Hírmorzsák 2013-10-15 (09:30)

Carl Landry 3-4 hónapra kiesett csípősérülés miatt. Jack bal térde begyulladt, másfél hetet pihennie kell. Kaman keze bobozás közben sérült meg. Rose és Noah is visszatérhetnek csütörtök hajnalban, Calderon ugyanezt vasárnap hajnalban teheti meg. Oden már részt vett 5-5 elleni edzésen is. Mills szerint a Knicksnek a 2015-ös nyárra kell inkább koncentrálni, és a fiataloknak is lehetőséget akar adni. Garnett Reggie Evans maradása miatt ment bele abba, hogy a Netshez cseréljék. Marquis Teague iránt a Timberwolves is érdeklődött. Ginobili szerződéshosszabbításának eredeti példánya elveszett. Michael Malone szerint azelőtt megegyezett Ranadive-vel, hogy az egyáltalán a Kings tulajdonosa lett volna hivatalosan. Telfair Kínában folytatja.

A Sacramento Kings erőcsatára, Carl Landry a fél szezont kihagyja, mivel csípőizma elszakadt, és emiatt 3-4 hónapig nem játszhat - ugyanolyan sérülése van, mint amilyen ex-csapattársának, David Lee-nek volt az előző rájátszásban. A Kingsszel idén nyáron leszerződő kosaras nemrég egy edzésen szenvedte el a sérülést, és a közeljövőben meg is fogják műteni.

A Cleveland Cavaliers új hátvédjének, Jarrett Jacknek a bal térdével vannak gondok - a térdkalácsa alatt porc begyulladt. A kezelést elkezdték a csapatnál, ez viszont azt jelenti, hogy Jack a következő 10 napban egészen biztosan nem tud kosarazni.

Kisebb a probléma a Los Angeles Lakers magasemberénél, Chris Kamannél. Az aranysárga-lilák Pekingben vannak, következő előszezonmeccsüket Kínában játsszák majd, a center pedig elment többek között Shawne Williamsszel nyári bobozni egyet. Kaman fékezett, Williams pedig nem, így a két bob összeütközött, a középjátékos keze pedig megsérült. Kaman azt mondta, hogy az ujjai végét nagyjából egy óráig nem érezte, de rendben lesz a mai, Golden State Warriors elleni összecsapásra.

Visszatérők is vannak - úgy tűnik, hogy csütörtök hajnalban újra játszhat majd a Chicago Bulls két sztárja, Derrick Rose és Joakim Noah. Tom Thibodeau vezetőedző elmondta, hogy mindketten edzettek már, mindent meg tudtak csinálni, nem fájt semmijük. Úgy gondolták, hogy mivel a riói útjuk miatt van pár szabadnapjuk, ezért azon a meccsen nem játszatják egyikőjüket sem, így elég sokat tudnak pihenni egyhuzamban. A tréner azt mondta, hogy nem akar túl elhamarkodott kijelentéseket tenni, de ahogy az edzésen kinéztek, abból úgy gondolja, hogy pályán lesznek mindketten a következő előszezonmeccsen.

A Dallas Mavericks új irányítója, Jose Calderon is közel áll ahhoz, hogy újra játszhasson. A texasiak nyáron igazolt egyese még az október 5-ei edzésen húzta meg combhajlítóját, a csapat tervei szerint kedden újra teljes intenzitással edz majd, és vasárnap hajnalban, a Charlotte Bobcats elleni idegenbeli meccsen bemutatkozhat a Mavs színeiben. Calderon tegnap azt nyilatkozta, hogy valószínűleg ma már több edzésmunkát fog tudni elvégezni, mint korábban, de ha csak ma kezd el edzeni, akkor semmi értelme az Indiana ellen is játszania - az a meccs egyébként csütörtök hajnalban lesz.

A Miami Heat centere, Greg Oden már megtette az első lépést, tegnap részt vett az 5-5 elleni gyakorlásokban. A középjátékos a South Florida South-Sentinelnek elmondta, hogy már csak azért is jól érezte magát, mert játszhatott. Sokszor nem volt magával elégedett, mert nem tart ott játékban, ahol szeretne tartani, de mindig csak egy kicsit akar előrelépni, és a tegnapi 5-5 elleni tréning egy fontos lépés volt. A center azt is hozzátette, hogy minden nap szüksége van erre, mert minél többet játszik, annál magabiztosabb lesz, és annál jobban fogja megismerni a csapattársai játékát is. LeBron James szerint ott van Oden, ahol kell lennie, ez pedig az NBA.

A New York Knicks új GM-je, Steve Mills Zach Lowe-val (Grantland) beszélgetett. Elmondása szerint a Knicks azért döntött amellett, hogy őt nevezi ki általános igazgatónak, mert ő inkább azt az elvet vallja, hogy az együttesnek a 2015-ös nyárra kell megtartani a sapka alatti flexibilitását, és fontosnak tartja, hogy lehetőséget adjanak a fiatal játékosoknak, míg elődje, Glen Grunwald inkább az idősebb kosarasok leigazolásában látta a megoldást a keret megerősítésére.

Ezt nem most olvasni először, de Stefan Bondy (New York Daily News) megerősítette, hogy forrásai szerint Kevin Garnett azért is mondott le a no-trade lehetősége lehívásáról, és azért mondott igent a Brooklyn Netshez való elcseréléséről, mert Reggie Evans maradt az együttesnél. Az eredeti csereverzióban egyébként Evans is Bostonba került volna, de végül Marshon Brooks került a tranzakcióba helyette.

KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint a Chicago Bulls irányítójáért, Marquis Teague-ért bejelentkezett a Minnesota Timberwolves is a Utah Jazz mellett, ám Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) úgy tudja, hogy az érdeklődés még David Kahnék idejében volt valós, Flip Saundersnek nincs szándékában megszerezni a fiatal egyest.

A San Antonio Spurs argentin klasszisának, Manu Ginobilinek elveszett az új szerződésének eredeti példánya, amikor a csapat alkalmazottja Buenos Airesből visszarepült azzal az Államokba - természetesen a dobóhátvéd nem változtatott álláspontján, és mikor egy másik Spursös meglátogatta, aláírta az új példányt is.

A Sacramento Kings új vezetőedző, Michael Malone Tom Zillernek (Sactown Royalty) elárulta, hogy már azelőtt megegyeztek Vivek Ranadive-vel arról, hogy ő lesz a tréner, mielőtt hivatalos lett volna, hogy az indiai üzletember megvette a franchise-t, és két hétig titokban tartották egyezségüket.

Újabb volt NBA-s ment át Kínába - unokatestvére, Stephon Marbury nyomdokaiba lépett Sebastian Telfair is, aki a CBA tavalyi utolsó előtti helyezettjéhez, a Tiajin Steel együtteséhez igazolt.

A Utah Jazz kitette a keretéből Dwayne Jones II-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus