Hírmorzsák 2014-02-03 (21:45)

Lowry és Dragic lettek a hét játékosai, Kidd és Joerger a hónap edzői. A Bullsnál szinte bárki eladó, kivéve Noah-t. Boozer többet akar játszani, főleg a meccsek végén. Hivatalos Vujacic (Clippers) és Morris (Grizzlies) 10 napos szerződése is. A Sixers visszahívta a D-Ligából Lorenzo Brownt, elengedték Dedmont, és leginkább Turnert cserélnék el a deadline előtt. Vogel szerint sok a hasonlóság a Pacers és a Seahawks között. Deron Williamsnek nincs még rendben az önbizalma. A Kings nem akar tovább tankolni, inkább javítanák az állományukat. Chad Ford szerint legendás deadline következik. Exum Kobe-val fog beszélgetni a középiskolából az NBA-re való átállásról. Jenkins derekát megműtötték, idén már nem játszik. Megvan a világbajnokság csoportbeosztása.

Az idei All-Star gála talán két legnagyobb hiányzója, Kyle Lowry és Goran Dragic lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. A Raptors 3-1-es héten van túl, mialatt Lowry 25 pontot, 8 gólpasszt és 2.3 labdaszerzést átlagolt. A Suns tökéletes, 4-0-s hetet futott, a szlovén hátvéd pedig 26.8 pontot és 6.0 gólpasszt jegyzett találkozónként, miközben 69.2%-kal dobott a triplavonalon túlról, és 63.9%-kal a mezőnyből.

A Brooklyn Nets vezetőedzője, Jason Kidd, illetve a Memphis Grizzlies trénere, David Joerger lettek a hónap edzői. Két nagyot javuló együttes edzőiről van szó, hiszen a Brooklyn már rájátszást érő helyen van úgy is, hogy a hónap végén kicsit kifulladtak - 10-3-as mérleget azért így is fel tudnak mutatni januárban -, míg a Memphis már ott lohol a nyugati 8. hely nyomában 12-3-as évkezdetének köszönhetően.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) forrásai szerint a Chicago Bulls hajlandó csereötletekről tárgyalni, kivéve akkor, ha az őket megkereső csapat Joakim Noah-t szeretné. Mellette a hírek szerint Taj Gibson, Jimmy Butler és Tony Snell azok, akiket megtartanának, de ha jön valami soha vissza nem térő lehetőség, akkor az ő elcserélésük is lehetséges, egyedül a francia center az, akitől semmi esetre sem fognak megválni.

A csapat erőcsatára, Carlos Boozer KC Johnsonnak (Chicago Tribune) azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha nőne a játékideje, és többször lenne pályán a mérkőzések végén - Boozer elmondása szerint ezt Tom Thibodeau vezetőedző is tudja. A játékos úgy fogalmazott, hogy szerinte ott kellene lennie a pályán, de ez nem az ő döntése, ő játszik, és nem edzősködik.

Mióta Bullsnál van, nagyon sokszor nem kapott lehetőséget a meccsek végén. Tudja, hogy többször nyertek, mint nem, de ettől még nehéz ezt megélnie, főleg akkor, amikor nagyon jó meccse van éppen, és mégsem lehet fent a parketten a mérkőzés végjátékában, mikor szoros, kiélezett a csata. Segíteni akarja a csapatot, tudja, hogy képes is erre, de a kispadról csak drukkolhat, mást nem tehet.

Délután még csak valószínűsíthető volt, most már biztos: a Los Angeles Clippers hivatalosan is bejelentette, hogy 10 napos szerződést kötöttek Sasha Vujaciccsal. Szintén hivatalos, hogy a Memphis Grizzlies is 10 napost adott Darius Morrisnak.

A Philadelphia Sixersnél több dolog is történt a mai napon. Egyrészt visszahívták a D-Ligából, a Delaware 87erstől Lorenzo Brownt, másrészt Dewayne Dedmonnak lejárt a második 10 napos szerződése, és úgy döntöttek, hogy nem hosszabbítanak vele a szezon végéig. Brett Brown vezetőedző szerint tetszett nekik a center játéka, de további játékosokat is szeretnének kipróbálni - döntésük egyáltalán nem Dedmon ellen szól, csak a lehetőségeiket szerették volna megtartani.

Szintén a Phillyhez tartozik, hogy Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint egyre keményebben próbálnak egy cserét összehozni, és a hírek szerint Evan Turnert akarják leginkább mozdítani. Az év korábbi részében az Oklahoma City Thunder érdeklődött a nyáron korlátozott szabadügynökké váló swingman iránt, és a Sixers tárgyalt a Phoenix Sunsszal is Turnerről, ám azok a szálak egyelőre nem haladnak semerre. Állítólag leginkább az lassítja a folyamatokat, hogy a Philly draftjogot, méghozzá elsőköröst akar kapni érte, Thaddeus Youngért és Spencer Hawesért is.

Az Indiana Pacers vezetőedzője, Frank Vogel saját csapatának sikerét, illetve annak a kulcsát látta a ma hajnali Super Bowlt megnyerő Seattle Seahawks játékában. A tréner úgy fogalmazott az Indianapolis Starnak, hogy insiprálta őt a Seahawks által bemutatott teljesítmény, és sok hasonlóságot lát a két együttes között, például hogy a Seattle is a nagyon kemény védekezésre helyezi a hangsúlyt. A lényeg Vogel szerint az, hogy támadásban nem volt eladott labdájuk, nem verték meg magukat különböző támadásban elkövetett hibákkal, és ebben kell nekik még sokat fejlődniük.

A Brooklyn Nets irányítója, Deron Williams a New York Postnak elmondta, önbizalma egyelőre nincs a helyén, nincs olyan magasságokban, mint kellene, hogy legyen. A kezdőcsapatban az előző mérkőzésen 3/12-es mezőnymutatóval visszatérő játékmester azt mondta, nagyon nehéz időszakon van túl, hiszen 2 heteket hiányzott folyamatosan. Úgy érzi, fizikailag rendben van már, elég erősek a lábai is, most viszont vissza kell zökkennie a korábbi ritmusába, jelenlegi formáján egyszerűen túl kell verekednie magát.

A Sacramento Kings hét meccses vereségsorozatban van, és a nyugati konferencia utolsó helyén állnak, ám Chad Ford (ESPN) forrásai szerint ez egyáltalán nem érdekli őket, inkább megpróbálnák javítani az állományukat a cserehatáridő lejárta előtt, mintsem eladni a legjobb játékosaikat a minél jobb draftpozíció reményében. Ford egyébként azt is hozzátette, hogy szerinte legendás deadline elé nézünk, mert óriási különbségek vannak a csapatok között, és így nagyon sok csapat akar gyengülni, és nagyjából ugyanennyien tovább erősödni.

Az idei draft egyik legjobban várt hátvédje, Dante Exum már a közelmúltban kiválasztotta ügynökét: Rob Pelinka fogja képviselni az ausztrált - ő egyébként Kobe Bryant ügynöke is. Pelinka már közölte is Exummal, hogy a Los Angeles Lakers sztárja nagyon szívesen leül vele beszélgetni arról, hogyan kezelje a középiskolából az NBA-be való ugrást - Bryant volt az első hátvéd az NBA történetében, aki közvetlenül a középsuliból érkezett a ligába (1996).

Az Atlanta Hawks dobóhátvédjének, John Jenkinsnek megműtötték a derekát. A fiatal játékosnak most pihennie kell, gyógyulnia, utána további kezeléseket kap, és ezt követően elkezdheti a rehabot is, az viszont biztos, hogy az idény további részében már nem léphet pályára. Jenkins idén 13 meccsen 12.2 percet átlagolt, ezalatt 3.1 pontot és 1.7 lepattanót tett a közösbe fellépésenként.

Megvolt az idei, spanyolországi világbajnokság csoportbeosztásának sorsolása. A Team USA a C jelű szextettben kapott helyet, ellenfeleik Törökország, Ukrajna, Finnország, a Dominikai Köztársaság és Új-Zéland lesznek, a csoportmeccseket pedig Bilbaóban fogják lejátszani. A teljes csoportbeosztás:

A-csoport (Granada): Spanyolország, Franciaország, Brazília, Egyiptom, Irán, Szerbia
B-csoport (Sevilla): Argentína, Görögország, Horvátország, Puerto Rico, Fülöp-szigetek, Szenegál
C-csoport (Bilbao): USA, Törökország, Ukrajna, Finnország, Dominikai Köztársaság, Új-Zéland
D-csoport (Las Palmas): Litvánia, Ausztrália, Angola, Szlovénia, Mexikó, Dél-Korea

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus