Hírmorzsák 2013-12-04 (09:45)

Durant és George október-november hónap legjobb játékosai, Carter-Williams és McLemore a legjobb újoncai. Lawrence Frank már nem Jason Kidd segédedzője, ellentmondó információk az okokról. Kiddet nem sokra tartja a szakma. Kobe tegnap újra a Lakersszel edzett, zsákolt is (videó). Allan Houston neve is bekerült Mike Woodson lehetséges utódjai közé, a vezetőség szerint Shumpert idei teljesítménye is Woodson lelkén szárad. Anthony Davis 4-6 hetes kihagyásra kényszerül, de eltörte a bal kezét Kidd-Gilchrist is. Odom visszatért Los Angelesbe, január közepére lesz bevethető állapotban. Tobias Harris bal bokája ugyanott sérült meg, mint korábban. Rose meniscusának 100%-át sikerült helyreállítani. Kendall Marshall-t a Philly D-Ligás csapata vitte el, a Bulls visszahívta Teague-t.

New York minden nap szolgál valami új hírrel - ezúttal a Brooklyn Nets, ahol Lawrence Frank már nem Jason Kidd elsőszámú segítője. A védekezésért felelős tréner állítólag továbbra is a csapat kötelékében marad, de nem fog a kispadon ülni már a meccseken. Megint ugyanaz volt a probléma, ami már pár héttel ezelőtt is - alapdolgokban volt nézeteltérés közte és Kidd között, ezért döntött úgy Mihail Prohorov, hogy Franket meneszti posztjáról. Érdekesség, hogy Frank hat éves szerződése első évében jár még csak, ráadásul évente több mint 1 millió dollárt rak zsebre átlagban.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Frank mindenben segített volna Kiddnek, lojális volt, de Kidd egy, a szakmai stábnak tartott külön értekezleten nagyon csúnyán elküldte melegebb éghajlatra, és a barátságuk gyorsan háttérbe került emiatt. Stefan Bondy (New York Daily News) pont ellenkezőleg tudja, forrásai szerint Frank nagyon sok mindenkinek nem éppen a tisztelet nyelvén beszélt Kiddről. Chris Mannix (Sports Illustrated) arról számolt be, hogy Kidd nagyon sok edzőnek szúrja a szemét, nem igazán szimpatizálnak vele, és már akkor a bögyében volt a szakmának, mikor tapasztalat nélkül megkapta a Nets vezetőedzői posztját.

A New York Knicksnél most Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint Allan Houston neve merült fel, mint Mike Woodson esetleges utódja - a korábbi vajkezű kosaras jelenleg Steve Mills GM egyik beosztottjaként dolgozik a csapatnál, mint vezetőségi tag. Korábban George Karl már kijelentette, hogy 1 millió dollárért sem vállalná el a Knicks vezetőedzői posztját, de egy meg nem nevezett, most is a ligában dolgozó tréner szerint bárki bármit mond, James Dolan egyike annak a nyolc tulajdonosnak, aki hajlandó is költeni a bajnoki cím reményében, nagyon sokan ugyanis csak a pénz miatt vannak a ligában.

Woodson megbízatásának végét az is jelzi, hogy Ian Begley (ESPN New York) forrásai szerint Millsék úgy gondolják, hogy Woodson miatt nem tud úgy teljesíteni Iman Shumpert, ahogyan egyébként tudna. A forrás szerint a vezetőség úgy érzi, a dobóhátvéd jobb játékos annál, amit jelenleg mutat, de a tréner nem megfelelően használja.

Október-november hónap legjobb játékosai Kevin Durant és Paul George lettek nyugaton és keleten. Durant Oklahomája 11-3-at futott ez idő alatt, ő pedig 28 pontot, 7.9 pattanót és 5.1 gólpasszt átlagolt eközben. George Indiana Pacerse 15-1-gyel a liga legjobb mérlegét tudhatta akkor (is) magáénak, miközben a kiscsatár 23.6 pontot, 6.1 pattanót és 3.1 gólpasszt tett a közösbe fellépésenként.

A hónap újoncainak járó díjat is kiosztották, amelyet ezúttal Michael Carter-Williams és Ben McLemore kaptak. MCW 17 pontot, 7 gólpasszt, 5 pattanót és 3 labdaszerzést átlagolt - ez utóbbival vezeti a teljes ligát, nem csak az elsőévesek között. A Sacramento Kings dobóhátvédje ennél visszafogottabb volt, 9.1 ponttal, 2.9 pattanóval és 0.9 gólpasszal is be tudta söpörni az elismerést.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant két hét után tegnap újra a csapattal edzett. Pau Gasol azt nyilatkozta a Los Angeles Timesnak, hogy Byant nagyon jól nézett ki a pályán, jól mozgott, jó ritmusban kosarazott. Gasol szerint látszik, hogy csapattársa sokat dolgozott egyedül is, és nagyon várja a szerdai edzést. A mai, illetve a holnapi tréning dönt ugyanis arról, hogy pénteken visszatér-e Bryant a Sacramento Kings elleni találkozón. Mike D'Antoni vezetőedző szerint megnézik, hogyan reagál majd ma és holnap, de a tegnapi nap egy nagy lépés volt. Bryant keményen játszott, és nem látott semmi olyan dolgot, ami ne tudott volna megcsinálni. Visszafogott zsákolásáról ezen a linken láthattok videót!

Lamar Odom visszatért Los Angelesbe, miután Rob McClanaghannel edzett két hetet. Bár egy szemtanú állítása szerint még egyáltalán nem áll készen a játékra Odom, hetek óta cikkeznek arról, hogy a Clippers leigazolja a drogproblémákkal is küzdő kosarast, aki a hírek szerint január közepére kerülhet olyan formába, hogy NBA meccsen is bevethető legyen.

Mostanában nem hiányozhat a sérülés rovat sem. Anthony Davis még december második hajnalban sérült meg, a New York Knicks ellen. Tegnap reggel újra megvizsgálták, és az előzetes jóslatok szerint 4-6 hetes kihagyásra kényszerül - azért többre, mint Paul Pierce, mert másik csontja törött el. Az egészen elképesztő az, hogy ma hajnalban Michael Kidd-Gilchrist bal keze is eltört, nála egyelőre még nem tudni, mennyi kényszerpihenő áll előtte.

Közben az Orlando Magic kiscsatára, Tobias Harris átesett egy újabb orvosi vizsgálaton, ami megerősítette, hogy megint ugyanott ficamodott ki a bokája, ami miatt már ki kellett hagynia a szezon elejét is. Nála nem tudni, mikor próbálják meg újra játékba dobni, de azt már a Magic vezetősége kijelentette, hogy ezúttal óvatosabban fognak bánni vele.

A Chicago Bulls sztárjáról, Derrick Rose-ról egy jó hír: a jobb térdén elvégzett műtét állítólag sikeres volt, sikerült a meniscusának 100%-át megmenteni, helyrehozni, ezzel nagyban csökkent az esélye annak, hogy krónikus térdsérülései legyenek később, mint voltak például Brandon Roy-nak.

A Phoenix Suns tavaly draftoltját, Kendall Marshall-t tegnap este a Delaware 87ers vitte el a D-Liga szabadlistájáról, így a Philadelphia Sixers fiókcsapatához került az irányító. Szintén D-Ligás hír, hogy Mike James sérülése miatt a Chicago Bulls visszahívta a D-Ligából Marquis Teague-t.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus