Hírmorzsák 2014-02-28 (21:45)

Caron Butler a Thundert választotta. Nem ad pénzbeli engedményt a nyáron a Miami nagy hármasa? Ayon és Gerald Wallace sem játszik már ebben az idényben. Bogans marad a Celticsnél a szezon végéig. Ben Gordon csak akkor jön szóba a Bullsnál, ha meghiúsul Fredette leigazolása. Bynum már 3-3 ellen edz, Vogel szerint tréningen már megmutatta a foga fehérjét. Arroyo csalódott volt a deadline miatt. Nesterovic a Union Olimpija vezetője lenne.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Caron Butler már választott is magának csapatot, méghozzá az Oklahoma City Thundert. Wojnarowski úgy tudja, hogy a Miami Heaten is nagyon gondolkodott a kiscsatár, ám végül a nyugati éllovas mellett döntött. Hivatalos csak holnap lehet az aláírás, hiszen Butler még szabadlistán van, miután csak tegnap este vásárolták ki.

Két játékos is kiesett a teljes szezonra. Az egyikük az Atlanta Hawks magasembere, Gustavo Ayon, akinek ma megműtötték a jobb vállát. A mexikói magasember összesen 26 meccset játszott a Hawksban, és 16.5 perc alatt 4.3 pontot és 4.8 pattanót átlagolt.

A másik játékos a Boston Celtics kiscsatára, Gerald Wallace, akinek a meniscusa szakadt el. A vezetőedző, Brad Stevens szerint már egy ideje fájdalmakkal együtt játszott játékosa, Danny Ainge GM pedig elmondta, Wallace ebben az idényben már biztosan nem lép pályára.

Szintén a Celticshez tartozik, hogy Ainge azt is elárulta, nem tervezik Keith Bogans kivásárlását, így ő marad az együttesnél szezon végéig. Bogans szerződésének második és harmadik éve egyáltalán nem garantált, így nyáron minden bizonnyal elköszönnek tőle.

Még mindig a Boston: hivatalosan is leigazolták 10 napos szerződéssel Chris Babbet.

Mint arról már reggel beszámoltunk, a tegnap kivásárolt Jimmer Fredette nagyon hajlik arra, hogy a Chicago Bullshoz írjon alá, és a csapat is érdeklődik a hátvéd iránt. Mike McGraw (Daily Herald) úgy tudja, hogy Ben Gordon nincs is tervben volt csapatánál - a Bulls csak abban az esetben veszi egyáltalán fontolóra leigazolását, ha valamiért mégsem tudnak megegyezni Fredette-tel.

Mitch Lawrence (New York Daily News) érdekes pletykával állt elő: információi szerint a Miami Heat nagy hármasából senki, tehát sem LeBron James, sem Dwyane Wade, sem Chris Bosh nem fog lemondani pénzről a csapat érdekében. Mindhárom sztár kiléphet szerződéséből, és Lawrence úgy tudja, ezúttal a maximumot próbálják kihozni pénzügyileg új kontraktusaikból.

Az Indiana Pacers centere, Andrew Bynum már 3-3 elleni edzéseken is részt tudott venni a héten, és Frank Vogel vezetőedző reménykedik benne, hogy hamarosan játszhat új játékosa. Vogel azt nyilatkozta, hogy azt akarják, hogy olyan állapotban legyen Bynum, hogy folyamatosan tudjon játszani, ne kelljen egy meccs után hármat kiülnie. Tudják, mit várhatnak tőle, ha egészséges, mert akkor a liga egyik legjobb középjátékosa, és ebből már mutatott ízelítőt edzésen is.

Végül pedig egy kis színes: A Galatasaray volt NBA-s irányítója, Carlos Arroyo csalódott volt a deadline után, mert elmondása szerint sokkal több lehetősége volt a csapatoknak annál, mint amennyit beváltottak, és sokkal több olyan húzás volt, amelyek meglépése segítette volna őket. A 34 esztendős játékmester azt is elmondta, hogy ha lehetősége adódik, nyilván meg fogja fontolni, hogy visszatérjen a ligába, de jól érzi magát jelenlegi csapatánál.

A szintén ex-NBA-s szlovén legenda, Rasho Nesterovic hazája leggazdagabb csapatának, a Union Olimpijának a GM-je vagy elnöke szeretne lenni - a lényeg, hogy ő szeretné meghozni a stratégiailag fontos döntéseket a klubnál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus