Gigi Bryantet és két csapattársát jelképesen ledraftolta a WNBA

Ma hajnalban különleges módon emlékeztek meg a három kosarasról, akik 2025-ben már nem lehetnek ott a drafton - emellett a WNBA Kobe&Gigi Bryant Díjat alapított.

Lezajlott a WNBA idei draftja, amelyet a körülmények miatt rendhagyó módon, online rendeztek meg. A húzások előtt a liga elnöke, Cathey Engelbert emlékezett meg David Sternről, aki nélkül a WNBA nem jöhetett volna létre, illetve Kobe Bryantről, aki a női kosárlabda egyik legnagyobb és legismertebb szószólója, támogatója volt. 

Az elnök a draft elején elmondta, hogy a három, helikopterbalesetben elhunyt játékost a WNBA hivatalosan is ledraftolja, ABC-sorrendben Alyssa Altobelli, Gianna Bryant és Payton Chester részesült az elismerésben. 

Ezután következett a draft, ahol a New York Liberty a várakozásoknak megfelelően a román származású, de már Amerikában született és felnőtt, amerikai válogatott Sabrina Ionescut választotta ki az első pickkel - az NCAA évek óta legjobb játékosáról köztudott, hogy óriási Kobe Bryant-rajongó és baráti viszonyt ápol a családdal, és aki a tragédia utáni nyilvános megemlékezésen beszédet is mondott. 

A draft után a WNBA azt is bejelentette, hogy létrehozzák a Kobe&Gigi Bryant WNBA Advocacy Awardot, amelyet minden évben annak a személynek vagy csoportnak adományoznak, aki vagy ami a legtöbbet tette a női kosárlabda láthatóbbá tételéért, elfogadtatásáért és fejlődéséért. Az első díjat az NBA 2021-es All-Star hétvégéjén fogják átadni Indianapolisban.

A díjazott kiválasztásában nagy szerepet fog vállalni Vanessa Bryant, és ő fogja átadni évről évre. Kobe Bryant özvegye annyit írt, hogy Giginek egy álma vált valóra, mert mindig is azt szerette volna, ha draftolják a WNBA-ben - Kobe és Gigi is nagyon szerette a WNBA-t, ő pedig gratulál minden idei draftoltnak, majd annyit tett hozzá, hogy dolgozzanak keményen, soha ne lankadjanak, használják a Mamba-mentalitást.

A draft előtti beszéd és a különleges három választás:

A díj bejelentése:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus