Hírmorzsák 2014-01-11 (21:30)

Holiday fáradásos törés miatt határozatlan időre kiesett a játékból. Eric Gordont cserélné a Pelicans. Bledsoe-t megműtötték. Rondo január 17-én szeretne visszatérni, Kobe-t és Nash-t pedig január végére várja D'Antoni. Love a Lakershez szerződne jövő nyáron. A Clippers érdeklődik Bynum iránt. A Rocketset már nem érdekli Deron Williams. JR Smith reakciói testvére elcserélésére kiverték a biztosítékot Dolannél. Silver szezon közben minitornát rendezne a négy legjobban álló csapatnak. 10 napos szerződések (Cartier Martin, Nunally), D-Liga hírek (Shengelia, Nedovics, Franklin, Lorenzo Brown)

Tegnap este jelentette be a New Orleans Pelicans, hogy irányítójuk, Jrue Holiday jobb sípcsontjában fáradásos törést észleltek, emiatt határozatlan időre kiesett a játékból.

Szintén a Pelicanshez tartozik, hogy a Sporting News információi szerint erősen próbálják elcserélni Eric Gordont. Több csapatot is megkerestek már a hírek szerint, és háromcsapatos ötleteket is próbálnak véghez vinni. A dobóhátvéd idén egyelőre egészséges, de játéka elmarad a tőle korábban megszokottaktól. Egy meg nem nevezett csapatvezető az újságnak azt nyilatkozta, hogy messze nem ér annyit Gordon, mint amennyi fizetése  - a következő két évben még összesen 30 millió dollár -, és egyértelműen a kontraktusa miatt nem tudják mozdítani a játékost.

A Phoenix Suns hátvédjét, Eric Bledsoe-t tegnap megműtötték Phoenixben. Az operáció állítólag sikeres volt, a játékos azonnal megkezdi a rehabot, és egyelőre úgy készül a csapat és Bledsoe is, hogy visszatérése lehetséges a szezon második felében.

A Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo mindenképpen vissza akar térni még a februári All-Star gála előtt, sőt, Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a játékos január 17-én, a Los Angeles Lakers elleni hazai összecsapáson szeretné megkezdeni idei szezonját.

Ha már szóba került a Lakers, akkor itt kell megemlíteni, hogy Mike D'Antoni vezetőedző reményei szerint Steve Nash és Kobe Bryant egyszerre, az aranysárga-lilák hétmeccses idegenbeli túrája után, január 28-án, az Indiana Pacers ellen térnek vissza.

Még mindig Lakers: továbbra is szeretnék elcserélni Pau Gasolt, ám nem hajlandóak olyan szerződést átvenni, amely tovább nyúlik, mint 2015 nyara, és egyelőre még mindig elég borsos ellenértéket kérnek a spanyolért. Egy keleti konferenciában dolgozó GM Ken Bergernek (CBS Sports) azt nyilatkozta, hogy mindenki tudja, 2015-ben Kevin Love a Los Angeles Lakershez akar aláírni.

A korábbi hírekkel ellentétben Broderick Turner (Los Angeles Times) úgy tudja, a Los Angeles Clippers nagyon is szeretné leigazolni Andrew Bynumot, és a vezetőségben már folynak is a beszélgetések ennek lehetőségéről, illetve a feltételek megteremtéséről.

Az előbb már említett Ken Berger (CBS Sports) jelentette, hogy forrásai szerint a Houston Rockets már nem érdeklődik Deron Williams iránt. A Rockets és a Brooklyn Nets pár hete felvették egymással a kontaktot egy esetleges Ömer Asik, Jeremy Lin és Williams köré épülő üzlet miatt, ám mindkét fél úgy döntött végül, hogy mégsem lépik meg a cserét. A Nets irányítója azóta mindkét bokájába többször is injekciót kapott, a texasiak pedig egészségi állapota miatt már próbálkozni sem akarnak Williamsszel.

Frank Isola (New York Daily News) információi szerint JR Smith akkor esett ki a pixisből James Dolan tulajdonosnál, amikor négyszemközt és a nagy nyilvánosság előtt is kritizálta a New York Knickst, amiért kitették keretükből testvérét, Chris Smith-t. A csapat állítólag rögtön azután kezdte el árulni JR-t, miután megbeszélték a Smith testvérekkel Chris elküldését.

Nemsokára, február elsején Adam Silver átveszi a komisszári címet David Sterntől, és újításokat vezetne be az NBA új teljhatalmú ura. Silver egyik ötlete állítólag az, hogy a szezon felénél a négy legjobb csapat egy minitornát játsszon egymással, egyenes kieséses rendszerben. A meccsek eredményei nem számítanának be az alapszakaszba, de az elképzelések szerint növelné az érdeklődést a szezon második fele előtt. A jutalomról egyelőre nem tudni semmit.

10 napos szerződések

A Chicago Bulls 10 napra aláiratta Cartier Martint - a kosarast nemrég tette ki keretéből az Atlanta Hawks.

A Renóban rendezett D-Liga összejövetelen mutatott jó teljesítményének köszönhetően James Nunally felhívta magára a figyelmet - a RealGM forrásai szerint az Atlanta Hawks akarja kipróbálni a csatárt egy 10 napossal.

D-Liga

A Brooklyn Nets visszahívta a Springfield Armortól Tornike Shengeliát. A grúz kiscsatár mostani "küldetésén" két meccset játszott lent - 9.5 pontot, 5.0 pattanót és 1.5 blokkot átlagolt.

A Golden State Warriors a Santa Cruz Warriorstól hívta vissza Nemanja Nedovicsot. December 28-án küldték le a szerb irányítót, három mérkőzésen 11.7 pontot, 3.0 gólpasszt, 2.3 pattanót és 1.67 labdaszerzést átlagolt.

A Philadelphia Sixers is úgy döntött, hogy Lorenzo Brownnak most náluk a helye - játékost visszahívták a Delaware 87erstől.

A Memphis Grizzlies viszont úgy gondolta, hogy Jamaal Franklinnek jobb lesz, ha játéklehetőséget kap - a hátvédet a Fort Wayne Mad Antshez irányították. Franklin összesen egy meccset játszott lent, január 5-én 15 pontot, 4 pattanót és 2 gólpasszt szerzett a Santa Cruz ellen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus