Hírmorzsák 2013-11-24 (11:30)

Rose jobb térdében elszakadt a meniscus, kihagyhatja a teljes hátralévő szezont. Marc Gasol MCL-húzódás, Iguodala combhajlító-húzódás miatt határozatlan időre out. Matt Barnes szemét műteni kell, két hetet ki kell hagynia. Rose sérülésével nőtt az esélye Deng elcserélésének, Thibodeau és a vezetőség között tovább romolhat a viszony. Odom az első, Wilcox a második számú opció a Clippersnél magasemberposztra. Woodsont megbüntette a liga, de Dolan kiállt mellette, plusz megvédte Stoudemire leigazolását, és szerinte Isiah Thomas érdemel még esélyt a ligában. Nash nem gondolkodik a visszavonuláson. A Lakersnél Nick Young magabiztosságából építkeznek.

A tegnapi hajnal elég sötétre sikeredett az NBA-ben, több fontos játékos, sztár is megsérült. Derrick Rose meniscusa szakadt el a jobb térdében - tehát nem abban, amelyiknél ACL szakadása volt. A Chicago Bulls irányítóját nem sokára megműtik, és elvileg 3 hónapot minimum ki kell hagynia, a felépülési idő azonban lehet 4-6 hónap is - többfajta műtéti beavatkozás között lehet választani, némelyik rövidtávon, némelyik pedig hosszútávon hasznosabb -, Marc Stein (ESPN) pedig úgy tudja, hogy a Bulls vezetősége inkább azt szeretné, ha a kosaras kihagyná a teljes hátralévő idényt, a PO-ra sem térne vissza.

Szorosan ehhez kapcsolódik, hogy KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint Rose sérülésével megnőtt az esélye annak, hogy Luol Denget még a februári cserehatáridő előtt elcserélik. Mint ismeretes, szeptemberben nem jutottak dűlőre a felek, és ha az angol kiscsatár Chicagóban töltené a teljes szezont, akkor is valószínűbb, hogy ingyen elengedik, mint hogy nyáron új szerződést kössenek vele. Hiába Tom Thibodeau vezetőedző minden tiltakozása, Deng helyén Jimmy Butlert szeretnék látni Gar Formanék a jövőben.

Még mindig a Bullshoz tartozik, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) cikkében azt állítja, hogy több játékos, köztük Rose és Deng is Thibodeau mellett állt ki az utóbbi időben egyre nagyobb háborúvá fajuló nézeteltérésekben a vezetőedző és a menedzsment között. Rose sérülése - és Deng esetleges elküldése - Wojnarowski szerint tovább ronthatja a kapcsolatot a két fél között, sőt, az újságíró szerint az is elképzelhető, hogy ugyan majdnem három év hátra van Thibodeau szerződéséből, de idő előtt elválnak útjaik.

A sérülésekhez visszatérve: Andre Iguodala és Marc Gasol jóval kevesebbel megúszták, mint Rose. A Golden State Warriors swingmanjének a combhajlítója húzódott meg, de mivel szakadás nincs, így műteni sem kell Iguodalát - határozatlan időre esett ki. Ugyancsak nem tudni még, hogy pontosan mennyit kell kihagynia a Memphis Grizzlies centerének, aki a San Antonio Spurs elleni meccs második negyedében hagyta el a parkettet térsérülés miatt. A vizsgálatok alapján kiderült, hogy Gasolnak második szintű MCL szalaghúzódása van. Neki sem kell kés alá feküdnie.

A Los Angeles Clippers kiscsatáráról, Matt Barnesról már korábban beszámoltunk - a játékost Zach Randolph könyökölte szembe, emiatt nagyjából egy hete nem játszik már Barnes. Kiderült, hogy műteni kell, emiatt legalább 2 hetet ki kell hagynia, de egyes források szerint a Clippersnél úgy számolnak, hogy ennyi idő elég is lesz a felépülésére.

Szintén a Clippershez tartozik, hogy mindenki úgy készül, hogy a szezon későbbi szakaszában valamikor leigazolják Lamar Odomot. Ha mégsem így történne, akkor Marc Stein (ESPN) szerint Chris Wilcox a B verzió az együttesnél.

A New York Knicksnél sem egyszerű az élet, hiszen 3-8-cal állnak. Mike Woodsont 25.000 dollárra büntette a liga, miután egy rádióadásban bírálta a játékvezetőket azért, ahogyan Carmelo Anthony-val bánnak. Közben James Dolan hét év után újra interjút adott, ő megvédte a vezetőedzőt. A tulajdonos nagyon bízik Woodsonban, mert az egész csapat tiszteli őt - nagyjából mindenkit ugyanúgy kezel, és ugyanúgy számon kér, emiatt respektálják a játékosai. Dolan szerint ezt nagyon nehezen éri el egy tréner, és ha ilyen szempontból elveszíti a csapatot egy edző, ott van vége nagyjából a megbízatásának.

Dolan arról is beszélt, hogy egyáltalán nem bánja, hogy Amare Stoudemire-t leigazolták 2010 nyarán. Miután Miamiben összeállt a nagy hármas, Amare aláírt hozzájuk, ezzel megteremtette annak a lehetőségét, hogy Tyson Chandlert vagy Carmelo Anthony-t meg tudják győzni arról, érdemes náluk játszani. Szerinte esélyük nem lett volna Anthony-ra, ha nincs meg Stoudemire, mert az ilyen kaliberű játékosokat még a pénznél is jobban érdekli az, hogy nyerő csapatban legyenek. Azt is hozzátette Dolan, hogy még mindig hisz az erőcsatár felépülésében, mert minden nap megcsinál Amare mindent, amit kell ennek érdekében, nagyon fegyelmezett és jó munkamorállal rendelkezik a játékos.

Beszélt arról is Dolan, hogy még mindig jó barátja Isiah Thomas. A tulaj szerint Thomas megérdemelne még egy lehetőséget a ligában, mert nagyon ért tehetségek felkutatásához, de ezt nem New Yorkban fogja megtenni. Ő barátként újra adhatna neki pozíciót, de nem teheti meg ezt sem a klubbal, sem Thomasszal és az ő családjával, mert mindenki tudja, milyen a New York-i média, szétszednék őket, még mielőtt bármit is csinálnának. Megpróbálnak minél jobbak lenni, és egy ilyen lépés ennek komoly gátat szabna Dolan szerint.

A Los Angeles Lakers irányítója, Steve Nash legalább tisztázta a körülötte lévő pletykákat - állítása szerint fogalma sincs, honnan jöttek azok az információk, hogy visszavonulna, még csak el sem gondolkodott ezen a dolgon. A játékmester azt nyilatkozta, hogy ha heti egy meccset játszanának az NBA-ben, akkor már pályára tudna lépni, viszont arra a kérdésre nem tudott pontos választ adni, hogy december első hetében újra a csapattal tud-e edzeni, csak annyit mondott, hogy az nagyszerű lenne.

Ugyancsak a Lakershez tartozik, hogy Pau Gasol nagyon dicsérte Nick Youngot. A spanyol azt mondta, hogy csapattársa különleges, mert a saját önbizalmából építkezik, és amikor jól érzi magát a parketten, egészen különleges dolgokra képes. Gasol szerint Young kitűnő pontszerző, nagyon képzett játékos, a személyiségét pedig magukévá kell tenniük nekik is. Bár Young a negyedik legtöbb pontot átlagolja a padról, elmondása szerint egyelőre nem gondol arra, hogy az év hatodik embere is lehet, csak a győzelmek érdeklik, ha pedig összejön neki a díj, legalább eggyel több indoka lesz folyamatosan a trash talkot nyomni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus