Ekpe Udoh is a Jazznél folytatja

Az Euroliga egyik legjobb védője, az idei EL Final Four legértékesebb játékosa, Ekpe Udoh 2 évre 6.5 millió dollárért aláírt a Utah Jazzhez.

David Pick számolt be arról elsőként, hogy az idei Euroliga Final Four legértékesebb játékosának választott Ekpe Udoh kilépett a Fenerbahcéval kötött szerződéséből, mert alá fog írni egy NBA-csapathoz. A Sportando nem sokkal később az SDNA-ra hivatkozva lehozta, hogy ez az együttes a Utah Jazz lesz, Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) pedig megerősítette, hogy a magasember 2 évre 6.5 millió dollárért a Utah játékosa lesz.

Udoh 2010-ben még a Golden State Warriors 1/6-os választása volt, de második szezonja közben elcserélték, és viszonylag gyorsan kikopott a ligából. Európában aztán nagyon bejött neki az élet, sokat fejlődött játékban is, az Euroliga egyik legjobb védőjévé csiszolódott (idén második volt a szavazáson Hanga Ádám mögött, 2016-ban pedig negyedik, de mindkét idényben megnyerte a blokk kategóriát, idén pedig pattanózásban is első lett), és 2016-ban az Euroliga második, idén pedig az első ötösbe választották. A Fenerbahcéval mindkét idényben megnyerte a török bajnoki címet, idén pedig egyrészt Euroliga-győztes lett, másrészt őt választották a Final Four legértékesebb játékosának.

Mivel echte centerről beszélgetünk, akinek nincs túl sok külső dobása, ezért jó eséllyel Rudy Gobert cseréje lesz, annak viszont ennyi pénzért tökéletes - ilyen kis összegért bőven meg lehet nézni, hogy az európai fejlődését át tudja-e ültetni az NBA-be is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus