Hírmorzsák 2014-01-08 (12:00)

Deronnak megint fáj a bal bokája, a hét végéig biztosan nem játszik. Lopez sérülése miatt 5.25 millió dolláros kivételt kapott a Nets. Vucsevics agyrázkódás miatt 1-1.5 hetes kényszerpihenőn. Bynum iránt már csak a Heat érdeklődik? Alley-oop számok az előző két évből. Hinrichot több csapat is vinné, köztük a Warriors. A tegnapi Bulls-sajtótájékoztató további részletei, Hinrich Dengtől, Deng pedig Chicagótól búcsúzott. Motiejunas elvágyódik Houstonból, a Rockets cserélné, ahogy a Bucks is Gary Nealt, illetve a Charlotte is Ben Gordont. Barbosa játékengedélye egyelőre nem érkezett meg. Elküldések, igazolások, D-Liga hírek (Franklin, Seth Curry, Orton, Wayns, Southerland, Cartier Martin, Chris Smith, Ebanks, Dedmon).

Úgy tűnik, nem volt jó döntés, hogy Deron Williams nem műttette meg a bokáit a nyáron, ugyanis az MRI vizsgálatok alapján megint kificamodott a bal bokája. Williams egy kortizon "löketet" kapott mindkét bokájába, illetve az ún. "platelet rich plasma" eljárást is alkalmazták mindkét bokaszalagjánál - ez az, amikor visszafecskendezik a saját, "feljavított" vérét. A jobb bokánál azért volt erre szükség, nehogy az is begyulladjon. Az irányító jelenleg járógipszet visel, és a hétvégén fogják újra vizsgálni állapotát.

Szintén a Netshez tartozik, hogy Brook Lopez egész éves sérülése miatt a liga egy 5.25 millió dolláros kivételt ítélt meg a javukra - ez az ún. "Disabled Player Exception", súlyos sérülések után lehet igényelni a sérült játékos szerződésének bizonyos százalékáig. Amennyiben a Brooklyn felhasználja ezt a lehetőséget - amelyre március 10. a határidő -, akkor az további 20 millió dollár kiadást jelent Mihail Prohorovnak, de előtte ki is kell tenniük egy embert a keretből, mivel jelenleg is 15 főn áll játékosállományuk.

Ha már sérülések: az Orlando Magic centere, Nik Vucsevics agyrázkódást szenvedett. A montenegrói játékosnak több vizsgálaton is át kell esni, mielőtt újra pályáraléphet, ezért legalább 7-10 napot ki kell hagynia.

A Chicago Bulls tegnap este kitette keretéből Andrew Bynumot, de Brad Turner (Los Angeles Times) forrásai szerint a korábbi hírekkel ellentétben a Los Angeles Clippers nem érdeklődik a center iránt, mert nem tetszettek nekik azok a hírek, amik Clevelandből érkeztek a középjátékosról, illetve leginkább hozzáállásáról és csapathangulatra gyakorolt hatásáról. Úgy tűnik, hogy jelenleg a Miami Heat a biztos befutó Bynum esetében - a játékos is szeretne ott játszani, és az együttes is fontolgatja leigazolását.

Bob Finnannek (The News-Herald) más információi vannak, szerinte mindkét együttes ott van még a kalapban. Mindkét csapat a luxusadóban van már most is, úgyhogy többe fájna nekik a Bynum kipróbálása, mint csak a fizetése. A Miami a teljes mini-MLE-t, 3.2 millió dollárt, míg a Clippers 1.19 milliót tud ajánlani Bynumnak.

Sam Amick (USA Today) információi szerint több csapat is megkereste már a Bullst Kirk Hinrichhal kapcsolatban, mivel úgy tűnik, a Chicago nem kifejezetten akar megszakadni a PO-ért - bár ma hajnalban megverték a Phoenix Sunst ettől függetlenül is. Amick úgy tudja, hogy a legnagyobb érdeklődést a Golden State Warriors mutatja a hátvéd iránt, akik Steph Curry mögé keresnek egy megfelelő cserejátékost.

Az említett Bulls-Suns mérkőzéshez tartozik, hogy Leandro Barbosa egyelőre csak a nézőtérről figyelte csapattársait, mivel a FIBA menlevele egyelőre nem érkezett meg, így nincs játékengedélye.

Hinrich is megszólalt egyébként Luol Deng elcserélésével kapcsolatban a ma hajnali, Suns elleni mérkőzést követően. Elmondása szerint köztük nem változott semmi, annyi történt, hogy most már egy másik csapatban játszik barátja, de ettől függetlenül ugyanúgy a barátja marad. Fáj Hinrich-nak is, hogy már nincsenek egy együttesnél, de semmit nem tudnak ez ellen tenni, úgyhogy el kell fogadniuk ezt.

A tegnapi Bulls-sajtótájékoztatón még a következők hangzottak el a tegnap este már általunk leírtak mellett. Az elnök, John Paxson szerint az utolsó pillanatban adott, 3 év 30 milliós ajánlatuk versenyképes, fair ajánlat volt, de megértik, hogy Deng nem fogadta el, és elismerte, hogy nem úgy kezelték Deng múlt szezonvégi kórházi ügyét, ahogy azt kellett volna, vagy ahogyan lehetett volna.

Paxson szerint a vezetőség még nem döntötte el, hogy mi legyen Carlos Boozer sorsa, kivásárolják-e amnesztiával a nyáron. Szerinte nem rebuildel a Bulls, mivel olyan játékosokkal, mint Derrick Rose és Joakim Noah, illetve olyan edzővel, mint Tom Thibodeau, nem beszélhetünk teljes újjáépítésről.

Deng az Instagramján búcsúzott: "Sokszor hallod, hogy "nem tudod" és "nem lesz", de mindent megteszel, ami tőled telik, mert hiszel magadban és a csapattársaidban. A szíved, az eszed és a lelked visz előre minden nap, és minden este mosolyogsz, mert tudod, mindent beleadtál. Köszönöm, Chicago!".

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) szerint Donatas Motiejunas elcserélésén dolgozik a Houston Rockets. A litván magasember képtelen volt játékidőt kiharcolni magának, és elvágyódik - olyan csapathoz akar menni, akik lehetőséget adnak neki a bizonyításra. Érdekesség, hogy Motiejunast is az az Arn Tellem képviseli, aki Ömer Asikot. A török centert hiába próbálták elcserélni a texasiak, nem kaptak megfelelő ajánlatot - kérdés, mi lesz a helyzet a litvánnál.

Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Milwaukee Bucks több együttessel is tárgyalásban áll Gary Nealről. A két éves szerződése első szezonjában járó hátvéd nem vált be a wisconsini gárdánál, ráadásul nemrég összeveszett a csapat egyik oszlopának tekintett Larry Sandersszel is - valószínűleg ez is motiválta a vezetőséget, hogy megpróbálják eltávolítani.

Alex Kennedy (Hoopsworld) forrásai szerint a Charlotte Bobcats nagyon szeretné elcserélni Ben Gordon 13.2 millió dolláros lejáróját, és sok csapattal fel is vették már a kapcsolatot ennek érdekében. Olyan kosarast, kosarasokat szeretnének helyette kapni, akik segíthetnek abban, hogy idén, fennállása során másodjára rájátszásba jusson a Bobcats, amely jelenleg a keleti konferencia 7. helyén áll.

Elküldések, igazolások, D-Liga hírek

Az Atlanta Hawks Cartier Martinnak köszönte meg az eddigieket. A kosaras 25 meccsen átlag 17.5 percet játszott, és 6.6 pont mellett 2.0 pattanót tett be a közösbe mérkőzésenként.

A Philadelphia Sixers úgy döntött, hogy Daniel Ortont kiteszi keretéből - a center szerződése ma vált volna garantálttá, ezt akarták elkerülni Phillyben.

A Los Angeles Clippers tegnap kitette keretéből Stephen Jacksont - a hírek szerint a szintén nem régiben "kiebrudalt" Maalik Waynst visszavárják egy 10 napos szerződéssel.

A New Yorkból menesztett Chris Smith a Los Angeles D-Fenders együtteséhez szerződik a közeljövőben. Szintén a D-Fendershöz tartozik, hogy játékosuk, James Southerland több NBA csapattal is találkozott Renóban, a D-Liga "bemutatóján", és többen érdeklődnek az idén már a Charlotte Bobcatsnél megforduló játékos iránt.

Ugyanezen a renói meetingen Devin Ebanks iránt is komoly érdeklődés mutatkozott - a Texas Legends kosarasával a Philadelphia Sixers ült le beszélgetni.

A Golden State Warriorstól az év korábbi részében kitett Dewayne Dedmonnak is lehet visszaút - a hírek szerint az oaklandiek is szeretnék visszaigazolni, de további két csapattal is meetingelt Dedmon Renóban.

A Memphis Grizzlies által kirakott Seth Curry a Santa Cruz Warriorshoz fog visszamenni. A kosaras már megfordult az együttesnél idén, majd a Grizzlies leigazolta. A Memphis arra kérte Curry-t, hogy várjon három napot, miután kitették, de úgy döntöttek végül, hogy nem adnak neki 10 napos szerződést.

A Memphis egyébként visszahívta a Fort Wayne Mad Antstől Jamaal Franklint, aki csak a már említett renói összejövetelen játszott lent.

És végül, de nem utolsó sorban: alley-oop számok az utolsó két évben:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus