Hírmorzsák 2014-01-26 (21:45)

Morey a Rockets-bérletesekkel beszélt: Asik valószínűleg 2015-ig marad a Houstonnál, Moriejunas iránt sokan érdeklődnek, Parsons szerződéséről még nem döntöttek, de meg akarják tartani, Royce White kiválasztását tartja a legrosszabb döntésének, Battier pedig visszatérhet majd a vezetőségbe, ha abbahagyja a játékot. Bernard King örül, hogy Melo döntötte meg a franchise-rekordját. Ray Allen csak a szép emlékekre gondol a Bostonnal kapcsolatban, szerinte jó döntést hozott tavaly, de nem(csak) azért, mert nyertek. Manny Harris kapott második 10 napost, Darius Morris viszont nem. D-Liga hírek (Faverani, Goodwin, Ledo)

A Houston Rockets GM-je, Daryl Morey a csapat bérleteseivel beszélgetett a Memphis Grizzlies elleni, tegnap hajnali mérkőzés előtt. Morey több témát is érintett, amelyek közül Ömer Asik volt az egyik. A GM azt mondta, hogy megpróbálták a törököt elcserélni decemberben, mivel tudták, hogy kezdő akar lenni. Mivel azonban a többi csapat nem adott érte olyan ajánlatot, ami jó lett volna számukra, így jelen állás szerint nagyon komoly esélye van annak, hogy Asik 2015 nyaráig marad a Houston játékosa.

Asik mellett Donatas Motiejunas szerepelt a legtöbbet a cserepletykákban. Morey azt mondta erről, hogy ez természetes. Ha van egy játékos, aki a többi csapatnak tetszik, 7 láb magas, ráadásul alig játszik, akkor nagyon sok megkeresés érkezik iránta - ahogy ez meg is történt állítása szerint a litván esetében -, mert a többi gárda úgy gondolja, most lehet olcsón megszerezni. Morey azt mondta, hogy hisznek benne, és szeretné megtartani, mert nagyon nehéz egy ilyen magas, ilyen képzettségű játékost szerezni évi 1 millió dollárért.

Szóba került Chandler Parsons is, akiről Morey azt mondta, hogy nagyon érdekes választás előtt állnak. Lemondhatnak arról, hogy jövőre nagyon kevés pénzért még megtartsák, de akkor korlátozott szabadügynök lesz idén nyáron, tehát meccselhetnek érte minden ajánlatot. A másik opció az, hogy még egy évig olcsó lesz Parsons, utána viszont oda ír alá, ahova akar. Morey szerint mindkét forgatókönyvnek vannak előnyei és hátrányai is. Annyit tudnak, hogy Parsons nagyon sokat fog keresni, és szeretnék megtartani.

Legrosszabb GM-i döntésének Royce White-ot mondta, aki az egyetlen első körös játékos, aki soha nem játszott egy percet sem a ligában, és nem egy külföldi, európai kosaras. Ez mutatja Morey szerint, hogy nagy kockázatot vállaltak vele.

Még egy témakörre kitért Morey: elmondása szerint azok közül a játékosok közül, akik megfordultak a Rocketsben a regnálása alatt, Shane Battier lenne a legjobb vezetőedzőnek, viszont ő már megmondta, hogy nem akar tréner lenni, mert szerinte nagyon sok időt felemészt az a munka. Battier egyelőre nem döntött arról, hogy mit akar csinálni karrierje befejezését követően, viszont egy vezetőségi állás talán érdekelné, és a Houston is nagyon szívesen beszélgetne erről a jelenleg a Heatnél játszó kosarassal.

Ha már a Heat: Ray Allen a Boston Globe-nak nyilatkozott a tavalyi bajnoki címmel kapcsolatban. Minden idők egyik, ha nem a legjobb tripladobója azt mondta, hogy senkinek nem akart bizonyítani, mert amikor meghozta a döntést, hogy Bostonból Miamibe igazol, tudta, hogy együtt kell élnie ennek a döntésnek a következményeivel. Tudta, hogy jó helyzetbe kerül, mert egy olyan csapatban játszhat, ahol nyerhet, és akik elfogadták, és erre koncentrált leginkább, semmi másra.

Allen azt is hozzátette, hogy Bostonban töltött minden pillanata csodálatos volt, és minden ott átélt pillanat hozzásegítette ahhoz, hogy most ott legyen, ahol. Tudták mindannyian, hogy nem fog örökké tartani a Celticses korszak, nem is ott kezdték a pályafutásukat, de ettől függetlenül nagyon jó érzés számára visszagondolni azokra az időkre és a szép emlékekre.

Bernard Kinget egy telefoninterjúban kérdezték arról, hogy mit gondol Carmelo Anthony rekorddöntéséről - King 60 ponttal tartotta a franchise-rekordot, ezt döntötte meg Melo 62-vel. King azt nyilatkozta, hogy nagyon jó érzés volt számára látni, hogy Anthony ilyen jól játszott - egy elég hosszú összefoglalót látott a mérkőzésről, illetve a sztár teljesítményéről. Úgy nézett ki számára, hogy minden megy ezen az estén Melónak, és tudta, milyen extázisba kerülhetett a kiscsatár, mert ő is ugyanebben volt a 60 pontos estéjén. Azt is elmondta King, hogy örül, hogy Anthony döntötte meg a rekordját.

A Los Angeles Lakers egy második 10 napos szerződést is adott Manny Harrisnek. A dobóhátvéd, aki a D-Liga talán legjobb játékosa volt idén, 5 meccsen lépett eddig pályára az aranysárga-liláknál, és mérkőzésenként 20.9 perc alatt 6.4 pontot, 3.6 pattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt.

A másik Los Angeles-i csapat, a Clippers viszont úgy ítélte meg, hogy Darius Morrisszal nem akar tovább kísérletezni, így a hátvéd nem kapott újabb 10 napos szerződést. Morris természetesen szabadon igazolható innentől, a Clippers pedig 14 játékossal rendelkezik, van egy szabad helyük igazolni.

D-Liga hírek

Ahogy arról már reggel beszámoltunk, Vitor Faveranit leküldte a Maine Red Clawshoz a Boston Celtics, de egy meccs után vissza is hívták - ezen a mérkőzésen a brazil center 13 pontot, 7 pattanót, 3 gólpasszt és 1 blokkot jegyzett 26 perc játék alatt.

A Phoenix Suns úgy döntött, hogy visszahívják Archie Goodwint a Bakersfield Jamtől. Az újonc dobóhátvéd két meccsen 29.5 pontot, valamint 6.0 pattanót átlagolt mérkőzésenként 44.0 perc alatt.

A Dallas Mavericks visszaküldte a Texas Legendshez Ricky Ledót.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus