Hírmorzsák 2014-01-22 (10:30)

Garnett Rondo visszatérésével kapcsolatban nyilatkozott. Kobe jobban kedvelte a régi idők kosárlabdáját, szerinte jóval képzettebbek voltak a játékosok. A Celticsnél Bradley (boka) és Bayless (lábujj) maródi, Vander Blue 10 napra lehetőséget kap a Bostontól. Stephenson újra floppolt, ezúttal 5.000 dollárért. Mike Jamest visszaigazolta a Bulls, Hinrich hosszabb időre kieshet combhajlítója miatt. LeBronnak "Durant-figyelő" van a telefonjára telepítve. Gay jól játszik a Kingsben, de a hosszabbításról még nem tárgyalt a csapattal. Belinellinek voltak jobb ajánlatai is a nyáron, de győzni és fejlődni akar, ezért választotta a Spurst. McCallumot visszahívta a Kings a D-Ligából.

A Brooklyn Nets erőcsatára, Kevin Garnett Rajon Rondóról nyilatkozott a New York Postnak még múlt héten, amikor az irányító visszatért a parkettre. KG annyit mondott, hogy nagyon örül annak, hogy "kis testvére" visszatért. Figyeli a bostoni eseményeket azóta is, mióta elcserélték a Netshez, és tudja, mennyire szeretne Rondo segíteni csapatának, mennyire akart már játszani. Aggódik az egészsége miatt, de szerinte az irányító ismeri a szervezetét, tudja, hogy mennyit bír.

Ha már a Celtics, akkor meg kell említeni, hogy 10 napos szerződést fognak kötni Vander Blue-val. A Bostonnak hátvédgondjai lehetnek a közeljövőben, mivel Avery Bradley ma kificamította a bokáját, Jerryd Bayless lábujjsérülése miatt hagyhat ki pár meccset, Rondo pedig továbbra is perclimittel játszik. Blue egyébként hétfőn 35 pontot dobott a D-Ligában.

Az Indiana Pacers dobóhátvédjét, Lance Stephensont 5.000 dollárra büntette a liga, miután másodjára figyelmeztették idén flop miatt a tegnap hajnali, Golden State Warriors elleni mérkőzést követően.

Azt nem lehet mondani, hogy LeBron James nem veszi komolyan az MVP címért folytatott küzdelmet: a ma hajnali, Boston Celtics elleni sikert követően nyilatkozatában felolvasta Kevin Durant statisztikáit - a Thunder fél órával később kezdett a Portland TrailBlazers ellen -, és elmondása szerint telepítve van nála a "KD figyelő", azaz azonnal megkapja, hogy milyen teljesítményt nyújtott ellenfele.

A Chicago Bulls leigazolta Mike Jamest - azt egyelőre nem tudni, hogy a szezon végéig vagy csak 10 napra. Az irányító a chicagói együttesnél töltötte a szezon elejét, majd Derrick Rose újabb komoly sérülését követően kirakták keretükből, hogy DJ Augustin kapjon helyette lehetőséget. James most azért térhetett vissza, mert a vezetőség úgy gondolja, Kirk Hinrich hosszabb időt lesz kénytelen kihagyni, miután a Los Angeles Lakers elleni találkozón meghúzódott a combhajlítója.

Ezen a bizonyos Bulls - Lakers összecsapáson ott volt Kobe Bryant is, akit magáról a játékról kérdeztek. Az aranysárga-lilák sztárja elmondása szerint jobban kedvelte a régi idők keménykedős játékát, mert egyszerűen azon nőtt fel. Manapság jóval kevesebb a fizikalitás a kosárlabdában, és néhány mostanában befújt flagrant hibát undorítónak tart, szerinte egyszerűen nem lehet hozzáérni úgy a támadójátékoshoz, hogy az ne legyen azonnal flagrant.

Szereti a fizikai kontaktot, és szerinte a jó védőjátékosok ezzel mind így vannak. Kobe úgy gondolja, hogy régen a játékosok sokkal képzettebbek voltak, mint manapság. Ma bárki bejuthat a festékbe, mert nem lehet hozzáérni. Régen már a periméteren elkezdték a "szondázást" a védők, és ha valaki eredményes akart lenni, mindkét oldalra kifejezetten jól kellett cselezni, a centermozgást is ismernie kellett, és kellett a középtávoli tempó is, mert senki nem akarta, hogy a palánk alatt agyonverjék a magasemberek.

A San Antonio Spurs olasz játékosa, Marco Belinelli a Spurs Nationnek azt mondta, voltak anyagilag jobb ajánlatai, mint az a két éves, 5.6 millió dolláros szerződés, amit a San Antoniótól kapott, de a lehetőség, hogy az egyik legjobb csapatban, a példaképe, Manu Ginobili mellett játszhat, nagyobb súllyal nyomtak a latba döntésénél. Belinelli azt mondta, tudja, hogy fontos a pénz, de még fiatal, fejlődni és nyerni akar, a pénz meg majd jön később.

A Sacramento Kings kiscsatárának, Rudy Gay-nek eddig idén kifejezetten jó szezonja van, mióta új csapatához került - ma hajnalban 41 pontos karriercsúcs-beállítása volt a Pelicans ellen, és a Kingsben januárban 59.3%-os TS%-kal dolgozik. Gay jövőre 19.3 milliós játékosopcióval rendelkezik, de Sam Amick (USA Today) forrásai szerint még nem kezdte meg a tárgyalásokat a Sacramentóval egy esetleges hosszabbításról.

Szintén a Kingshez tartozik, hogy Ray McCallum visszatért a D-Ligából - a Reno Bighornsnál idén 20.0 pontot és 4.3 gólpasszt átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus