Hírmorzsák 2014-03-08 (21:30)

Phil Jackson vezetőségi posztra is kapott ajánlatot a Knickstől, de rövid ideig akár a kispadra is leülhet. JR Smith szerint nem Woodsont kellene okolni a gyenge szezon miatt. Carmelo tagadta, hogy beszélt volna Noah-val arról, hogy a Bullshoz igazol a nyáron. A Lakers negatív rekordjai. OJ Mayót egy meccsre elmeszelte a liga. A Pacers gyenge formájáról Hibbert, Vogel, Hill és George is elmondta a véleményét. Cuban négy körös draftot akar. Pierce szívesen térne vissza a Celticshez, Rondót dicsérte. Carl Landry meniscusa elszakadt, erre az idényre befejezte. Jabari Parker még nem döntött, jelentkezik-e a draftra. 10 napos szerződések (Earl Clark, Gooden, Orlando Johnson, Liggins)

A reggeli hírmorzsa is Phil Jacksonnal kezdődött, az esti is. Ramona Shelburne (ESPN Los Angeles) információi szerint az edzőlegenda egy rövid ideig a kispadra is leülne, ha ez szükséges átmenetelileg egy bajnoki címet akaró franchise számára. Ian Begley (New York Daily News) forrásai szerint Jackson a New York Knicks tulajdonosával, James Dolannel is találkozott, és állítólag egy vezetőségi posztot is felajánlottak neki, aminek elfogadásáról a jövő hét végéig dönt PJ.

A New York játékosai közül Carmelo Anthony, Amare Stoudemire és JR Smith is tagadták a riportereknek, hogy tudtak volna bármit is korábban arról, hogy a vezetőség Jacksont akarja vezetőedzőnek (is). Smith szerint Mike Woodson nagyszerű munkát végzett, mióta átvette a csapat irányítását, és nem lenne szabad mindenért őt okolni, amiért gyenge évük van. A játékosoknak kellene kapniuk a savat emiatt Smith szerint, és egységesen kellene megpróbálniuk a továbbiakat, ahelyett, hogy 1-1 ember kipécéznek.

A Knicks sztárja, Carmelo Anthony tagadta, hogy Joakim Noah-val beszélt volna arról az All-Star hétvége alatt, hogy csatlakozik a Chicago Bullshoz a nyáron. A kiscsatár a New York Daily Newsnak elmondta, hogy nem is beszélhet meg ilyesmit. Noah azt mondta erről az ügyről, hogy nem érzi úgy, hogy egyáltalán kommentálnia kellene a megjelenteket, nincs semmi mondanivalója.

Még mindig a New Yorkhoz tartozik, hogy Marc Berman (New York Post) információi szerint Earl Clarknak adnak egy újabb 10 napos szerződést a ma esti, Cleveland Cavaliers elleni találkozót követően. Szintén második 10 napos kontraktusát kapta meg a mai napon Drew Gooden a Washington Wizardstól, Orlando Johnson a Sacramento Kingstől, és DeAndre Liggins is a Miami Heattől.

A liga egy meccsre elmeszelte a Greg Stiemsmát ma hajnalban szándékosan megütő OJ Mayót.

A napi statisztika a Los Angeles Lakersé. 408 pontot kaptak legutóbb három meccsükön, ezzel beállították a rekordot: 2008-ban a Seattle Supersonics kapott ennyit három egymást követő mérkőzésen. Háromszor egymás után 130 pontot a Lakers fennállása alatt még nem kapott, a ligában is legutoljára az 1990-es Denver Nuggets volt erre képes.

Az Indiana Pacers gyenge formában van az utóbbi időben. Roy Hibbert, az együttes centere az ESPN-nek azt nyilatkozta, hogy próbálnak minél jobban játszani, és minél előbb kikászálódni ebből a mostani gödörből, mert az All-Star szünet óta pocsékul kosárlabdáznak. Frank Vogel vezetőedző nyugodtabb volt, ő azt mondta, hogy minden csapatánál volt ilyen időszak, amiben most vannak, de mióta Indianában van, azóta mindig meg is oldották az ilyenkor felmerülő problémákat, úgyhogy biztos benne, hogy most is ez lesz a vége. Jelenleg gyenge formában vannak, nem is élvezik a helyzetet, de Vogel szerint jó a csapatuk, és újra össze fognak állni.

A ma hajnali, Houston Rockets elleni súlyos zakót követően azért összeültek a játékosok az öltőzőben, hogy megbeszéljék, min kell változtatniuk. George Hill szerint nagyon rossz stílusban kosárlabdáznak mostanában, pedig ez sem tavaly, sem most év elején nem volt jellemző rájuk. Paul George annyit mondott, hogy szerint idén először veszítettek háromszor egymás után, de meg fognak változni a dolgok, erről tennie fognak.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban a Star Telegramnek azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha a draft nem két körből állna, hanem négyből, így több játékos játékjoga kerülhetne egy csapathoz, több nem amerikai játékost lenne értelme a csapatoknak kiválasztani, akiket utána fejleszthetnének

A Brooklyn Nets veterán kiscsatára, Paul Pierce az őt kérdező riportereknek elmondta, hogy nagyon is érdekli a Boston Celticshez való visszatérés, akár játékosként, akár valamilyen vezetőségi állásban. Pierce szerint a Celtics nagyon fiatal csapat, tele vannak fejlődőképes játékosokkal és néhány veteránnal, úgyhogy egyre jobbak lesznek idővel. Rajon Rondo szerinte már most is vezér, ő vezeti csapatát a következő Celtics-generációba, úgyhogy szerinte a jövőjük nagyon fényes. Rondóhoz azt is hozzátette, hogy amikor a legjobb éveid közepén vagy, mint az irányító is, és eleged van a vereségekből, akkor csak az a lényeg, hogy türelmes legyél, segíts a többieknek fejlődni, hogy minél gyorsabban minél jobbak legyenek.

A Sacramento Kings erőcsatára, Carl Landry befejezte az idei szezont. A magasember jobb térdét a közeljövőben megműtik, miután elszakadt a meniscusa. Landry az előző 5 mérkőzést kihagyta, akkor a hivatalos az volt, hogy csak meghúzódott a térde, azóta azonban kiderül, hogy ennél többről van szó.

Az idei draft egyik biztos top3-as választása. Jabari Parker még mindig nem döntötte el, hogy jelentkezik-e a 2014-es játékosbörzére. Parker az Associated Pressnek azt nyilatkozta, hogy ha úgy érzi majd az idény végén, hogy van még miben fejlődnie, mielőtt elkezdené profi karrierjét, akkor marad a Duke-on. A perdöntő kérdés az lesz nála, hogy hogyan fogja érezni, az NBA-ben vagy az egyetemen szerezheti meg azokat a tapasztalatokat jövőre, amelyeket a fejlődéséhez szükségesnek tart.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus