Hírmorzsák 2014-01-23 (21:15)

Leonard 3-4 hetet hagy ki kéztörése miatt. Jeff Van Gundy szerint törölni, de legalábbis csökkenteni kellene a back-to-back meccsek számát. Deron továbbra is a padról érkezik majd. Carmelo összeszólalkozott egy drukkerrel a Sixers elleni meccsen. Wade ma este sem játszik a térde miatt, Spoelstra szerint még nem kell pánikolni. Ainge-ék megpróbáltak hosszabbítani Rondóval, de a GM tudja, hogy a játékosnak nincs értelme idő előtt aláírni. A Spurs elküldte Malcolm Thomast, hogy igazolhasson, Othyus Jeffers a kiszemelt. A Sixers második 10 napost is ad Dedmonnak.

Viszonylag jó hír a San Antonio Spursért szorítóknak, hogy a vizsgálatok után kiderült, Kawhi Leonard sima csonttörést szenvedett a kezében, így 3-4 hetes pihenőre kényszerül mindössze.

Szintén a Spurshöz tartozik, hogy megváltak Malcolm Thomastól. A december 3-án igazolt erőcsatár mindössze egy meccset játszott a San Antoniónál - a Bucks ellen pár napja 2 pontot, 9 pattanót és 2 blokkot jegyzett 14 perc alatt. A Spurs D-Ligás csapatánál, az Austin Torosnál 10 mérkőzésen 15.2 pont, 9.4 pattanó és 2.4 blokk voltak a mutatói.

A döntés egyébként nem véletlen: Tiago Splitter, Danny Green és most már Leonard is a sérültlistán van, igazolni azonban nem tudtak, fel kellett szabadítaniuk egy helyet a keretben. Thomas lett az áldozat, a kiszemelt pedig Marc Stein (ESPN) forrásai szerint Othyus Jeffers, aki jelenleg a D-Ligában, az Iowa Energynél játszik.

A Miami Heat drukkerei már kevésbé lehetnek nyugodtak, mint a Spursnél, mivel Dwyane Wade ma este, a Los Angeles Lakers ellen sem játszik, zsinórban negyedik találkozóját hagyja ki térdfájdalmai miatt. A kétszeres címvédő 6-6-tal áll mindössze dobóhátvédje nélkül. Erik Spoelstra vezetőedző elmondta, hogy még nem tudja, játszik-e játékosa vasárnap, a San Antonio ellen, de szerinte nincs még ok a pánikra.

A Brooklyn Nets sztárja, Deron Williams azt nyilatkozta Stefan Bondynak (New York Daily News), hogy továbbra is a kispadról fog beállni, nem veszi vissza helyét a kezdőcsapatban - Williams a New York ellen tért vissza bokasérüléséből magyar idő szerint 21-én hajnalban, de akkor is és tegnap hajnalban, a Magic ellen is a kispadon kezdett.

Ha már szóba került a Knicks, akkor folytassuk velük. Carmelo Anthony láthatóan egyre idegesebb - a kiscsatárnak ma hajnalban, a Philly elleni mérkőzés végefelé szólt be egy drukker, hogy "szép védekezés volt, Melo". A kiscsatár válasza is egyszerű volt: "b*zd meg magad". A mérkőzés után egy szurkoló azt tweetelte, hogy nagy Sixers-drukker, és sikerült belemásznia Melo agyába.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge egy bostoni rádióműsorban azt nyilatkozta, hogy már beszélgettek Rajon Rondóval a hosszabbításról, viszont ugyanez a diskurzus lejátszódik majd idén nyáron és szerinte jövő nyáron is. Azt is hozzátette, hogy nem tudja, az irányító aláír-e egy hosszabbítást, de majd az idő megválaszolja ezt a kérdést.

Ainge beszélt arról is, hogy a kollektív szerződés elég világosan behatárolja, mit ajánlhatnak neki és mit nem. Szerinte nem arról van szó, hogy Rondo nem akar náluk maradni, de pénzügyileg nem éri meg neki most aláírni - ettől függetlenül megpróbálták. A GM azt is elmondta, hogy úgy gondolja, Rondo a sztároknak megfelelő pénzt, azaz maximum közeli gázsit fog kapni következő szerződésekor.

A Philadelphia Sixers valószínűleg egy második 10 napos szerződést is ad Dewayne Dedmonnak. A magasember meggyőzte Brett Brown vezetőedzőt, aki azt nyilatkozta, hogy tetszenek neki Dedmon fizikai adottságai, elkötelezettsége és az az energia, amivel játszik. Dedmon első 10 naposa ma este jár le.

Végül pedig egy érdekes gondolat Jeff Van Gundytól. A korábbi védekezőspecialista tréner egy telefoninterjúban elmondta, nagyon sajnálja a szurkolókat, hogy olyan gyakran kell back-to-back mérkőzéseket nézniük, amik nagyon sokszor langyos, kevés energiabevitellel lehozott találkozók, amelyeken a csapatok a legkevésbé sem akarnak megszakadni. JVG szerint a ligának nem szabadna engednie, hogy ilyen mérkőzések legyenek, de legalábbis csökkenteni kellene a számukat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus