Elkezdtek dőlni a houstoni dominók: Robert Covington Portlandben

A Rockets legfontosabb kiegészítője a Trail Blazershez megy, ami a Harden-korszak végének kezdetét is jelentheti Houstonban. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Houston Portlandbe cseréli Robert Covingtont Trevor Arizáért, a holnapi draft 16. választási jogáért, illetve még egy későbbi elsőkörös pickért. A csere csak az idei draftot követően válik hivatalossá. 

Covingtont idén télen szerezte meg a Houston a Clint Capela-cserében Minnesotából, és a small-ball rendszerben kiválóan teljesített, a liga egyik legjobb védőjének számít a posztján - ráadásul még két évig él a szerződése, ami kifejezetten baráti, évi 12-13 millió dolláros. 

A Portland ezzel a lépéssel óriásit upgrade-elt, hiszen az idősödő, sérülékeny Ariza helyett egy ereje teljében lévő játékost szerzett, aki ráadásul remekül passzol is a csapat sztárjai mellé. 

A Houston jó eséllyel már a Harden-Westbrook utáni időkre készülhet ezzel a cserével, hiszen Covington elpasszolását szakmailag semmi nem indokolta, ha a bajnoki cím a cél, ahogyan azt korábban Rafael Stone GM és az új vezetőedző, Stephen Silas is lenyilatkozta, különösen nem ezért a csomagért. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus