tudtam, hogy ez emészti belül, ott és akkor elveszett egy kicsit. Tudom, hogy milyen, amikor zavarja valami és tudom milyen, amikor fáj neki valami" - mondta erről az ESPN-nek Izzo.

Green eltiltást kapott, meg sem nézte a csapat meccsét, a gyerekeivel játszott, borozgatott, próbált kikapcsolni, de a közösség médiában azért belefutott olyanokba, akik szerint el kellene őt cserélni és egyértelműen Durant mellé kellene állnia a csapatnak. A források szerint ebben az időben senki nem tudta, hogy Greenből mit hoz ki a helyzet, Steph Curry is csak tapogatózott ezen a területen, Izzo viszont nem hagyta annyiban a dolgot, folyamatosan próbálta kitisztítani volt játékosa fejét, akinek egyébként is rosszul indult a szezon: komoly fájdalmai voltak egy sérülés miatt, a dobásai borzalmasak voltak, az ellenfelek már feladták az ő tripláit, ami az önbizalmát is lerombolta.

"Amikor beszéltem vele, úgy éreztem, hogy nem tiszta a feje, nem volt biztos a reakciókban - az egyik médium így, a másik úgy vélekedett és ugyanez volt a helyzet a játékosokkal kapcsolatban is. Furcsa dolog ez a vezérszerep" - mondta Izzo, akinek különleges kapcsolata van Greennel. A játékos szerint a tréner továbbra is nagyon törődik vele, ami furcsa, mert sok ember viselkedik úgy a bajban, mintha az nem is az ő problémája lenne, magára hagyva azt, akin éppen segíteni kellene.

Green azonban fokozatosan megnyugodott, a sérülése helyrejött, a dobása elkezdett beesni, az addigi rengeteg eladott labdáját majdnem a felére csökkentette, közel három gólpasszal átlagol többet meccsenként az utóbbi időben. A források szerint ebben nagy szerepe van annak, hogy rájött: sem Steve Kerr, sem Bob Myers nem tört pálcát felette, nem álltak egyik oldalra sem.

"Könnyű úgy érezni, ahogy az ember éppen érezni akar. Ennél többet nem gondoltam bele, jó a viszony (Kerr-rel és Myersszel), a célunk közös, bajnoki címet akarunk nyerni. Az eltiltásom letöltöttem, nem gondolkodom azon, hogy ez változtat-e valamin"  mondta Green. Steve Kerr egyébként többször is Izzóhoz fordult Green kezelésével kapcsolatban és úgy érzi, hogy most már ő is jó kapcsolatban van játékosával, még ha nem is olyanban, mint az egyetemi tréner.

"Igazából rohadtul nem érdekel, hogy ki mit gondol rólunk a csapaton kívül. Tudom, hogy végül azt nem akarja senki, hogy megint mi nyerjünk. Imádnák, ha szétesnénk, ha megtörne nálunk valami, mert egyébként k*vára senki sem tud minket megverni. Szóval csak nevetek ezen. A nap végén én vagyok a vezér. Tanulunk a dolgokból akkor is, ha hibázunk, akkor is, ha jól csináltuk és a tapasztalatokat visszük magunkkal. Hogy változtatnék a stílusomon? Nem, soha. Ez elég sikeres volt eddig és nem fogok változtatni egy incidens miatt" - összegezte a helyzetet Green.

Azt már csak halkan, zárójelben tesszük hozzá, hogy a Duranttel való kapcsolatáról egyik érintett sem beszélt...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus