Eltört Zion Williamson egyik ujja, a Pelicans a játékvezetőket hibáztatja

Nagyon úgy tűnik, hogy az utolsó play-in helyekért küzdő New Orleans az alapszakasz hátralevő részére elvesztette egyik húzóemberét, Zion Williamsont.

A louisianaiak erőcsatára határozatlan időre dőlt ki, miután eltört a bal kezének gyűrűs ujja. Az eset még a Golden State elleni május 5-i győztes mérkőzés közben történt, mintegy kilenc perccel a harmadik negyed vége előtt, amikor Kevon Looney-val egy lepattanóért küzdöttek. Williamson ezt követően azonnal a padhoz sétált és kérte a cserét. Négy percet töltött az öltözőben, majd visszatérve, mintha mi sem történt volna, 108-103-as győzelemhez segítette a Pelicanst. Sajnos később a CT-vizsgálat megerősítette, hogy eltört az ujja.

David Griffin a csapat általános igazgatója egy online sajtókonferencia keretein belül beszélt a történtekről, miközben élesen bírálta a ligát, elsősorban a játékvezetőket, mondván, hogy ez a sérülés elkerülhető lett volna, ha jobban védenék a csapat sztárját.

Ez egy elég feltűnő sérülés, amely valószínűleg egy tompa erővel járó ütéstől keletkezhetett. Újra és újra a kezét ütik. Nagyon csalódott vagyok, hisz ez elkerülhető lett volna. Videófelvételekkel is igazolható, hogy folyamatosan néma marad a síp, amikor a festékben védekeznek rajta, olyannyira, hogy egyszer-kétszer már a védőktől is elhangzott, hogy mivel úgysem fújják be, miért ne csapnának oda. Szörnyű volt látni annak idején, hogy amikor Shaquille O'Nealhoz került a labda rögtön ütötték a kezét, s sajnos most ugyanez ismétlődik meg” - mondta éles kritikákat megfogalmazva Griffin.

A Pelicans jelenleg 30-37-es mérleggel a nyugati konferencia tizenegyedik helyén áll, s bár reálisan nézve már nem sok esélye van a play-in kiharcolására, matematikailag még mindig odaérhet az utószezont jelentő tizedik pozícióba.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus