Hírmorzsák 2014-03-09 (21:00)

Ilgauskas mezét visszavonultatta a Cavs (videó), de a litván ex-center elégedetlen mostani szerepével, távozhat a klubtól. Thibodeau szerint LeBron minden idők egyik legjobbja, Spoelstra pedig Noah-t dicsérte. James négy és fél év óta először büntető nélkül zárt egy meccset. Millsap nem vár és nem is akar meleg fogadtatást a Jazz-szurkolók részéről. Babb valószínűleg még 10 napra marad a Celticsnél, Brad Stevens dicsérte őt. D-Liga hírek (Daniels, Mekel).

A Cleveland Cavaliers ma hajnalban visszavonultatta Zydrunas Ilgauskas 11-es mezszámát, az ünnepségen pedig LeBron James is részt vett, az Akron Beacon Journal infomációi szerint azonban bizonyos körökben nyílt titok, hogy a litván ex-center elégedetlen mostani pozíciójával, könnyen távozhat a franchise-tól a közeljövőben, ez pedig nagyban csökkenti annak az esélyét is, hogy James visszatér egykori csapatához. Ilgasukas Chris Grant GM segédje volt, ám azóta csak látszatposztja van, mióta Grantet leváltották, ráadásul alig jár meccsekre is azóta, ezért kicsit szürreális volt a ma hajnali ceremónia. A mezvisszavonultatásról készült videó:

A Chicago Bulls vezetőedzőjét, Tom Thibodeau-t arra kérték a mai napon, hogy hasonlítsa LeBron Jamest bárkihez, akit edzett vagy aki ellen játszottak a csapatok, ahol edzőként dolgozott. A tréner azt mondta, hogy nem tud ilyen embert mondani, nem hasonlítható senkihez sem James a gyorsasága, a képzettsége, a passzolása, és a pályán való látása, illetve ezek kombinációi miatt. Thibodeau szerint nincs olyan, amit LeBron ne tudna: nagyszerű a labdával, anélkül, jó a festékben, jól tör be, jól passzol, jól dob, és minden hibát megbüntet. Emellett minden évben jobb és jobb, úgyhogy az edző szerint minden idők egyik legjobbja James, korszakos egyéniség.

A Miami Heat trénere, Erik Spoelstra a Bulls francia centerét, Joakim Noah-t dicsérte. Szerinte Noah játéka nagyon kiteljesedett, borzasztóan sokat fejlődött az utóbbi időben, erre pedig csak az igazán elit játékosok képesek. Nekik egy feladatuk van: alkalmazkodniuk kell ehhez, és ahhoz, hogy a Bulls némileg más játékot játszik ennek köszönhetően.

A két együttes mérkőzése nemrég ért véget, és ehhez tartozik a napi stat: LeBron James négy és fél éve, 2009-ben zárt utoljára úgy egy találkozót, hogy nem volt büntetője - ma este ez történt vele

Az Atlanta Hawks erőcsatára, Paul Millsap tavaly nyáron hagyta el a Utah Jazzt és kötött két éves szerződést Danny Ferryékkel. A két együttes holnap találkozik először idén, Millsap pedig nem vár és nem is akar barátságos fogadtatást. A játékos azt nyilatkozta Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal Constitution), hogy szerinte a Jazz-drukkereknek ki kellene fütyülni őt, hiszen már az ellenfél játékosaként fog pályára lépni.

Ma lejár Chris Babb első 10 napos szerződése a Boston Celticsszel, de a játékos nagy valószínűséggel kap egy második ugyanilyen kontraktust is. Babbet a csapat vezetőedzője, Brad Stevens dicsérte. A tréner szerint tökéletes Babb a rendszerükbe. Nem fog 38 percet játszani, de lesz pár üres dobása, amiket remélhetőleg értékesít, és kitűnő védekezéssel segíti őket. Stevens szerint ahhoz képest, milyen fiatal, egészen kiváló védő.

A Houston Rockets a D-Ligába, a Rio Grande Valley Vipershez küldte Troy Danielst. A játékos eddig két meccsen lépett pályára a Rocketsnél, 5 pontot dobott összesen 7 perc alatt. Még egy D-Liga mozgás volt ma: a Dallas Mavericks visszahívta a Texas Legendstől Gal Mekelt. Az izraeli irányító összesen három meccset játszott lent idén, ezeken 9.0 pontot, 6.3 gólpasszt, 3.0 pattanót és 1.3 labdaszerzést átlagolt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus