Hírmorzsák 2014-02-26 (10:45)

Pau Gasol szerint semmi fegyelmük nincs, túl sokat egy-egyeznek, és a rotációjuk sem jó. Cousins elnézést kért hajnali viselkedéséért. Harden nagy meccse. A Rockets a védőpattanóknál akar javulni. Granger és a Sixers, valamint Butler és a Bucks is dolgoznak a kivásárláson, Grangert a Spurs vinné. A Knicksnél Clark és Shannon Brown lesznek a befutók. Feltont óvadék ellenében elengedte a rendőrség. Dahntay Jones iránt több együttes is érdeklődik. A Kings Orlando Johnsont és Royce White-ot is leigazolhatja hamarosan. Beaubois privát edzésen volt a Celticsnél. A liga cáfolta, hogy bevezetnék a négypontost, vagy hogy megnövelnék a pálya méretét.

A Los Angeles Lakers magasembere, Pau Gasol a Los Angeles Timesnak a csapat gondjairól beszélt az Indiana Pacers elleni vereséget követően. A spanyol szerint túl sokat egy-egyeznek, és egyáltalán nincs fegyelme a legtöbb játékosuknak. 15-ük közül 11-nek lejár a szerződése idén nyáron, és Gasol szerint ez is szerepet játszik mostani játékukban, de hozzátette, hogy szerinte pont ezért kellene fegyelem, hogy ezt ki tudják zárni, ezáltal ők is jobb játékosok lehetnének, és a csapatnak is jobban menne.

Gasol arról is beszélt, hogy szerinte kinek kellene ezt a fegyelmet kiépítenie, illetve megtartania. Elmondása szerint egyáltalán nem helyezné a felelősséget a csapat ikonjára, Kobe Bryantre, akinek megvan most a saját baja is a sérülésével. Szerinte másnak kellene fegyelmet tartania, és bár nem mondta ki a nevet, a jelenlévő újságírók szerint Mike D'Antoni vezetőedzőre akart utalni. Gasol a smallball felállásukat is kritizálta, ma hajnalban például Wesley Johnson nézett farkasszemet David Westtel.

Szintén ma hajnali esemény, hogy a Sacramento Kings centerét, DeMarcus Cousinst kiállították a Houston Rockets elleni találkozón. Cousins a mérkőzést követően twitteren kért elnézést a szurkolóktól és a csapatától a viselkedéséért, és azért, hogy cserbenhagyta őket.

Ehhez a meccshez tartozik, hogy James Harden 2011 óta az első játékos, aki úgy ért el 40 pontot egy összecsapáson, hogy egyáltalán nem játszott a negyedik negyedben - akkor LeBron James volt a "tettes".

Csapata, a Rockets egyébként idén meccsenként 14.7 pontot engedélyezett az ellenfeleknek második esélyből, ami a Los Angeles Lakers mögött a legtöbb a ligában. A hárommeccses idegenbeli túrájukon ezt a számot 7.3-re csökkentették, és úgy gondolják, ez az egyetlen olyan pont, ami a védekezésüket nagyban visszafogja. Chandler Parsons azt nyilatkozta a Houston Chronicle-nek, hogy meg kell érteniük, mikor lehet gyorsan indulni és mikor nem. Tudták, hogy a védőpattanókkal gondjaik vannak, de odafigyeltek erre, sokszor visszanézték, mit rontanak el, és ki is javították a hibákat szerinte.

Vissza kicsit a Kingshez: az ABC Sacramento forrásai szerint az Indiana Pacerstől kitett Orlando Johnson a Sacramentónál köthet ki, a mai napon 10 napos szerződést köt a klubbal. A csapat közben Royce White-ot is megnézte privát edzésen, és Jonathan Feigen (Houston Chronicle) információi szerint szerződést is kötnek a Rockets egykori első körben kiválasztott csatárával, amint megtörténik Jimmer Fredette kivásárlása.

Mint az pár napja ismeretes, a Philadelphia Sixers és Danny Granger a kivásárláson dolgoznak, ezt erősítette meg most David Aldridge (nba.com) is. A kiscsatárt március 1-ig ki kell vásárolnia jelenlegi csapatának, hogy a PO-ban bevethető legyen egy másik együttesnél - aláírhat utána bármikor, de a kivásárlásnak meg kell történnie márciusig. Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a San Antonio Spurs nagyon is érdeklődik Granger iránt, ha időben megtörténik a kivásárlás.

Szintén kivásárlás: ugyancsak a közös megegyezéses válást próbálja elérni a Milwaukee Bucks és Caron Butler is. A kosaras a nyáron érkezett a Buckshoz, de a PO helyett az utolsó helyet célozta meg az együttes - eddig sikeresen -, Butler pedig Grangerhez hasonlóan bajnokesélyes együttesnél szeretné befejezni a szezont.

A New York Knicksnél tegnap már beszámoltunk arról, hogy Earl Clarkot nézegeti az együttes, és több különböző hírforrás is megerősítette, hogy 10 napos szerződést kap nemsokára a combo-csatár. Holnap még egy igazolása lesz a hírek szerint a Knicksnek, ugyanis Chris Broussard (ESPN) információi szerint Shannon Brownnal kötnek majd egy 10 napos kontraktust - a hátvéd legutóbb a San Antonio Spursnél volt, hasonló kondíciók mellett. Nem véletlen, hogy valószínűleg mindketten csütörtökön kapnak csak szerződést: a Knicks onnantól 10 nap alatt 7 meccset játszik, maximalizálni akarják a lehetőségeiket, hogy megnézzék a két embert.

A Knickshez tartozik közvetve, hogy a tegnap hozzájuk kapcsolat Dahntay Jones nemcsak velük áll kontaktban, ügynöke, Mark Bartelstein a New York Postnak ugyanis azt nyilatkozta, hogy több másik együttes is érdeklődik a védekezőspecialista dobóhátvéd iránt.

Szintén Knicks: Raymond Feltont 25.000 dollár ellenében kiengedték a börtönből, de fél évig nem mehet a felesége közelébe, tárgyalása pedig június 2-án lesz.

A Boston Celtics tegnap privát edzésen próbálta ki Rodrigue Beaubois-t a CSNNE forrásai szerint, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy akarnak-e ajánlani neki bármilyen szerződést.

Tim Frank, a liga kommunikációjáért felelős igazgató nyilatkozott a tegnap megjelentekkel kapcsolatban, miszerint a négypontos vonalat bevezethetik az NBA-ben. Frank szerint szó nincs ilyesmiről - vagy éppen arról, hogy megnagyobbítanák a pályát -, semmiféle komolyabb beszélgetés nem zajlott erről. Rod Thorn csak feldobott pár témát, amikről szó esett már, de egyáltalán nincsenek a megvalósítás közelében, Frank szerint pedig az ESPN csinált ebből nagy ügyet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus