Hírmorzsák 2013-11-05 (22:00)

Aldridge jól érzi magát Portlandben, tetszik neki a csapat. Howard nem akar többet a Lakersről beszélni, sokat edz McHale-lel a palánk alatti játékán. Bynum éles fájdalmat érez a térdében, nem biztos benne, hogy valaha is visszanyeri robbanékonyságát. Jordan Hill térde megzúzódott, de játszani fog holnap hajnalban is. McLemore munkamoráljával nagyon elégedettek a Kingsnél. A Hawksnál rotálni fogják a csapatkapitányi szerepet.

A Portland TrailBlazers erőcsatáráról, LaMarcus Aldridge-ról sok pletyka röppent fel a nyáron, hogy esetleg távozna az együttestől. A játékos a USA Today-nek adott interjújában elmondta, hogy jól érzi magát jelenleg Portlandben, tetszik neki a csapat, szerinte van esélyük nyerni, ha egyfelé húznak. Úgy érzi, jó a csapategység is, és Terry Stotts vezetőedző több mindent mer rábízni, mint tavaly, és az egyensúly is megfelelő a fiatalabb és az idősebb játékosok között is.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard Los Angelesben járt tegnap, ugyanis hajnalban a Clippersszel csapott össze csapata - és még a héten megmérkőznek a Lakersszel is. Howard a Houston Chronicle-nek azt mondta, hogy vége van ennek a fejezetnek, szerinte nincs szükség arra, hogy a Lakersnél töltött idejéről beszéljen a továbbiakban. Az egy olyan szituáció volt, ami senkinek nem volt jó, ezért úgy döntött, hogy családjával együtt továbblép, és most egy sokkal jobb helyzetben érzi magát. A legjobb döntést hozta saját maga szempontjából.

Szintén a Rocketshez tartozik, hogy Kevin McHale nagyon sokat foglalkozik Howarddal - a tréner a palánk alatti játék alapjait próbálja megtanítani a magasembernek. DH12 szerint nagyon sokszor hozza fel a vezetőedző Adrian Petersont, aki nagyon mélyen tartja a súlypontját, így tud a különböző réseken átfutni - Szerk.: Peterson az NFL legjobb futójátékosa.

Howard szerint McHale mindig erre helyezi a hangsúlyt, azt mondja, hogy a sebességét és a robbanékonyságát használva meg tudja kerülni a védőit, ennek érdekében viszont alacsonyan kell tartania neki is a súlypontját. A tréner azt mondta, hogy még csak most kezdték a munkát, ez pedig egy teljesen új támadójáték Howard számára. Dolgoztak már, de közel sem annyit, amennyit még fognak a jövőben.

Maradjunk továbbra is a magasembereknél: Andrew Bynum a szezon folyamán először érzett térdeiben kicsi, de éles, szúró fájdalmat, igaz, azt is hozzátette, hogy nem túl nagy a gond. Azt is elmondta viszont a Plain Dealernek, hogy egyáltalán nem biztos abban, hogy valaha is visszanyeri robbanékonyságát - ha ez így lesz, akkor szerinte a technikai tudására és a lábmunkájára építve kell játszania a későbbiekben.

A Los Angeles Lakers kosarasa, Jordan Hill orvosi vizsgálatokon esett át, így csak később csatlakozott a csapathoz Dallasban - a diagnózis szerint Hill jobb térde megzúzódott, de ettől függetlenül játszani fog a magasember, aki limitált játékideje ellenére is jól indította a szezont.

Az Atlanta Hawksnál nem lesz állandó csapatkapitány idén, állandóan váltakozni fog, hogy éppen kié lesz a szerep - a részleteket nem árulják el, házon belül marad a 'C' jel rotálásának módja.

A Sacramento Kingsnél nagyon elégedettek újoncuk, Ben McLemore munkamoráljával. A gárda vezetőedzője, Michael Malone azt nyilatkozta a Sacramento Bee-nek, hogy McLemore mindent megcsinál, amit kérnek tőle, és el is mondta játékosának, hogy reméli, soha nem változik meg a munkához való hozzáállása, mert akkor nagyon fényes jövő előtt áll. Akár kezdő jelenleg, akár nem, óriási szerepet szánnak neki a franchise jövőjében. Neki az a feladata, hogy bizalmat mutasson McLemore felé, és megadja neki a lehetőséget, amit jelenlegi hozzáállása alapján meg is érdemel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus