Hírmorzsák 2013-11-11 (11:00)

Nash háta újra fáj. Kobe két héten belül nem tér vissza. Kupchaknek még mindig fájó pont a megvétózott Chris Paul-csere. Stern szerint előbb lesz NFL csapat Európában, mint NBA. A jelenlegi kollektív szerződés alatt nem várható létszámnövelés, az új TV-szerződés változtathat ezen. Al Jefferson már játszana holnap hajnalban. Turner iránt a Mavs, a Thunder és a Timberwolves érdeklődne. Cousinst cseréli a Kings, ha továbbra is ilyen gyengék maradnak? Nené és Gortat jó párost alkotnak. Oladipo még csak tanulja az irányítóposztot. Garnett szerint agresszívebbnek kell lennie. Shengelia újra a D-Ligában.

Nem elég, hogy a Los Angeles Lakers kikapott ma hajnalban a Minnesota Timberwolvestól, Steve Nash hátsérülést szenvedett a találkozón. Az irányító 13 és fél percet töltött a pályán, majd befejezte a meccset - ma elmegy egy orvoshoz, ezek után lehet majd többet mondani sérüléséről, illetve hogy mennyit kell kihagynia.

Maradjunk az aranysárga-liláknál - a gárda GM-je, Mitch Kupchak azt nyilatkozta a Los Angeles Timesnak, hogy Kobe Bryant nem tér vissza a pályára a következő két hétben. Szóba került az interjú során a megvétózott Chris Paul-csere is, és Kupchak elmondása szerint még mindig nem bocsájtott meg David Sternnek amiatt, ahogyan a dolgok zajlottak akkor.

Ha már szóba került David Stern, akkor itt kell megemlíteni, hogy a jövő februárban leköszönő komisszár korábban azt mondta, reméli, hogy a nem túl távoli jövőben lesz NBA-csapat Európában, de most azt nyilatkozta Chris Mannix-nek (NBC Sports Radio), hogy valószínűleg az NFL-nek előbb lesz csapata az öreg kontinensen, mivel 8 hazai meccset jóval könnyebb egy másik földrészen lejátszani, mint 41-et.

Ehhez kapcsolódik, hogy Steve Kyler (Hoopsworld) úgy tudja, a jelenleg érvényben lévő kollektív szerződés ideje alatt nem fogják növelni a csapatok létszámát, de ez a helyzet nagyban változhat az új TV-szerződés megkötését követően.

A Charlotte Bobcats nyári szerzeménye, Al Jefferson reméli, hogy játszani tud holnap hajnalban - együttese az Atlanta Hawksszal mérkőzik majd meg. A magasember a szezonnyitón pályára lépett, de azóta 6 meccset kihagyott az előszezonban elszenvedett bokasérülése következtében. Jefferson a Charlotte Observernek azt nyilatkozta, hogy nem akar még egyszer ilyen visszaesést, ha visszatér, akkor huzamosabb ideig játszani akar. Azt is hozzátette, hogy most minden az edzők kezében van, de szerinte bizonyította, hogy kész a játékra, és hogy jobb állapotban van, mint volt két héttel ezelőtt, az alapszakasz első meccsén.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) több érdekes hírrel is jelentkezett. Ligaforrások állítólag azon polemizálnak, mi lesz, ha Evan Turner tényleges piacra került. Az egyik lehetséges kérő a Dallas Mavericks lehet egy Shawn Marion és egy draft pick köré épülő csomaggal, de a hírek szerint Turner iránt a Minnesota Timberwolves és az Oklahoma City Thunder is erősen érdeklődni fog, amennyiben a Sixers úgy dönt, év közben mozdítaná egykori 1/2-esét.

Szintén Amico hozta le, hogy az egyik ligában dolgozó vezető szerint amennyiben a Sacramento Kings nem javul év közben szignifikánsan mind mérleg, mind játék tekintetében, akkor el fogják cserélni DeMarcus Cousinst.

A Washington Wizards swingmanje, Martell Webster a Washington Postnak elmondta, hogy az egy dolog, hogy van két jó, képzett magasemberük, de az egy teljesen másik történet, hogy együtt tudnak-e dolgozni ők ketten. Szerinte Nené és Marcin Gortat elég jó párost alkotnak a palánk alatt, jól kiegészítik a másik játékát, és megértik egymást támadásban és védekezésben is, ezzel pedig megkönnyítik mindenki életét a pályán.

Az Orlando Magic 1/2-ese, Victor Oladipo eddigi 7 meccse során 23 gólpassz mellett 28 eladott labdát jegyzett - nem véletlen, hiszen a floridaiak most próbálják átképzeni dobóhátvédből irányítóvá. Jacque Vaughn vezetőedző szerint nem egyszerű játékosa helyzete, hiszen folyamatosan a kezében van a labda és döntéseket kell hoznia, de nagyon sokszor jobb, ha valaki az ösztönei szerint cselekszik, és nem gondolkodik túl sokat. Vaughn szerint a legfontosabb, hogy jelenleg még belefér Oladipo gyengélkedése támadóoldalon, mert meglesz az ideje, meglesznek a meccsei, hogy folyamatosan fejlődjön. A játékos annyit tett hozzá, hogy mint minden más, ez is egy tanulási folyamat.

A Brooklyn Nets erőcsatára, Kevin Garnett az Indiana Pacerstől elszenvedett 96-91-es vereséget követően nyilatkozott. Elmondása szerint túl sokat gondolkodik a pályán, abba kell ezt hagynia és agresszívebbnek kell lennie. KG szerint talán túl sokat próbál könnyíteni Brook Lopez dolgain, és a többieknek is folyamatosan minél jobb helyzeteket akar teremteni. Ehelyett kicsit a saját támadójátékára kell koncentrálnia, erőszakosabbnak kell lennie.

Ugyancsak a Netshez tartozik, hogy visszaküldték a D-Ligába Tornike Shengeliát, akit 7-én irányítottak a Springfield Armorhoz először, de két nappal ezelőtt vissza is hívták a nagy csapathoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus