Hírmorzsák 2014-03-01 (10:00)

Holiday sípcsontját megműtötték, idén már nem játszik. Greg Smith jobb térde miatt feküdt kés alá. Granger hivatalosan is a Clippersnél. Fredette szóban elígérkezett a Bullshoz. Kendall Marshall motivációként használja a kritikákat. Morey szerint Kupchak a legjobban tárgyaló GM a ligában. Colangelo bevallotta, hogy tankolt. Lawsont nem ülteti ki az egész szezonra a Nuggets. JR Smith szerint nem mentálisan vannak gondjaik, a szív hiányzik náluk. Jennings még mindig nem tudott túllépni Cheeks menesztésén. Blake szívesen maradna a Warriorsnél a nyarat követően is. D-Liga (Ledo, Larkin, Bernard James, Crowder)

A New Orleans Pelicans irányítójának, Jrue Holidaynek is véget ért a szezon, miután tegnap megműtötték jobb sípcsontját. A játékmester mindössze 34 meccsen szerepelt, miután a tavalyi drafton Nerlens Noelt és egy top5 védett idei első köröst adott érte a Pelicans.

A Houston Rockets centerének, Greg Smith-nek a jobb térdét kellett megműteni, mert meniscus szakadása volt, emiatt határozatlan időre kidőlt a magasember.

Danny Granger kivásárlása után tegnap este letelt a két nap, hivatalos is aláírt a kiscsatár a Los Angeles Clippershez.

Sam Amick (USA Today) forrásai szerint Jimmer Fredette megmondta a Chicago Bullsnak, hogy amint lekerül a waiverről, aláír az együtteshez.

A Los Angeles Lakers irányítója, Kendall Marshall a kritikákat és a sok szidást motivációként használja. A kosaras a Los Angeles Daily Newsnak elárulta, hogy a telefonjában van egy listája arról, mit mondtak mások, mire nem képes, és ezt a listát minden nap felolvassa magának. Példának felhozta, hogy mindenki azt mondta, hogy nem tud dobni, úgyhogy két választása van: vagy megcáfolja őket, vagy a játékával igazat ad a kritikusoknak. Az is motiválja, hogy egyszer már kint volt a ligából, miután a Washington Wizards kirakta keretéből, és úgy áll hozzá, hogy onnan csak felfelé vezet az út.

Ugyancsak a Lakershez tartozik, hogy Sloan Sports Analytics Konferencia van a napokban, a Houston Rockets GM-jét, Daryl Morey-t pedig arról faggatták, hogy a ki a legjobban tárgyaló GM a ligában. A texasi vezető azonnal rávágta, hogy az aranysárga-lilák GM-je, Mitch Kupchak.

Ugyanezen a konferencián a Toronto Raptors ex-GM-je, Bryan Colangelo bevallotta, hogy tankolt néhány évvel ezelőtt. Elmondása szerint ez nem úgy történt, hogy azt mondta a vezetőedzőnek, Dwane Casey-nek, hogy "neked most veszítened kell". Azt akarta, hogy a tréner a győztes mentalitást honosítsa meg a klubnál, de mindezt az általa kijelölt keretek között. Azt szerette volna Colangelo, ha a fiatalok fejlesztése az első számú feladat, ez pedig önmagában is együtt jár a vereségekkel.

A Denver Nuggets vezetőedzője, Brian Shaw a Denver Postnak elárulta, hogy nem tervezik, hogy Ty Lawsont az egész szezonra kiültessék - az irányító jelenleg törött bordái miatt pihen, de több más sérüléssel is küszködött, küszködik. Shaw szerint ha reálisan nézi a helyzetet, a PO már elment, de szeretne kipróbálni több felállást is, megnézni, hogyan működnek együtt a játékosok. A fiataloknak ez az év jó alkalom, hogy egy kicsit magukra figyeljenek, a fejlődésükre, és szeretné őket összerakni Lawsonnal a jövő miatt.

A New York Knicks ma hajnalban zsinórban ötödik vereségét gyűjtötte be, ezek után JR Smith nyilatkozott a New York Daily Newsnak. Szerinte nem mentálisan vannak lent, hanem egyszerűen nem akarnak, nem szívvel játszanak. 40-50 pontot engedélyeznek a festékben folyamatosan, így pedig nem fognak nyerni sosem, az ilyen meccseket nem tudják behúzni. Az ellenfelek üres helyzeteket vállalhatnak, megfuthatják az előre eltervezett útjaikat, különösebb megerőltetés nélkül, pacsit adnak egymásnak közben, nevetnek, viccelődnek.

Smith szerint ha a Knicks komolyan gondolja, hogy a PO-ért akar harcolni, akkor ezt így nem lehet, mert soha nem fognak nyerni így. Küzdeniük kellene, harcolni, mert csak így érhetnek el eredményt. Hozzátette, hogy természetesen nem arra gondol, hogy valakinek direkt sérülést okozzanak, de valamit csinálniuk kell, mert most engedik az ellenfelet, hogy azt csinálja, amit akar, ahelyett, hogy a saját játékukat erőltetnék a másik együttesre.

A Detroit Pistons irányítója, Brandon Jennings még mindig nem lépett túl Mo Cheeks menesztésén. A játékmester a Detroit Newsnak nyilatkozott: úgy érzi, hogy fél szezon nagyon kevés lehetőség egy edzőnek, akinek új embereket kellett megismerni, hiszen nem a csapatnál dolgozott korábban, és új chemistryt kellett volna kiépítenie. Szerinte a tréner eleve vesztett pozícióban volt.

Jennings szerint nagyon rosszkor jött az edzőváltás, hiszen éppen elkezdtek nyerni, most pedig ugyanúgy játszanak, mint a szezon elején - John Loyerrel egyébként 2-6 a mérlegük. A játékos hozzátette, hogy semmi baja nincs az új trénerrel, Loyerrel, de az egész edzőváltásos sztorit nehezen tudja megemészteni. Loyer a segédedzőjük volt, úgyhogy nagyon sok dolgot tud róla, de Cheeks távozása ettől még nem tetszett neki.

A Golden State Warriors új irányítója, Steve Blake az Inside Bay Areának elmondta, hogy nem tud hazudni, nagyon is foglalkoztatja a gondolat, hol fog játszani jövőre, de nagyon nem bánná, ha maradna az oaklandieknél. Az kívülről is látszott számára, hogy különleges csapat a Warriors, de nem gondolta volna, hogy ennyire jó egységet alkotnak, és ilyen jó Mark Jackson kezei alatt játszani. Egy olyan csapatot akar, ahol szívesen fejezi be a karrierjét. Blake szerint lehet, hogy kezdhetne egy olyan együttesben, amely újjáépül és 20-30 meccset nyer, de ha a padról kell jönnie és nyernek is, neki az bőven elég, mint ahogy most is az a Warriorsnél.

A Dallas Mavericks visszahívta a D-Ligából Bernard Jamest, Jae Crowdert és Shane Larkint is, Ricky Ledót pedig visszaküldte a Texas Legendshez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus