Hírmorzsák 2014-01-17 (11:45)

Nick Young eltiltást, Len és Marcus Morris pénzbüntetést kapott, Young és Len is nyilatkozott a történtekről. Manny Harris a Lakersnél. Prohorov szerint van esélyük idén is bajnoki címet nyerni, bízik a szakmai stábban és nem akarja eladni a csapatot. Kidd: "azt sem tudtam, hogy van, aki kritizál". Stern szerint talán itt az ideje, hogy finomhangolják a draftrendszert, Silver egy esetleges Seattle-i csapatról, az európai terjeszkedésről és Amerikán kívüli befektetőkről beszélt. Oden jól érzi magát, nem foglalkozik a térdével. Gerald Wallace és Caron Butler is nagyon kifakadtak amiatt, hogy keveset játszanak. Reggie Jacksonnal jobban megy a Thundernek, mint tavaly. A Kings ezentúl elfogadja fizetőeszközként a Bitcoint. Ivan Johnson iránt több csapat is érdeklődik. Crittenton egyre lejjebb csúszik, ezúttal drogterjesztés miatt van börtönben.

A Los Angeles Lakers swingmanjét, Nick Youngot egy meccsre eltiltotta a liga, amiért megütötte Goran Dragicot a Phoenix Suns elleni találkozó második negyedében történt tömegjelent közben. Alex Lent, aki Flagrant 2-s hibát követett el Youngon - innen indult az egész -, és ki is küldték a meccsről, 15.000 dollár befizetésére kötelezték, míg Marcus Morrisnak 25.000 dollárt kell befizetnie az indulatok továbbszításáért.

Young azt nyilatkozta a Valley of the Sunsnak, hogy felkapta a vizet, ahogy mindenki más tette volna, de nem akarta megütni Dragicot, semmi baja nincs a szlovénnel, csak arrébb akarta lökni az embereket az útból és így sikerült. Nem akart Dragiccsal semmit, így sajnálja a történteket. Len azt nyilatkozta az Arizona Republicnak, hogy a labdát akarta megszerezni, blokkolni akart, de túl későn kezdte meg a mozdulatot és ez lett belőle, nem akarta arcon vágni Youngot. Tudta, hogy a Lakers játékosa neki fog menni, megpróbál revansot venni, de Len szerint semmi probléma nincs ezzel, tiszteli ezt.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy leigazolták a tegnap már beharangozott Manny Harrist, aki a D-Liga egyik, ha nem a legjobb játékosa idén.

A Brooklyn Nets tulajdonosa, Mihail Prohorov hisz a pozitív gondolkodás fontosságában. Elmondása szerint még mindig szentül hiszi, hogy van esélyük bajnoki címet nyerni idén. Úgy gondolja, azért szeretik az emberek a sportot, mert megjósolhatatlan, úgyhogy nem tudja megmondani, mi lesz a rájátszásban, de szerinte elképzelhető, hogy megnyerik a bajnokságot. Azt is elmondta, hogy hiába volt gyenge a Nets szezon elején, nem tervezett változásokat, bízik Billy Kingben és Jason Kiddben is, és nem tervezi, hogy a közeljövőben eladja a csapatot.

A Nets vezetőedzőjét, Jason Kiddet arról az állítólagos telefonhívásról kérdezték, amelyben Prohorov azt javasolta neki, ne foglalkozzon a kritikákkal. Kidd erre annyit mondott: "nem is tudtam, hogy vannak, akik kritizáltak".

A még posztján lévő komisszár, David Stern és utódja, Adam Silver is nyilatkoztak Londonban. Stern szerint a lottery-rendszer jó, de talán ideje, hogy átnézzék a pontos részleteket, és kissé alakítsanak azon. Azt is hozzátette azonban, hogy ez már Silver feladata lesz, majd kiderül, mit akar az új commish.

Silver két témát feszegetett. Egyrészt elmondta, hogy a megfelelő körülmények között szeretne újra NBA csapatot Seattle-ben. Másrészt a terjeszkedésről beszélt: ha Európa felé nyitnak, akkor egész divíziót szeretne, nem csak egy csapatot, és továbbra is várnak külföldi befektetőket - a hírek szerint kínai, közel-keleti és latin-amerikai befektetőcsoportok is érdeklődnek csapatok iránt.

A Miami Heat centere, Greg Oden több mint 4 éves kihagyás után tegnap hajnalban visszatért, és a Sun-Sentinelnek elmondta, nem aggódik már térdei miatt, nem törődik azzal, mi lesz, csak jól akarja érezni magát a pályán, és játszani akar. Azt is hozzátette, hogy kicsit fáj a térde, de csak a szokásos, semmi olyan, amit ne bírna ki - mindig fáj a térde minden edzés után. Pat Riley elmondása szerint a terv nem változott, a kondíció javítása és az erősítés a legfontosabb feladatok most Odennel kapcsolatban, ha ezeket nem képes elvégezni, akkor nem fog játszani.

A Boston Celtics kiscsatára, Gerald Wallace új kenyéradójánál sem érzi jól magát - mindössze 22.1 percet átlagolt az eddigi találkozókon. Wallace elmondása szerint ez az idény arculcsapás számára, meg kell változtatnia a játékát és ezen kell dolgoznia folyamatosan. Ez mentálisan a legnehezebb szerinte, mert az agyának két oldala van, ami harcol egymással: az egyik azt gondolja, hogy még mindig azon a szinten tud játszani, ahol korábban, a másik miatt viszont kétségek merülnek fel saját magával szemben.

Wallace azt is elmondta, hogy a büszkeségének sem tesz jót az, hogy folyamatosan padozik. 17-18 percet játszik mostanában meccsenként, így a padról figyel. Tudja, hogy képes még jó teljesítményre, és olyanokat kell néznie, akik nem adnak bele mindent a pályán, olyanokat, akik nem tisztelik ezt a játékot, és akik nem a csapatra gondolnak elsősorban. Ez nagyon nagyon idegesíti, és párszor ki is verte nála már a biztosítékot, de el kell fogadnia ezt a helyzetet.

Nemcsak Wallace, hanem Caron Butler is kibukott, mivel ő sem játszik annyit a Milwaukee Bucksnál, amennyit szeretne. A kiscsatár a Journal-Sentinelnek elmondta, amikor az együtteshez érkezett, azt mondták neki, hogy nagyon sokat fog játszani, és ő nagyon sokat is szeretne játszani, mert szeretné segíteni a csapatot. Doug Russell (WTMJ Radio) is beszélt Butlerrel, neki kicsit keményebben fogalmazott a kosaras: "ha valahova elcserélnek, az csak jobb lehet, mert ennél rosszabb már nem jöhet". Butler azt is hozzátette, hogy nem adta azért még fel a Bucksnál sem.

Egy kis érdekesség: Reggie Jacksonnal a fedélzeten jóval jobban muzsikál idén az Oklahoma City Thunder kezdőötöse, mint tette azt tavaly - akkor -31.4 pont volt a mutatójuk 100 támadásonként, ez idén +8.9 pontra változott.

A Sacramento Kings lett az első profi klub, amelyik elfogadja a Bitcoin digitális fizetőeszközt.

A jelenleg Kínában pattogtató Ivan Johnsonnak az NBA-szezon kezdetén nem sikerült csapatot találnia, ám az Atlanta Journal-Constitution forrásai szerint több együttes, köztük az Atlanta Hawks is érdeklődik a magasember iránt, aki szabadügynökként igazolható lesz, amint véget ér a kínai bajnokság.

A TMZ forrásai szerint Javaris Crittenton még lejjebb csúszik a lejtőn. A volt NBA-játékost nemrég tartóztatták le Atlantában, és állítólag egy elég kiterjedett drog-hálózatban játszott szerepet, amely nagy mennyiségű kokaint és marihuánát terített a környéken.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus