Hírmorzsák 2013-12-03 (10:45)

Durant és LeBron a hét játékosai, Stotts és Vogel a hónap edzői. Farmar combhajlítója elszakadt, legalább 1 hónapot kihagy, Gasol bokasérülése viszont csak könnyebb ficam. Martin és World Peace állítólag összeszólalkoztak egy edzésen. Marshon Brooks egyelőre nem kért cserét. Bradley tudja, hogy hosszú és nehéz időszak áll előttük a rebuild miatt. Calderon sokat segít Mekelnek és Larkinnak. Rose utazik a Bullsszal mindenhova a rehabja alatt is. Lou Williams próbálja visszanyerni magabiztosságát ACL-szakadása után, úgy érzi, jó úton halad. Wade még nem tudja, mennyi engedményt fog adni a Heatnek, örült Kobe szerződésének.

Kevin Durant és LeBron James lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. Az Oklahoma City Thunder sztárja 3-0-ás héthez segítette csapatát, miközben 27 pontot, 12 pattanót és 7 gólpasszt átlagolt. LeBron eközben 4-0-ás hetet tudhatott maga mögött a Miami Heat tagjaként, ő 29 ponttal segítette csapatát mérkőzésenként.

Az október-novemberi hónap legjobb edzőinek járó díjat is kiosztották már - nyugaton a Portland TrailBlazerst irányító Terry Stotts, míg keleten az Indiana Pacers trénere, Frank Vogel kapta az elismerést. A Pacers 15-1-es mérleggel állt november legvégén, ezzel az egész ligát vezették, míg a Blazers 13-3-as mutatójával nyugat első helyén tanyázott. Érdekesség, hogy ma hajnalban e két gárda összecsapott, és Stottsék győzni tudtak a ligaelső ellen.

Megint van egy sérülés: a Los Angeles Lakers irányítója, Jordan Farmar combhajlítója elszakadt, így legalább 4 hét pihenőre kényszerül. Ugyanide tartozik, hogy Pau Gasol jobb bokája csak könnyebben ficamodott ki, neki valószínűleg nem kell egy meccset sem kihagynia, de státusza jelenleg day-to-day. Még mindig Lakershez kapcsolódó hír, hogy visszahívták a D-Ligából Ryan Kelly-t.

KC Johnson (Chicago Tribune) forrásai szerint Derrick Rose szinte a teljes rehabilitációja során a csapat mellett lesz majd, és utazik is az együttessel idegenbe is.

A New York Knicksről minden nap felröppen valami pletyka, most Ian Begley (ESPN New York) jelentette, hogy forrásai szerint Kenyon Martin és Metta World Peace heves szócsatába keveredtek még a New Orleans Pelicans elleni mérkőzés előtti edzésen. Ütésváltás állítólag nem volt, de elég kemény összeszólalkozás igen. MWP twitterén keresztül már cáfolta ezt az értesült.

A Boston Celtics dobóhátvédje, Marshon Brooks is cáfolt - ő azoknak az értesüléseknek mondott ellent, amelyek szerint már cserét kért csapatától. A játékos szerint még nagyon korai lenne ez. Megbízik Brad Stevens vezetőedzőben, aki azt mondta neki, hogy meg fogja kapni a lehetőségeit, úgyhogy jelenleg arra vár, mikor mutathatja meg végre, mit tud.

Szintén a Celticshez kapcsolódik, hogy volt játékosaik, Paul Pierce és Kevin Garnett figyelmeztették egykori csapattársukat, Avery Bradley-t arra, hogy az újjáépülés nem lesz egy egyszerű, könnyen emészthető folyamat. Bradley Shams Charaniával (RealGM) beszélgetett, és állítása szerint megmondta neki PP és KG, hogy nagyon nehéz időszak áll előtte. Karrierjük bizonyos szakaszában mindketten játszottak nagyon fiatal csapatban, márpedig a mostani Boston ilyen. Bradley szerint is időbe telik, mire elindulhatnak felfelé, de úgy gondolja, hogy ha mindenki hisz a Stevens edző által kitalált dolgokban, akkor az kifizetődik majd idővel.

A Dallas Mavericks új irányítója, Jose Calderon a hírek szerint nem keveset segít két társának, az Európából idén érkező Gal Mekelnek, illetve az egyetem után az NBA-t szintén idén kezdő Shane Larkinnak játékuk fejlesztésében. Rick Carlisle állítólag nagyon hálás a spanyolnak azért, hogy szárnyai alá vette a másik két játékmestert, azonban a vezetőedző aggódik kicsit Calderon egészségi állapota miatt, mivel a játékos jobb bokájában csontzúzódás van.

A Rose-hoz hasonlóan ACL-szakadásából idén visszatérő Lou Williams David Aldridge-dzsal (nba.com) beszélgetett, és elmondása szerint még abban a fázisban van, mikor próbálja visszanyerni a sérülése előtti magabiztosságát. Williams szerint az utolsó pszichikai akadályok nála az első lépésnél, illetve balra indulásnál vannak, mivel ilyenkor a jobb lábára nehezedik az egész testsúlya - ebben szakította el a térdszalagokat. Mivel játéka nagyrészt ezekre, illetve a betörések utáni ütközésekre alapult, ezért nagyon fontos számára, hogy újra teljes mértékben megbízzon testében, de úgy érzi, jó úton halad.

A Miami Heat ikonját, Dwyane Wade-t megkérdezték, hogy ha nyáron kilép a szerződéséből, akkor olyan szerződést köt majd, mint Kobe Bryant vagy nagyobb engedményt ad, mint például Tim Duncan. Wade annyit mondott erre, hogy majd ha odakerül, átgondolja a dolgokat, hogy mi a legjobb neki, illetve a csapatnak, erre LeBron James átszólt, hogy Wade a Kobe-féle szerződést fogja kapni. Wade elmondta, hogy játékosként nagyon örült, mikor látta, mennyit kapott Bryant, mert mindig örömmel tölti el, ha valaki megkapja, amit megérdemel. Úgy gondolja, a Lakers nem véletlenül adott a kosarasnak ennyi pénzt, úgyhogy nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy jó vagy rossz ez a csapatnak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus