Hírmorzsák 2013-10-22 (10:15)

Noel valószínűleg a teljes 2013/14-es idényt kihagyja. Westbrook már részt vett a Thunder edzésének bizonyos szakaszaiban. Chris Paul elképzelhetőnek tartja, hogy idő előtt hagyja abba a kosárlabdát. Nate Robinstont 10.000 dollárra büntette a liga, Thabeetet egy meccsre eltiltották. Ilgauskas 11-es mezszámát jövő tavasszal visszavonultatja a Cavaliers. Karaszev bokasérülést szenvedett. A Wolves lehívja Derrick Williams 2014/15-ös csapatopcióját.

Nagyon hosszú szezon áll a Philadelphia Sixersért szorítók előtt, ugyanis úgy tűnik, hogy Nerlens Noel a teljes idényt kihagyhatja - ezt egyébként a csapat vezetőedzője, Brett Brown nyilatkozta le, aki azt mondta, hogy Noel valószínűleg nem fog játszani ebben a szezonban. A magasember ACL-szakadását követően a rehabilitációját csinálja jelenleg is, de korábban úgy volt, hogy december környékén visszatérhet, ha nem korábban. Noel már a drafton is nagyot bukott emiatt a sérülés miatt, hiszen majdnem mindenkinél 1/1-esnek számított, de ennek köszönhetően egészen a hatodik helyig zuhant, a Pelicans pedig el is cserélte őt.

A Cleveland Cavaliers március 8-án, a New York Knicks elleni találkozó előtt vonultatja vissza Zydrunas Ilgauskas 11-es mezszámát, jelentette be a csapat tegnap. A jelenleg is az együttes vezetőségében dolgozó litván center 13 NBA-szezonjából 12-t töltött a Cavsnél, kétszer pedig meghívták az All-Star gálára is (2003, 2005).

Ugyancsak a Clevelandhez tartozik, hogy a ma hajnali, Philly elleni mérkőzésen orosz újoncuk, Szergej Karaszev bokasérülést szenvedett. Az eset súlyosságáról egyelőre nem tudni pontosabbat.

Az Oklahoma City Thunderhez kapcsolódik több büntetés, eltiltás is. Az első még csak közvetve, hiszen a Denver Nuggets hátvédjét, Nate Robinsont azért büntette meg 10.000 dollárra a liga, mert meglökte és mellkason ütötte a Thunder újonc centerét, Steven Adamset a két csapat szombat esti találkozóján. Az Oklahoma centere, Hasheem Thabeet sem úszta meg azonban, őt egy meccsre tiltotta el a liga, mert még csütörtökön, a New Orleans Pelicans ellen megfejelte Greg Stiemsmát.

Tartozik jó hír is a Thunderhez - térdsérülésből felépülő irányítójuk, Russell Westbrook már részt vett a hétfői edzés bizonyos szakaszain. Scott Brooks vezetőedző elmondta, hogy nagyon jó volt végre mindenkit a csapatnál tudni, és így tréningezni, még ha ez csak bizonyos részszakaszokra is volt igaz. Reggie Jackson elmesélte, hogy Westbrook testvére azt mondta az ő testvérének, hogy Westy robbanékonyabb, mozgékonyabb, nagyobbat ugrik, mint valaha. Ő ezt nem hitte el, de az egyik zsákolásnál az irányító feje a gyűrű fölött volt. Azt is hozzátette Jackson, hogy nagyon várják vissza, szeretnék, ha teljesen egészséges lenne, de jó volt látni csapattársát mosolyogni, és hogy ott van körülöttük.

Maradjunk az irányítóknál - Chris Paul a Sports Illustratednek elmondta, lehet, hogy valamivel korábban abbahagyja majd a kosárlabdát, mint azt igazából meg kellene tennie. Paul szerint senki nem szeret nála jobban játszani, de el tudja képzelni, hogy hamarabb abbahagyja, mert nem akar semmiből sem kimaradni a családjával, a gyerekeivel kapcsolatban, velük szeretne egyre több időt tölteni, és nem akarja, hogy ők úgy emlékezzenek egyszer vissza valami fontos eseményre, hogy ő nem volt ott.

A Minnesota Timberwolves döntött: lehívják Derrick Williams negyedik évi, 2014/15-ös csapatopcióját. A művelet hivatalosan még nem történt meg - erre október 31-ig van lehetőségük -, ám a tulajdonos, Glen Taylor Darren Wolfsonnal (ESPN 1500 Twin Cities)  készített interjújában elárulta, milyen döntés született ezzel kapcsolatban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus