Hírmorzsák 2013-10-05 (10:00)

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose ma este visszatérhet a pályára csapata színeiben, hiszen a Bulls a divízió-riválisával, az Indiana Pacersszel csap ma össze az előszezon nyitónapján. Az irányító úgy gondolja, hogy azzal, hogy a teljes évet kihagyta, sokkal jobban meggyógyult, és ráadásul sokkal jobban is érti a játékot, mint korábban. Rose az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy sokat segített neki ez a kihagyás. Tanulmányozni tudta egyes játékosok játékát, hogy a csapattársai hogyan játszanak nélküle, mik az erősségeik és Tom Thibodeau hogyan, mi alapján hívja le a különböző figurákat. Szerinte a kosárIQ-ja sokat javult az utóbbi hónapokban.

Ugyancsak a Chicagóhoz tartozik, hogy Joakim Noah elhagyta az anno édesapja által is használt Le Cof Sportif márkát, és ezentúl az adidas fogja szponzorálni. A Bullsnál nem ő az egyetlen, tekintve hogy Rose mellett Taj Gibson, Jimmy Butler, Marquis Teague, Tony Snell és Erik Murphy is az ő ruháikat reklámozza.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant éppen Törökországban van az NBA Europe Live Tour miatt - ma játszanak a Fenerbahcéval -, és azt kérdezték tőle, kik a példaképei. A háromszoros pontkirály négy nevet tudott mondani: Michael Jordan, Kevin Garnett, Tracy McGrady és Vince Carter.

A Miami Heat sztárja, LeBron James Ira Windermannek (Sun-Sentinel) azt taglalta, milyen hatalmas előnyökkel jár az, hogy Greg Oden személyében most már igazi, régi típusú centerük is van. James elmondása szerint bár korábban sokat small-balloztak, most már megvan az a lehetőségük is, hogy két erős, fizikális magasembert küldjenek fel egyszerre a pályára, akik jól pattanóznak, jól blokkolnak, és jó százalékban értékesítik a helyzeteiket a festékben. Szerinte ez nagy előny lesz a csapat számára, és nagyon várja már, hogy lássa, hogyan működik ez a dolog a gyakorlatban is.

Két csapattársa, Chris Bosh és Dwyane Wade a bahamai edzőtáborról meséltek. Bosh úgy fogalmazott, hogy ez volt a legjobb training camp, amiben valaha része volt. Szerinte nagyon jó munkamorállal vettek részt edzéseken, nagyon jól álltak a munkához. Nem csak a munkához álltak keményen szerinte, de a játék is igen fizikálisra sikeredett. Wade is azt mondta, hogy 11 éves pályafutása egyik kedvenc edzőtábora volt ez. Szerinte különleges csapat jött össze a Heatnél, és most volt lehetősége látni mindezt.

A New Orleans Pelicans új irányítója, Jrue Holiday a The Times Picayune-nak azt mondta, hogy egyedül a 2011-12-es Philadelphia Sixers volt olyan csapat, amelyre vissza tud emlékezni, és amelynek hasonlóan erős cserepadja volt, mint a mostani Pelicansnek. Holiday úgy fogalmazott, hogy a második ötösük is majdnem ugyanolyan erős, mint az első. Ez hatalmas segítség számukra, hiszen az edzéseken sokkal nagyobb a versenyszellem, és ezáltal jobbak lesznek a kezdők és a cserék is.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard új vezetőedzőjérőll, Kevin McHale-ről beszélgetett Howard Beckkel (Bleacher Report). A középjátékos szerint már az első naptól kezdve különleges kapcsolat van köztük. Azt mondta neki a tréner, hogy majdnem minden meccsét megnézte, ez pedig kicsit lesokkolta őt, mivel McHale-t a liga történetének egyik legjobb játékosának tartja, és azt hatalmas megtiszteltetésnek gondolja, hogy egy ilyen ember, aki az edzője, az ő meccseiről készült felvételeket bújta folyamatosan.

Az Orlando Magic dobóhátvédje, Arron Afflalo nagyon sokáig szerepelt a cserepletykák között, főleg Eric Bledsoe nevével összekötve, erről beszélgetett most Josh Robbinsszal (Orlando Sentinel). Afflalo elmondta, hogy nagyon sok cserét látott már csak a saját kis körén belül is, azoknál a csapatoknál, ahol eddig játszott, legyen szó Detroitról vagy Denverről, úgyhogy hozzászokott ehhez. Tudja, hogy az NBA üzlet, és ez az üzlet része. Úgy gondolja, hogy nagyon szerencsés, hogy ezt a játékot játszhatja, függetlenül attól, melyik csapatnál is van éppen. Profiként viselkedik, és mindaddig, amíg a Magic mezében játszik, addig ezért a csapatért ad ki mindent magából.

A Phoenix Suns vezetőedzője, Jeff Hornacek idén draftolt centerükről, Alex Lenről mesélt Paul Corónak (Arizona Republic). Az új tréner elmondása szerint nagyon jó munkát végez a fiatal középjátékos, sokat dolgozik, hogy minél előbb teljes értékű legyen. Nincs könnyű dolga, mivel elég nagy darab, ők pedig sokat futnak, ezért néha elfogy az ereje, ami a dobásoknál meg is látszik, de Hornacek szerint már most is vannak elég szép mozdulatai Lennek a festékben. A vezetőedző szerint sokat javult az ukrán ötös, főleg kondícióban lépett előre az előző négy napban, de sokat lépett előre abban is, hogy megértse, begyakorolja a támadási variációikat.

A Charlotte Bobcats dobóhátvédje, Ben Gordon Rick Bonnell-lel (Charlotte Observer) beszélgetett. Elmondása szerint nagyon örül annak, hogy Al Jefferson az együtteshez került, mert ez nagyban segíteni fogja az ő játékát is. Gordon szerint nem kell majd olyan keményen dolgoznia, vagy erőlködnie azért, hogy dobóhelyzete legyen, sokkal inkább nyitott lesz számára a pálya, és ez sokat dob majd a játékán. Nagyon várja már a Jeffersonra behúzódó besegítéseket, mert úgy gondolja, hogy a magasember nagyon jó passzoló, aki nemcsak tudja, de akarja is a társait helyzetbe hozni.

A Washington Wizards tulajdonosa, Ted Leonsis elég világosan fogalmazott egy Benjamin Standignek (The Associated Press) adott nyilatkozatában. A fővárosiak tulaja azt mondta, hogy szerinte PO-kaliberű csapatuk van, és szerinte a szurkolók is ugyanígy gondolják. Leonsis ezt a nyomást, ezt az elvárást rakta a vezetőségre és a szakmai stábra idén - fel kell nőniük a szurkolók által remélt eredményekhez. Ez azért fontos, mert mind a GM, Ernie Grunfeld, mint a vezetőedző, Randy Wittman szerződése lejár jövő nyáron, teljesen egyértelmű, hogy az idei produkció mindkettejük sorsát eldönti majd.

A tavalyi évet a Chicago Bullsnál töltő szerb hármas-négyes átmenet, Vladimir Radmanovic mindössze 32 évesen visszavonult az aktív kosárlabdázástól.

A RealGM információi szerint a Philadelphia Sixers több éves, részlegesen garantált szerződést kötött Gani Lawallal. A Georgia Tech-en végző kosarast a 2010-es draft 46. helyén választotta a Phoenix Suns. Az NBA-ben egyetlen egyszer sem lépett pályára, megfordult ezt követően a D-Ligában, Lengyelországban kétszer, Kínában, Franciaországban, az előző idényt pedig Lóránt Péter és Gigi Datome csapattársaként a Virtus Roma együttesénél töltötte - az olasz bajnoki ezüstérmesnél 13.5 pontot és 8.5 pattanót átlagolt. A VEF Rigával még a nyár korábbi részében megegyezett, de nagyjából egy hete kilépett szerződéséből, a FIBA pedig csütörtökön megadta a menlevelét, így igazolhatott a Sixershez. Mivel 20 játékosa volt már a Philly-nek, így egy valakit ki kellett tenniük a keretből, Solomon Alabinak köszönték meg eddigi munkáját.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) forrásai szerint a korábbi Cleveland Cavaliers dobóhátvéd, Daniel Gibson után érdeklődik a Denver Nuggets. Azt nem tudni, hogy nem garantált szerződést szeretnének-e vele kötni az edzőtábor idejére, vagy csak privát edzésre hívnák, viszont annyi biztos, hogy a mind a hét profi évét Clevelandben töltő kosaras felkeltette Brian Shaw-ék érdeklődését.

A Houston Rocketsnél újabb áldozat van az edzőtáborban - BJ Young után Jordan Henriquezt is kitette az együttes a keretéből. A center júniusban nem kelt el a drafton, majd több éves, nem garantált szerződést kötött a texasiakkal, ezt bontotta most fel a csapat.

A Sacramento Kings tanácsadójának, Chris Mullinnek még mindig nagyon megy. A Dream Team egykori tagja Jimmer Fredette-tel állt le egy tripladobóversenyre. A fiatal hátvéd 10-et dobott be 15-ből, Mullin viszont csak egyszer hibázott. DeMarcus Cousins azonnal jelezte is, hogy a Kingsnek meg kellene fontolnia egy 10 napos szerződés kötését minden idők egyik legjobb dobójával. Íme Mullin:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus