Hírmorzsák 2014-03-04 (21:45)

Phil Jackson több csapattal is beszélgetett már vezetőségi pozíció betöltéséről. Magic szerint LeBron a liga legjobb és legszórakoztatóbb játékosa, szerinte a Heat útban van zsinórban a harmadik bajnoki címe felé, Spoelstra pedig az év edzője. James utóbbi 7 meccse Jordant idézi. Gerald Wallace térdét és bokáját is megműtötték. 10 napos szerződések (Mitchell, Hamilton, Adonis Thomas). Chris Smith-t már a D-Ligából is kitették.

Az NBA történetének egyik legjobb edzője, Phil Jackson a Sloan Sports Analytics Konferencián adott interjút az újságíróknak. Elmondása szerint egy valami biztos: nem akar az oldalvonal mellett dolgozni újra, tehát vezetőedző nem lesz. Azt is elárulta viszont, hogy beszélgetett már csapatokkal vezetőségi pozíciókról is, megnevezni azonban még nem akarta a csapatokat. Állítólag többen is puhatolóznak nála, de ha lesz konkrétum, akkor fogja ezeket nyilvánosságra hozni.

A Deroitnál betöltött szerepéről annyit mondott, hogy beszélgetett a nyáron Tom Gores tulajdonossal, és arra próbálta rávezetni, hogy mindenképpen a GM-nek kell döntenie az edző személyéről, mert csak együtt lehetnek sikeresek. Joe Dumars ezt követően Maurice Cheekst választotta, ami nem jött be, de ettől függetlenül Dumars legalább azt csinálhatta, amit ő akart. Goresszal egyébként saját elmondása szerint jó viszonyt ápol Jackson, többször is beszélgettek az utóbbi időben is, mivel Gores is Los Angelesben él.

Ha már szóba került Los Angeles, akkor itt kell megjegyezni, hogy a Lakers legendája, Magic Johnson is el volt ájulva LeBron James ma hajnali, 61 pontos teljesítményétől. Minden idők talán legjobb irányítója twitteren írta, hogy szerinte James az igazi MVP, aki meg is muttatta, mire képes. Magicnek tetszik az, ahogy LeBron és Dwyane Wade játszanak, szerinte úton vannak a harmadik bajnoki cím felé.

Erik Spoelstrát is dicsérte Johnson, szerinte a tréner nem kap elég elismerést, pedig szerinte ő az év edzője. Magic azzal folytatta, hogy szerinte James az egyetlen játékos a földön, aki azt csinál a kosárpályán, amit akar, és szerinte nincs csapat, amelyiket jobb nézni, mint a Heatet, és nincs játékos, akit szórakoztatóbb nézni, mint LeBront.

A napi stat természetesen LeBronhoz tartozik: a Miami Heat sztárja a legutóbbi 7 meccsén 37.1 pontot átlagol 63.7%-os mezőnypontossággal. 1988 novembere óta senki nem volt erre képes, akkor Michael Jordannek volt egy ilyen 7 meccsen "agymenése" 38.7 pontért és 64.1%-os mezőnymutatóért.

A Boston Celtics kiscsatárát, Gerald Wallace-t megműtötték ma hajnalban - nem csak a bal térdét, de a bal bokáját is rendbe rakták. Mint ismeretes, Wallace idén már nem lép pályára.

A Milwaukee Bucks hivatalosan is leigazolta 10 napos kontraktussal Tony Mitchellt. Ugyanígy tett a Charlotte Bobcats is - ők Justin Hamiltont kötötték le a következő másfél hétre. Az Orlando Magic nemcsak Dewayne Dedmont, hanem Adonis Thomast is újraigazolja egy újabb 10 napossal.

JR Smith testvérét, Chris Smith-t már a D-Ligából is kitették - az Erie Bayhawks vált meg tőle, bár a hírek szerint pár napja már a játékos hagyta el az együttest, mert nem volt elégedett a játékidejével.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus