Fontos dátumok az NBA 2015/16-os idényében

Néhány csapat már a hétvégén elkezdi az edzőtábort, a többiek a jövő héten - lássuk a fontosabb dátumokat a most következő idényben.

A szezon főbb dátumai (minden amerikai idő szerint értendő, például az alapszakasz is 28-án hajnalban indul magyar idő szerint):
 

Szeptember 26. — Elkezdődik az edzőtábor a Boston Celtics, a Los Angeles Clippers, a Charlotte Hornets és az Orlando Magic számára.

Szeptember 29. — Az összes többi csapat ekkor kezdi meg a training campet.

Október 1. — Az utolsó nap a korlátozott szabadügynökök számára, hogy elfogadják a QO-t, hacsak a csapat úgy nem dönt, hogy kitolja későbbre a határidőt.

Október 24. — Az utolsó nap, hogy a csak nyárra szóló, nem garantált szerződésű játékosokat ki lehet tenni a keretből úgy, hogy a fizetésük nem számít bele a csapat fizetési listájába.

Október 26. — A maximális keretlétszám 20-ről 15-re csökken. Az utolsó nap a sign-and-trade cserékre.

Október 27. — Az alapszakasz kezdete.

November 2. — Eddig lehet hosszabbítani idő előtt az újoncszerződésük utolsó évébe lépő játékosokkal, illetve ez az utolsó nap, hogy az újoncszerződések 2016/17-es csapatopcióit le lehet hívni. (Általában a deadline október 31. ezekben az esetekben, de idén ez szombatra esik, így a határidő a következő munkanap.)

December 15. — A legtöbb idén nyáron igazolt játékos cserélhetővé válik.

Január 5. — Az első nap, hogy a csapatok 10 napos szerződéseket adhatnak a játékosoknak.

Január 7. — Az utolsó nap, hogy ki lehet tenni a nem garantált szerződéseket, mielőtt garantálttá válnának a szezon teljes hátralévő részére.

Január 15. — Az utolsó nap, hogy az ún. DPE kivételért lehet folyamodni a ligához (hosszútávú sérülések esetén lehet kérni a játékos fizetésének maximum 50%-ának megfelelő kivételt).

Február 1. — Ez az első nap, hogy a korábbi első körös draftoltak, akik nem az NBA-ben játszanak, aláírhatnak a 2016/17-es idényre.

Február 14. — Az All-Star gála főmeccse Torontóban.

Február 18. — A trade deadline, azaz a cserehatáridő (magyar idő szerint 21:00)

Február 29. — Az utolsó nap a szerződések tárgyalására.

Március 1. — Az utolsó nap, hogy egy játékos waiverre kerülhet az egyik csapattól és még mindig jogosult lesz arra, hogy a rájátszásban egy másik együttesnél játszhasson. Az utolsó lehetőség a korlátozott szabadügynököknek, hogy elfogadják a QO-t (ha az október 1-jei határidőt meghosszabbították), vagy aláírjanak egy offer sheetet egy másik csapattal.

Március 10. — Az utolsó nap, hogy a korábban említett DPE kivételt fel lehet használni.

Április 13. — Az alapszakasz utolsó napja, a luxusadót a fizetési listák alapján az e napi állapotok után számolják ki.

Április 15. — A rájátszásban használt keretek kijelölése (magyar idő szerint 21:00)

Április 16. — Elkezdődik a rájátszás

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus