Elhunyt Wes Unseld

A Baltimore/Washington Bullets egykori centere 74 esztendős volt.

Wes Unseld családja bejelentette, hogy a Baltimore és a Washington Bullets egykori centere a mai napon elhunyt. Hosszú idő óta küszködött több betegséggel is Unseld, legutóbb súlyos tüdőgyulladása volt.

A Louisville Egyetem sztárja az 1968-as 1/2-es pickkel került a ligába, és Wilt Chamberlain mellett az NBA történetének egyetlen kosarasa, aki az Év Újonca díj mellett begyűjtötte az MVP díjat is első évében. 1969-ben az All-NBA első csapatába is befért, és az All-Star gálára is eljutott - utóbbi még négyszer sikerült neki. 1978-ban felért a csúcsra - bajnoki címet szerzett, és ő lett a döntő MVP-je.

Korának és a liga történetének egyik legjobb védekezőcentere volt, aki 201 centis magassága ellenére is nagyszerűen pattanózótt. 1981-es visszavonulását követően alelnöki pozíciót kapott, 1988-tól kezdve 6 éven keresztül irányította a fővárosi együttest vezetőedzőként, majd 1996-tól GM-ként tevékenykedett - négy évtizeden keresztül volt komoly befolyása a Bullets/Wizards franchise-ra.

41-es mezszámát természetesen visszavonultatta a Washington, 1988-ban pedig bekerült a Hírességek Csarnokába. Isten nyugosztalja!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus