Hírmorzsák 2013-11-13 (10:30)

A Knicks már azt nézi, hogyan tudja megszerezni Kevin Love-ot 2015-ben, jövő héten a D-Ligába küldik Chris Smith-t. A Timberwolves csere útján elérhetővé tette Derrick Williamst és Svedet, Saunders cáfol. Martin Love-ot dicsérte. Jennings nem akar pass-first irányító lenni, ha helyzetben van, dob. Nash visszavonul, ha nem tud egészségesen visszatérni hátsérüléséből? Bynum novemberben nem játszik back-to-backet. Lou Williams egyre közelebb a visszatéréshez. Cousins egyetért Malone-nal, változások kellenek a Kings kezdőjében. James szerint nagyon gyenge a védekezésük idén. A Jazz kirakta Tinsley-t, Diante Garrett és Kendall Marshall iránt érdeklődnek. A Pelicans "megszabadult" Lance Thomastól és Onuakutól, helyükre egyrészt Amundson, másrészt Childress érkezett. Reggie Williams a Bullsnál járt próbajátékon. Wiggins mégsem betonbiztos 1/1-es?

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a New York Knicks már elkezdte tervezgetni, hogyan is szerezhetnék meg Kevin Love-ot, aki 2015-ben kiléphet szerződéséből, így szabadon igazolhat bárhova majd. A csapat vezetősége tudja, hogy kell szereznie még egy sztárt Carmelo Anthony mellé, hogy a kiscsatár maradjon a Knicksnél, de 2014-ben erre nem lesz lehetőségük Andrea Bargnani, Tyson Chandler és Amare Stoudemire 2015-ig tartó, vaskos szerződései miatt. A probléma az, hogy Melo jövő nyáron szabadügynök lehet, de a hírek szerint többek között Love megszerzésének a tervével próbálják meg maradásra bírni a tavalyi pontkirályt.

A Knickshez tartozik az is, hogy Marc Berman (New York Post) forrásai szerint a csapat a D-Ligába küldi jövő héten Chris Smith-t, ha elindul a szezon "lent" is.

Szintén Wojnarowski hozta le, hogy a Timberwolves is lépett - ők természetesen megpróbálják minél hosszabb távra magukhoz kötni Love-ot, ezért megpróbálnak megtenni mindent, hogy rövidtávon minél jobbak legyenek, a lehető legjobb esélyeik legyenek egy hosszú rájátszásra. Ennek érdekében tegnap elérhetővé tették Derrick Williamst és Alekszej Svedet a cserepiacon - a két játékos vihető, ha valaki azonnal bevethető, náluk jobb veterán játékost tud adni cserébe. Flip Saunders, a gárda GM-je cáfolta az értesüléseket (Szerk.: ezt nyilván meg is kellett tennie, amennyiben valamit szeretne kapni értük).

A Minnesotánál idén egészen kitűnő teljesítményt nyújtó Kevin Martin nem felejtette el dicsérni csapattársát, Love-ot. A dobóhátvéd azt mondta, azok után, hogy együtt játszott Kevin Duranttel és Russell Westbrookkal, akik álmukból felkeltve is képesek voltak 30 pontot szerezni, soha nem írt volna alá olyan csapathoz, amelyiknek nincs szupersztárja. Ez van most meg neki Kevin Love személyében.

A Utah Jazz vezetősége úgy gondolta, hogy első számú irányítójuk, Jamaal Tinsley nem nyújt megfelelő teljesítményt, ezért szabadlistára tették a veterán játékmestert - jelenleg egyetlen egyessel, John Lucas III-del rendelkeznek a bevethető játékosok között. Adrian Wojnarowski szerint a klub szemez Kendall Marshall-lal, a szezon előtt a Phoenix Sunstól a fővárosba cserélt, a Wizardstól viszont kitett játékmesterrel. Marshall fiatal és a társak kiszolgálását tartja leginkább szem előtt, de több más együttes is érdeklődik iránta a hírek szerint. Szintén a Jazz-zel hozták kapcsolatba Diante Garrettet, de azt nem tudni, hogy mennyire komoly az ő leigazolásának híre.

A New Orleans Pelicansnél Lance Thomastól és Arinze Onuakutól váltak meg - mindketten marginális szerepet játszottak a csapatnál. Az ő helyükre érkezett egyrészt tegnapelőtt Lou Amundson, másrészt tegnap a védőspecialista Josh Childress - utóbbi szintén szerződést kötött a Pelicansszel. Monty Williams vezetőedző azt nyilatkozta, hogy hetek óta gondolkodnak a két játékos megszerzésén, de komolyabb terveik egyelőre nincsenek velük, megnézik, mit tudnak.

A Chicago Bulls tegnap másodjára hívta privát edzésre Reggie Williamst. A legutóbb a Charlotte Bobcatsnél pályára lépő, de ott két év alatt teljesen eltűnő kosaras a Houston Rockets edzőtáborában fordult meg idén ősszel, de az alapszakaszkeretbe nem került be végül.

A Detroit Pistons "irányítója", Brandon Jennings nem sokáig tudta magára ölteni a csapatjátékos szerepét. A Hoopsworldnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy sokat beszélt a játékáról a GM-mel, Joe Dumarsszal. Szerinte az volt a probléma, hogy mikor visszatért a pályára, megpróbált mindenkinek megfelelni, és pass-first egyesként játszani ahelyett, hogy csak kosárlabdázott volna. Most már visszatért régi mentalitása, és ha úgy érzi, hogy jó helyzetben van, el fogja vállalni a dobást, ha nem, akkor pedig passzolni fog.

A Los Angeles Times információi szerint Steve Nash azt szeretné, ha fel tudna épülni olyan szintre, hogy ki tudja tölteni szerződését a Los Angeles Lakersnél, de ha egészsége nem engedi, akkor nem fogja erőltetni, és nagyon is reális az a forgatókönyv, hogy vissza kell vonulnia.

Az Atlanta Hawks cserehátvédje, Lou Williams szerencsére ennél jobb helyzetben van, ő ACL-szakadását követően egyre közelebb van a visszatéréshez. A kosaras kedden már ütközésekkel együtt edzett, de csak 3-3 ellen, illetve 4-4 elleni gyakorlatoknál. Elvileg ma döntenek arról, hogy mi legyen vele, továbbléphet-e a rehab következő fázisába. Williams január 18-án sérült meg a Brooklyn Nets ellen, és Mike Budenholzer vezetőedző csak annyit tudott mondani, hogy egyre közelebb van az időpont, mikor Williamst újra NBA meccsen láthatjuk.

A Cleveland Cavaliersnél Andrew Bynum már a szezon eleje óta játszik, de a USA Today-nek azt nyilatkozta a Chicago Bulls elleni mérkőzést követően, hogy novemberben back-to-back második meccsén biztosan nem fog pályára lépni. Azt is hozzátette, fogalma sincs, mik a további tervek, ennyi biztos most.

A Sacramento Kings vezetőedzője, Michael Malone azt nyilatkozta a Portland TrailBlazers elleni vereséget követően, hogy változásokat fog eszközölni a kezdőcsapatban. A tegnapi edzést követően DeMarcus Cousins azt mondta, egyetért a trénerrel. Néhány játékos lehetőséget kapott, és nem nőttek fel a feladathoz, úgyhogy másoknak kell megadni a sanszot, hogy bizonyítsanak.

A Miami Heat sztárja, LeBron James az ESPN-nek tegnap adott interjújában elmondta, hogy nagyon egyszerű a magyarázat a 4-3-as mérlegükre: védekezésben borzasztóan gyengén teljesítenek, ezen pedig változtatniuk kell.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) több NBA-s játékosmegfigyelővel beszélt, akik közel sincsenek annyira elragadtatva Andrew Wigginstől, mint amekkora hype volt a kanadai kiscsatár körül. Az egyikük szerint amíg Wiggins nem tanul meg keményen játszani, addig csak a harmadik legjobb elsőéves játékos a Kansasnél. Egy másik scout szerint a kosaras nem tud folyamatosan keményen és motiváltan játszani, ez pedig elijeszti az NBA csapatokat, mert ők egy olyan embert keresnek, aki folyamatosan az edzőtermet koptatja, hogy jobb játékos legyen. OIyan játékost akarnak, aki imád dolgozni, mert az ilyenekkel sokkal könnyebb sikereket elérni.

Megint egy másik megfigyelő Wiggins karrierjének legrosszabb alakulására azt mondta, hogy Vince Carter lehet belőle. Egy GM azt nyilatkozta Spearsnek, hogy Wiggins nem LeBron James, ahogyan azt folyamatosan hallani lehetett az elmúlt egy évben, de ez nem az ő hibája, hanem a felhajtásé, ami körülötte volt. Kedves gyereknek mondják, aki egészen biztosan a legjobb 3 között fog elkelni, de a GM szerint nem az első helyen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus