Hírmorzsák 2013-12-05 (08:30)

Kidd-Gilchrist 4-6 hetes kihagyásra kényszerül kéztörése miatt. Frank ügyvédet keres, hogy meg tudjon állapodni a Nets-cel kivásárlásáról. Byron Scottot nem lepte meg, hogy Kidd és Frank nem tudtak együtt dolgozni. Kobe megint edzett, Nash visszatérése még hetek kérdése, Blake-nek pedig a jobb válla fáj. Larry Sanders nightclubos verekedése (videó). A Warriors még nem gondolkodik cserén vagy igazoláson. A Spurs-Wolves mexikóvárosi meccs elmaradt. A Pacerst több mint dupla annyian nézik, mint tavaly ilyenkor.

A Charlotte Bobcats kiscsatárának, Michael Kidd-Gilchristnek ugyanúgy 4-6 hetet kell kihagynia bal kéztörése miatt, mint Anthony Davisnek. Az idén 18 meccs alatt 9.1 pontot és 5.3 pattanót átlagoló kosaras tegnap hajnalban, a Dallas Mavericks elleni találkozón sérült meg.

A Brooklyn Nets egykori segédedzője, Lawrence Frank neves, a szakmában nagy névként kezelt ügyvédet keres, hogy meg tudjon állapodni a Brooklyn Nets-cel kivásárlásáról. Mint ismeretes, Frank 6 éves, nagyjából évi 1 millió dolláros szerződést írt alá a franchise-zal a nyáron, hogy Jason Kidd segédedzője legyen, de tegnap menesztették a posztról, nem lehet ott az edzéseken és a meccseken sem, csak napi jelentéseket írhat, mert nézeteltérése támadt Kidd-del.

A csapat korábbi edzője, Byron Scott a New York Postnak nyilatkozott – Scott egyébként 2002-ben és 2003-ban nagydöntőig vitte a Netset, akkor Kidd játékosként, Frank pedig segédedzőként segítette munkáját. Azt mondta, az kicsit váratlanul érte őt is, hogy ilyen hamar megtörtént az eset, de ismeri mindkét embert, ezért összességében az, hogy nem tudtak együtt dolgozni, nem lepte meg kicsit sem. Amikor ő összerakja a szakmai stábját, akkor azt várja el annak minden tagjától, hogy legyen őszinte és nyitott, de a végső szót ő mondja ki. Kidd és Frank szerinte két nagyon erős akaratú egyéniség, akik közül egyik sem hátrál meg. Scott könnyen elképzelhetőnek tartja, hogy Kidd úgy érezte, Frank átlépte a határokat, és már az ő munkáját végzi részben.

Larry Sanders verekedése, amelyben eltörte hüvelykujját. A Milwaukee Bucks magasembere a fehér ruhás egyén, aki sokat csúszkál és dobálja az üvegeket egy idő után.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant tegnap is edzett, és amennyiben fájdalommentesen vészeli át ezt, illetve a következő éjszakát, úgy szombat hajnalban pályára is léphet a Sacramento Kings ellen, legalábbis Mike D'Antoni vezetőedző elmondása szerint. A tréner azt is hozzátette, hogy Steve Nash még nem áll készen a játékra, nála pár hét is eltelhet, mire visszatérhet újra a parkettre. Ez utóbbi nagy probléma, mivel Jordan Farmart egy hónapra elvesztették combhajlító-szakadás miatt, Steve Blake-nek pedig a jobb vállával vannak gondok - edzésen például bal kézzel kellett dobnia emiatt.

A Golden State Warriors GM-je, Bob Myers a San Jose Mercury Newsnak azt mondta, nem akar még változtatni a csapaton. Myers elmondása szerint még alig pár meccset láttak olyan helyzetben, amikor mindenki egészséges volt, és szerinte nagyon elhamarkodott lépés lenne, ha úgy kezdene el nézelődni a piacon, hogy nem látta huzamosabb ideig azt, mire lehetnek képesek teljes állománnyal.

Nem maradt jutalom nélkül az Indiana Pacers eddigi kitűnő szereplése – 113%-kal nézik többen idén a Pacerst a FOX Sports Indiana csatornán, mint tették azt egy évvel ezelőtt, így a 13-ról a 4. helyre ugrottak elő a televíziós nézettségi listán.

A San Antonio Spurs és a Minnesota Timberwolves egymás elleni, mexikóvárosi összecsapása nem került megrendezésre, miután túl nagy volt a füst a csarnokban, ami állítólag egy tűz miatt keletkezett. A mérkőzést Minnesotában fogják később megrendezni, egyelőre az új meccs időpontja még nincs meg.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus