Hírmorzsák 2014-01-04 (10:30)

Chris Paul 3-5 hetes kihagyásra kényszerül. A Knicksnél és a Clippersnél is gondolkodtak már az Anthony-Griffin cserén. LeBron és Durant a hónap játékosai, Oladipo és Burke a hónap újoncai. Türkoglut hivatalosan is menesztette a Magic. Andre Miller eltiltását visszavonták, de hétfőig így sem lesz a csapattal. A Cavs három lehetőség közül választhat Bynum esetében, állítólag Richard Jefferson is képbe került érte. A Lakers érdeklődött Lowry iránt. A Kings nyáron Klay Thompsonra akar rámenni. D-Liga hírek (Buycks, N'Diaye, Muhammad).

Sokba került a Los Angeles Clippers ma hajnali, Dallas Mavericks ellen aratott győzelme, a találkozót követően ugyanis Doc Rivers vezetőedző bejelentette, hogy Chris Paul 3-5 hetes kihagyásra kényszerül, mivel megsérült a válla. Az irányító a következő napokban további vizsgálatokon fog átesni.

Chris Broussard (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks vezetőségén belül felmerült, hogy felajánlják Carmelo Anthonyt Blake Griffinért cserébe. Állítólag a Los Angeles Clippersnél is beszélgettek már erről a vezetők, de a két csapat még nem kereste meg egymást. Egyik együttes sincs teljesen meggyőződve arról, hogy kellene neki ez a csere, de kettejük közül a Clippers az óvatosabb Griffin elcserélésével, illetve annak következményeivel. A hírek szerint a Knicksnél továbbra is bíznak Melo megtartásában, de garanciát eddig még nem kaptak a játékostól arra nézve, hogy marad a csapatnál, Anthony és Paul pedig régóta szeretnének együtt játszani.

Kevin Durant és LeBron James lettek december hónap legjobb játékosai. James 11-4-et futott a bajnoki címvédő Miami Heattel, miközben ő 24.6 pontot, 8.1 pattanót, 6.9 gólpasszt, 1.64 labdaszerzést átlagolt 58.1%-os mezőnypontossággal. Durant Oklahomája 14-3-as mérleget tudott felmutatni a 2013-as naptári év utolsó hónapjában, és idegenben is 8-1-et repesztettek - mindkettő ligaelső mutató. A Thunder kiscsatára 29.4 pontot, 9.0 pattanót és 4.5 gólpasszt tett a közösbe fellépésenként.

A hónap újoncainak járó díjakat Victor Oladipo és Trey Burke nyerték. Az Orlando Magic hátvédje 12.7 pontos, 4.5 pattanós és 3.8 gólpasszos teljesítményéért kapta az elismerést, míg Burke 14.8 ponttal, 5.9 gólpasszal és 3.1 pattanóval segítette meccsenként a Utah Jazzt.

Az Orlando Magic tegnap este hivatalosan is kitette keretéből Hedo Türkoglut, aki két napnyi waiver után szabadon igazolható lesz.

Marc Stein és Briand Windhorst (mindketten ESPN) úgy tudják, hogy a Cleveland Cavaliers három lehetőség közül választhat Andrew Bynum elcserélésével kapcsolatban. Az egyik a már ismert Los Angeles Lakers-féle szál, a másik az, hogy megtartják a kosarast, és majd a cserehatáridő előtt vagy nyáron próbálják meg újra elcserélni - az off-szezonban is "el lehet dobni" a center szerződésének jövő évi részét -, a harmadik pedig új vonal: a hírek szerint Richard Jeffersont szeretnék a Utah Jazztől.

Ha már eltiltottak, eltanácsoltak: a Denver Nuggets eltörölte Andre Miller két meccses eltiltását. A veterán irányító 6-án visszatér a csapathoz, de így is kihagyja a két meccsét, a hivatalos verzió szerint minden munkavégzés alól fel lesz mentve, határozatlan ideig, személyes indokok miatt - ez annyival jobb neki, hogy fizetést kap, eltiltásnál nem kapna. Adrian Wojnarwoski (Yahoo Sports) forrásai szerint a játékos megbeszélte a dolgot Brian Shaw vezetőedzővel és Tim Connelly GM-mel, továbbléptek a felek.

Már lefutott ügy, de Ken Berger (CBS Sports) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers érdeklődött Kyle Lowry iránt a Toronto Raptorsnél, a tárgyalások azonban nem nagyon haladtak semerre sem. Szintén a kanadaiakhoz tartozik, hogy a D-Ligába, a Bakersfield Jamhez küldték Dwight Buyckst.

Ugyancsak Berger írta azt tegnap este, hogy a Sacramento Kings továbbra sem nyugszik a cserepiacon. A hírek szerint Marcus Thornton vagy Jason Thompson szerződését akarják kipucolni a sapka alól, és ha Rudy Gay kilép szerződésének utolsó évéből, akkor a Pete D'Alessandro által nagyon régóta óhajtott Klay Thompsonra fognak rámenni a nyáron, aki korlátozott szabadügynök lesz. Nekik is volt D-Ligás húzásuk: Hamady N'Diaye-t leküldték a Reno Bighornshoz.

Még egy D-Liga: a Minnesota Timberwolves az Iowa Energy-hez küldte újoncát, Shabazz Muhammadot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus